Închide meniul

Campionul mondial care vrea la Jocurile Olimpice de la Paris cu orice preţ: „Dacă trebuie să mă bat cu clubul meu, o voi face”

Alex Masgras Publicat: 6 iunie 2024, 10:50

Reclamă
Campionul mondial care vrea la Jocurile Olimpice de la Paris cu orice preţ: „Dacă trebuie să mă bat cu clubul meu, o voi face

Campionul mondial care vrea la Jocurile Olimpice de la Paris cu orice preţ: "Dacă trebuie să mă bat cu clubul meu, o voi face"

Enzo Fernandez, Lionel Messi, Emiliano Martinez şi Kylian Mbappe / Profimedia

Emiliano Martinez este campionul mondial care vrea la Jocurile Olimpice de la Paris cu orice preţ. Portarul naţionalei Argentinei şi al celor de la Aston Villa nu s-a ferit să îşi exprime dorinţa de a merge la Paris, pentru turneul olimpic de fotbal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Turneul nu se află însă în calendarul FIFA, motiv pentru care cluburile nu sunt obligate să îşi lase jucătorii să participe. Cu toate acestea, portarul campioanei mondiale a anunţat că va face tot posibilul pentru a merge la Paris.

Campionul mondial care vrea la Jocurile Olimpice de la Paris cu orice preţ: „Dacă trebuie să mă bat cu clubul meu, o voi face”

Emiliano „Dibu” Martinez, portarul selecţionatei Argentinei, campioana mondială en titre, a declarat miercuri că este pregătit să se confrunte cu clubul său, Aston Villa, pentru a-şi satisface dorinţa de a participa la Jocurile Olimpice de la Paris, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

„Întotdeauna am pus naţionala Argentinei pe primul loc şi, dacă trebuie să mă bat cu clubul meu, o voi face”, a declarat Martinez presei argentiniene, în timpul cantonamentului de la Miami al selecţionatei Albiceleste, care va disputa două meciuri amicale înainte de a-şi începe campania de la Copa America din Statele Unite (20 iunie-14 iulie).

„Cel mai important lucru este Copa America, apoi Jocurile Olimpice. Visul meu este să câştig medalia de aur”, a adăugat goalkeeper-ul, ştiind foarte bine, însă, că JO 2024 nu este o competiţie inclusă în calendarul FIFA şi că, prin urmare, cluburile nu sunt obligate să-şi elibereze jucătorii.

Reclamă
Reclamă 4

„Este o dorinţă de a juca la Jocurile Olimpice, dar nu depinde doar de mine”, a temperat el totuşi.

Emiliano Martinez, 31 de ani, vrea să fie unul dintre cei trei jucători de peste 23 de ani care pot fi incluşi în lotul pentru turneul olimpic de fotbal, câştigat de două ori de Argentina (Atena 2004 şi Beijing 2008), şi care va avea loc în Franţa în perioada 24 iulie – 9 august, cu o săptămână înaintea startului noii ediţii din Premier League.

Nu este exclusă nici posibilitatea ca starul Lionel Messi, în vârstă de 36 de ani, să participe la Olimpiada de la Paris. Messi, căpitanul campioanei mondiale Argentina, evoluează în prezent în SUA, la Inter Miami, iar antrenorul echipei olimpice argentiniene, Javier Mascherano, încearcă să-l convingă să ia parte la turneul olimpic din capitala Franţei, conform presei argentiniene.

Reclamă

Kylian Mbappe nu merge la Jocurile Olimpice de la Paris! Thierry Henry: „Nu am mai primit atâtea refuzuri din facultate”

Kylian Mbappe nu merge la Jocurile Olimpice de la Paris. Thierry Henry, selecţionerul naţionalei olimpice a Franţei, a anunţat lista preliminară a jucătorilor care vor evolua la Olimpiadă, în turneul de fotbal.

Kylian Mbappe, atacantul care urmează să fie prezentat de Real Madrid, nu se află pe această listă. Fostul atacant de la Arsenal şi Barcelona a şi glumit atunci când a vorbit despre refuzurile pe care le-a primit atunci când a încercat să discute despre Jocurile Olimpice cu echipele de club.

Henry a declarat că uşa nu se va schimba şi că sunt şanse mari ca lista să se schimbe, dar a recunoscut că este foarte greu de discutat pe acest subiect, în condiţiile în care cluburile spun „nu” din prima. Real Madrid se numără printre echipele care nu îşi lasă jucătorii la Jocurile Olimpice:

„Nu trebuie să tragem linie. Nu ştim ce se va întâmpla până pe 3 iulie. Lista se poate schimba, dar trebuia să facem o listă, pentru ca jucătorii să se poată pregăti. Uşa nu e închisă pentru nimeni. Dar nu sunt discuţii. Te duci, întrebi, ţi se zice nu şi pleci. Nu am mai primit atâtea refuzuri din facultate”, a declarat Thierry Henry, citat de as.com.

„Persoana de la Real Madrid cu care am vorbit a fost foarte directă cu mine”, a mai spus Henry.

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:36

„S-au calificat cu stil!” UEFA a analizat „la sânge” naţionala lui Edi Iordănescu! Care a fost momentul „culminant” de la EURO

23:12

Adrian Mutu cere o schimbare majoră în echipa naţională, înaintea meciului cu Olanda: „Putem să facem asta!”

23:06

Cursa de sprint din Marele Premiu al Austriei va fi în direct pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 13:00)

22:49

„Aproape îmi spune ‘tată'” Pepe, mesaj savuros despre un coleg de la naţională! Ce a spus despre Cristiano Ronaldo

22:34

Giovanni Becali a numit jucătorul care va fi titular de bază la echipa națională! Numele rostit de impresar

22:08

Neil Lennon, prima înfrângere pe banca Rapidului! Giuleștenii au pierdut amicalul cu Celje, campioana din Slovenia

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024
Citește și