Închide meniul

David Popovici a dat cărţile pe faţă după un 2023 dezamăgitor: „Am avut o perioadă foarte grea în viaţa personală”

Dan Roșu Publicat: 30 mai 2024, 21:16

Reclamă
David Popovici a dat cărţile pe faţă după un 2023 dezamăgitor: „Am avut o perioadă foarte grea în viaţa personală

David Popovici a dat cărţile pe faţă după un 2023 dezamăgitor

David Popovici, înaintea unei probe - Profimedia Images

David Popovici a spus totul după un 2023 dezamăgitor, în care nu a reuşit să se apropie de rezultatele din 2022, atunci când a devenit dublu campion european şi mondial, la 100 şi 200 metri liber. De asemenea, David stabilea şi un record mondial, la 100 de metri (46,86), care a căzut între timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici a avut parte de un an de sacrificiu în ceea ce priveşte înotul. S-a concentrat pe viaţa personală, unde susţine că ar fi avut anumite probleme. De asemenea, David a susţinut şi examenul de Bacalaureat. Astfel că, marele nostru campion nu a avut timpul necesar de a se antrena la nivelul din 2022.

David Popovici a dat cărţile pe faţă după un 2023 dezamăgitor

„În loc să încerc să repet ce am făcut bine în 2022, cu toate rezultatele pe care le-am avut, cred că este vorba de a învăţa de la început şi să încerc să trec peste 2023, un an care nu mi-a fost favorabil şi în care nu m-am simţit bine. Nu m-am simţit bine pentru că nu am avut cum să mă antrenez aşa cum mi-as fi dorit.

Am sărit mai multe antrenamente, am fost nevoit să mă concentrez şi pe alte lucruri din viaţă. În acest an, din fericire, sunt foarte liber şi sunt concentrat doar pe înot. A fost un an diferit, 2023, a trebuit să termin examenele de liceu, am avut o perioadă foarte grea în viaţa personală. Aşa este sportul, este plin de suişuri şi coborâşuri.

Ar fi foarte plictisitor dacă doar ai câştiga sau doar ai pierde. Anul trecut a fost un pas în procesul de învăţare. Orice-ar fi în acest an, ştiu că voi da totul la fiecare antrenament şi în fiecare moment”, a spus David Popovici, pentru canalul de Youtube SwimSwam.

Reclamă
Reclamă 4

David Popovici, învingător la 100 m liber în circuitul Mare Nostrum, la Barcelona

David Popovici a câştigat, joi, medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul etapei de la Barcelona a circuitului Mare Nostrum. Popovici a încheiat proba cu timpul 48.49.

Locurile doi şi trei au fost ocupate de sud-coreeanul Sunwoo Hwang (48.51) şi japonezul Katsuhiro Matsumoto (48.79). Patrick Dinu s-a clasat pe locul opt, cu timpul 50.93.

David Popovici a câştigat la Barcelona, în urmă cu o zi, şi proba de 200 m liber. Şi atunci pe locurile doi şi trei s-au clasat Hwang şi Matsumoto.

Reclamă

David Popovici se pregăteşte intens pentru a lua startul la Campionatele Europene de înot de la Belgrad, care vor fi live în AntenaPLAY, în perioada 17 – 23 iunie.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
0:15

Situaţie incredibilă la EURO 2024! Danemarca s-a calificat în optimi, după al nouălea criteriu de departajare

0:09

Anglia – Slovenia 0-0, Danemarca – Serbia 0-0! Clasament decis la ultimul criteriu de departajare în Grupa C! Cine s-a calificat

23:31 25 iun.

Slovacia – România, LIVE TEXT miercuri, ora 19:00! „Tricolorii”, la un pas de o calificare istorică în „optimile” EURO 2024

23:31 25 iun.

Edi Iordănescu ştie ce se va întâmpla la Ucraina – Belgia, meci de maxim interes pentru România! Pronosticul oferit

23:19 25 iun.

Kylian Mbappe, surprins înjurându-l pe Robert Lewandowski! Ce s-a întâmplat la finalul meciului Franţa – Polonia

23:07 25 iun.

„Va mai face FCSB transferuri?” Mihai Stoica a dat răspunsul pe loc. Care este tactica lui Gigi Becali

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 3 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad 6 VideoDavid Popovici s-a calificat în finala la 200m liber de la Campionatele Europene de la Belgrad, în AntenaPLAY
Citește și