Închide meniul

Gianluigi Buffon a anunțat că se retrage la finalul sezonului următor! Care a fost cea mai proastă decizie a carierei

Dan Roșu Publicat: 21 martie 2023, 13:52

  • Gianluigi Buffon are 45 de ani

Gianluigi Buffon a anunțat că se retrage din fotbal la finalul sezonului următor. Colegul lui Dennis Man și Valentin Mihăilă la Parma, fostul căpitan al lui Juventus va avea în vara lui 2024 46 de ani și jumătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Până atunci, Gianluigi Buffon va juca în acest sezon de Serie B, competiție transmisă LIVE exclusiv în AntenaPLAY. De asemenea, Gigi susține că nu se va mai întoarce în Squadra Azzurra, care are acum un urmaș pe cinste, Gianluigi Donnarumma.

Gianluigi Buffon a anunțat că se retrage la finalul sezonului următor

”A șasea Cupă Mondială ar fi fost un lucru unic, dar nu a fost așa, din păcate. Revenirea mea la echipa națională ar fi cel mai greșit lucru. Aș bloca creșterea colegilor mai tineri. La vârsta mea, cred că mai pot juca 15-20 de meciuri pe sezon.

Reclamă

Încă mai am entuziasmul și, dacă cred în proiectele care îmi sunt propuse, pot juca de la un an la altul. Dar, sincer, mi-aș dori să mă retrag la finalul sezonului viitor. Nu vreau să joc mai mult de atât. Am făcut în carieră tot ce trebuia să fac”, a spus Buffon, citat de Bobo TV.

Gianluigi Buffon a anunțat că se retrage la finalul sezonului următor! Cea mai mare greșeală a carierei

Gigi Buffon a dezvăluit și care a fost cea mai mare greșeală pe care a făcut-o în carieră. Despărțirea de PSG, după doar un sezon, în care a câștigat titlul în Ligue 1 și Supercupa Franței.

Reclamă

”La PSG, am avut cea mai frumoasă experiență a vieții mele. Plecarea de la PSG a fost cea mai mare greșeală a carierei mele. Copiii mă întreabă încă de ce am făcut asta. Am renunțat la 10 milioane de euro.

PSG voia să fie Areola titular și eu nu puteam accepta așa ceva. Nu voi vedea niciodată o echipă cu un asemenea nivel. Acolo am putut vedea puterea lui Marco Verratti”, a mai spus Buffon.

Buffon și-a prelungit contractul cu Parma, în 2022

Buffon a revenit la clubul la care a debutat în 1995, Parma, în vara lui 2021, când a semnat un contract valabil pe două sezoane. Noua înţelegere, semnată în 2022, prevede un sezon suplimentar şi, la finalul ei, legendarul goalkeeper va avea 46 de ani, un exemplu de longevitate fotbalistică.

Reclamă 4 / 0/3

Până la revenirea la Parma, Buffon a evoluat la Juventus din 2001, cu excepţia unui sezon, 2018-19, în care a fost la Paris Saint-Germain, înainte de a se întoarce la Torino, ca rezervă a polonezului Wojciech Szczesny. Cu Juventus, el a câştigat de zece ori campionatul italian.

Cesc Fabregas, imagini emoţionante cu Gianluigi Buffon

Cesc Fabregas a postat imagini emoţionante cu Gianluigi Buffon, la finalul meciului Como – Parma, scor 2-0, care a fost LIVE VIDEO pe AntenaPLAY. Mijlocaşul de 35 de ani a fost titular în disputa din etapa a 30-a din Serie B şi şi-a ajutat echipa să obţină o victorie uriaşă în lupta pentru calificarea în play-off.

Fostul jucător al Barcelonei şi al lui Chelsea a surprins în acest sezon, când a ales să plece de la Monaco şi să joace în liga a doua din Italia. Fabregas nu are gânduri de retragere.

La startul partidei în care Dennis Man a fost rezervă, Cesc Fabregas s-a întâlnit cu veteranul din tabăra adversă, Gianluigi Buffon. Cei doi căpitani s-au îmbrăţişat şi au făcut schimb de fanioane.

Fabregas a fost cel care s-a bucurat la finalul meciului pe care Como era obligată să îl câştige pentru a continua să spere la promovare. „Ce victorie!”, a fost mesajul transmis de mijlocaşul spaniol la finalul disputei.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie Vezi toate știrile
Pe același subiect
Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul "Crăciun Bun!"
Echipa naţională • 26 mart., 8:04
Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul „Crăciun Bun!”
Victor Becali, reacţie clară după ce italienii au anunţat că Dennis Man e aproape de Juventus
Serie A • 24 mart., 21:16
Victor Becali, reacţie clară după ce italienii au anunţat că Dennis Man e aproape de Juventus
Dennis Man a anunţat echipa unde va juca în sezonul viitor, după golul cu Irlanda de Nord
AntenaPLAY • 23 mart., 9:22
Dennis Man a anunţat echipa unde va juca în sezonul viitor, după golul cu Irlanda de Nord: „Asta îmi doresc”
Patru cluburi uriaşe, în cursa pentru transferul lui Dennis Man! Anunţul italienilor
AntenaPLAY • 22 mart., 10:14
Patru cluburi uriaşe, în cursa pentru transferul lui Dennis Man! Anunţul italienilor: „E aurul Parmei!”
"Poate Universitatea Craiova să câştige titlul?" Răspunsul dat imediat de Valentin Mihăilă
Liga 1 • 20 mart., 13:27
„Poate Universitatea Craiova să câştige titlul?” Răspunsul dat imediat de Valentin Mihăilă