Închide meniul

UEFA a decis ce se va întâmpla cu meciul Belgia – Suedia, întrerupt la pauză în urma atacului terorist de la Bruxelles

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 19 octombrie 2023, 18:09

UEFA a decis ce se va întâmpla cu meciul Belgia – Suedia, întrerupt la pauză în urma atacului terorist de la Bruxelles

UEFA a decis ce se va întâmpla cu meciul Belgia - Suedia

Victor Lindelof şi Romelu Lukaku / Profimedia

UEFA a decis ce se va întâmpla cu meciul Belgia – Suedia, întrerupt la pauză, în urma atacului terorist de la Bruxelles. Meciul a fost întrerupt după primele 45 de minute, la scorul de 1-1, la cererea jucătorilor celor două echipe. Meciul nu se va mai relua, rezultatul stabilit la pauză urmând să fie cel final.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Doi fani suedezi au fost ucişi în urma unui atac terorist în centrul oraşului, chiar înaintea meciului. Jucătorii celor două echipe au aflat de evenimentele tragice la pauza meciului.

UEFA a decis ce se va întâmpla cu meciul Belgia – Suedia

Astfel, rezultatul de la pauză va fi considerat şi rezultatul final, iar ambele echipe vor primi câte un punct în Grupa F.

S-a luat această decizie deoarece rezultatul acestui meci nu afectează calculele din această grupă, Belgia fiind deja calificată matematic la turneul final de vara viitoare din Germania, în timp ce Suedia nu mai avea şanse de calificare.

„În ceea ce privește meciul dintre Belgia și Suedia, abandonat la pauză la cererea și acordul celor două echipe, în urma atacului terorist care a ucis doi suporteri suedezi la Bruxelles pe 16 octombrie Comitetul Executiv al UEFA a decis astăzi că: Meciul este abandonat și rezultatul de la pauză (1-1) este confirmat ca final, fiecărei echipe i se acordă un punct în clasamentul Grupei F, care urmează să fie actualizat în consecință. Pentru a lua decizia menționată, Comitetul Executiv a luat act de faptul că s-a dovedit imposibil să se joace partea a doua a meciului în ziua următoare.

Reclamă

Atât Asociația Regală Belgiană de Fotbal, cât și Asociația Suedeză de Fotbal, având în vedere circumstanțele, și-au exprimat în mod explicit dorința de a nu continua meciul și de a considera rezultatul de la pauză (1-1) drept final”, se arată în comunicatul de pe uefa.com.

UEFA, anunţ de ultim moment despe partida dintre Israel şi România

UEFA a stabilit ca niciun meci internaţional să nu se joace în Israel, în următoarea perioadă. Atât naţionala din „Ţara Sfântă”, cât şi cele două echipe angreante în competiţii europene, Maccabi Haifa şi Maccabi Tel-Aviv, trebuie să-şi caute un alt stadion.

Vizată este astfel şi duelul dintre Israel şi România, programat luna viitoare, pe 18 noiembrie. Urmează ca Federaţia din „Ţara Sfântă” să propunî mai multe variante de stadione, pe care să se desfăşoare meciul.

Reclamă 4 / 0/3

„După o evaluare amănunțită a siguranței și a securității din întreg teritoriul al Israelului, Comitetul Executiv UEFA a decis că niciun meci din competițiile UEFA nu se va mai juca în Israel până la noi vești.

Federației de Fotbal din Israel și cluburilor Maccabi Haifa și Maccabi Tel-Aviv li s-a cerut să propună variante de arene (care trebuie să se conformeze regulamentului UEFA) din afara Israelului pentru meciurile de pe teren propriu, care să fie folosite până când decizia va fi în vigoare”, a anunţat UEFA.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” 8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
Vezi toate știrile
Citește și