Închide meniul

Donna Vekic s-a calificat în finala Jocurilor Olimpice 2024! Parcurs uluitor al jucătoarei care voia să se retragă acum 2 luni

Alex Masgras Publicat: 2 august 2024, 13:50

Reclamă
Donna Vekic s-a calificat în finala Jocurilor Olimpice 2024! Parcurs uluitor al jucătoarei care voia să se retragă acum 2 luni

Donna Vekic s-a calificat în finala Jocurilor Olimpice 2024! Parcurs uluitor al jucătoarei care voia să se retragă acum 2 luni

Donna Vekic, după calificarea în finala Jocurilor Olimpice 2024 / Profimedia

Donna Vekic s-a calificat în finala Jocurilor Olimpice 2024. Jucătoarea din Croaţia, care a ajuns şi în semifinalele de la Wimbledon din acest an, a învins-o pe Anna Schmieldova, scor 6-4, 6-0.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Performanţele din ultima perioadă ale lui Vekic sunt cu atât mai impresionante, în condiţiile în care s-a gândit la retragere chiar în urmă cu câteva luni, înainte de Roland Garros.

Donna Vekic s-a calificat în finala Jocurilor Olimpice 2024! Parcurs uluitor al jucătoarei care voia să se retragă acum 2 luni

Jucătoarea croată de tenis Donna Vekic s-a calificat în finala probei de simplu feminin din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, după ce a învins-o în două seturi, 6-4, 6-0, pe Anna Karolina Schmiedlova, joi la Roland Garros, în penultimul act al competiţiei, notează agerpres.ro.

Vekic, care nu cu mult timp în urmă să gândea să se retragă din tenis, o va înfrunta în finala olimpică pe chinezoaica Zheng Qinwen, care a produs surpriza turneului olimpic, reuşind să o elimine pe principala favorită, poloneza Iga Swiatek, în faţa căreia s-a impus cu 6-2, 7-5.

În vârstă de 28 de ani, Donna Vekic, a cărei carieră a fost întreruptă de o operaţie la genunchi, a fost atât de dezamăgită înaintea Openului Franţei din acest an, încât a fost pe punctul să renunţe.

Reclamă
Reclamă 4

Ea a continuat totuşi şi a ajuns în semifinale la Wimbledon, luna trecută, fiind învinsă după un meci maraton de italianca Jasmine Paolini, iar acum se află foarte aproape de aurul olimpic.

Cursa croatei până în finală olimpică a inclus o victorie în faţa favoritei numărul doi, Coco Gauff din Statele Unite, înaintea unui meci maraton câştigat în faţa ucrainencei Marta Kostiuk, în sferturile de finală.

Andy Murray, savuros după ce şi-a încheiat cariera la Jocurile Olimpice! Postarea scoţianului s-a viralizat imediat

Andy Murray a avut un mesaj savuros după ce şi-a încheiat cariera la Jocurile Olimpice 2024. Scoţianul a reprezentat Marea Britanie în proba de dublu masculin alături de Dan Evans. Cei doi au fost învinşi de perechea Taylor Fritz / Tommy Paul în sferturile de finală.

Reclamă

Odată cu acest meci, cariera lui Andy Murray, triplu câştigător de Grand Slam şi dublu campion olimpic în proba de simplu, a luat sfârşit.

Cu un final de carieră măcinat de accidentări, Murray nu a ratat ocazia să îşi evidenţieze umorul britanic de-a lungul anilor. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi după ultimul meci disputat de scoţian.

Chiar dacă a părăsit terenul de la Roland Garros în lacrimi, Murray a postat la scurt timp după încheierea meciului un mesaj savuros: „Oricum nu mi-a plăcut niciodată tenisul”.

Postarea scoţianului s-a viralizat imediat. Peste jumătate de milion de oameni au apreciat mesajul lui Murray de pe Twitter.

La Jocurile Olimpice de la Paris, Andy Murray a evoluat doar în proba de dublu masculin. El s-a retras înaintea turneului de simplu pentru a se putea concentra pe proba de dublu cu Evans.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
16:54

„Legendă!” Sorana Cîrstea, mesaj superb după ce Andy Murray și-a încheiat cariera la Jocurile Olimpice!

16:28

„Medaliile, epuizante. Suntem puţin şifonate” Ce s-a întâmplat cu Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc, după cursa de la JO

16:25

Roxana Anghel: „Chiar dacă este medalie de argint, am simţit-o ca fiind aur şi că am fi cele mai bune din lume”

16:10

Carlos Alcaraz l-a „spulberat” pe Felix Auger-Aliassime şi s-a calificat în finala turneului de simplu de la Jocurile Olimpice!

15:47

„Eu nu am avut concediu niciodată” Elisabeta Lipă, discurs clar după apelul făcut de David Popovici: „Are două bazine olimpice!”

15:39

„Chiar şi arbitrii sunt surprinşi” Yusuf Dikec, turcul care a făcut senzaţie la JO 2024: „Succesul nu vine cu mâinile în buzunar”

1 FotoAnunţul fiului lui Ion Ţiriac după ce David Popovici a cerut noi bazine de înot şi investiţii mult mai mari în sportul românesc! 2 AUR pentru România la Jocurile Olimpice! Performanţă uriaşă pentru Andrei Cornea şi Marian Enache! 3 UPDATETeam România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 6 | Două medalii la canotaj! Bărbosu şi Ghigoarţă s-au clasat pe locurile 17 şi 22 4 FotoCâţi bani a primit solistul din momentul controversat al „Cinei cea de Taină”, de la deschiderea Jocurilor Olimpice 5 Ion Ţiriac l-a caracterizat cu un singur cuvânt pe David Popovici, după ce a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber 6 Rijeka – Corvinul Hunedoara 1-0. Hunedorenii au fost eliminaţi dramatic din Europa League. Sergiu Buş a ratat un penalty!
Citește și