Închide meniul

Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel, reacţii superbe după medalia de argint cucerită la Jocurile Olimpice: „În culmea fericirii!”

Viviana Moraru Publicat: 2 august 2024, 13:43

Reclamă
Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel, reacţii superbe după medalia de argint cucerită la Jocurile Olimpice: „În culmea fericirii!

Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel, reacţii superbe după medalia de argint cucerită la Jocurile Olimpice

Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel/ Profimedia

Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au oferit reacţii superbe, după medalia de argint cucerită la Jocurile Olimpice. Cele două canotoare s-au declarat în culmea fericirii, după performanţa uriaşă de la Paris.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului)

Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel, reacţii superbe după medalia de argint cucerită la Jocurile Olimpice

România a mai cucerit două medalii, la Jocurile Olimpice, şi a ajuns la un total de şase medalii. După ce Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au încheiat pe locul secund finala de la dublu rame feminin, şi echipajul format din Gianina Van Groningen şi Ionela Cozmiuc au obţinut argintul la dublu vâsle, categoria uşoară.

Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au avut o revenire formidabilă în finală, pentru a reuşi să cucerească medalia de argint. Finalul a fost unul extrem de strâns, iar în cele din urmă româncele au devenit vicecampioane olimpice la proba de dublu rame feminin.

„Mai respirăm. Ne bucurăm de această ceremonie pentru amândouă este prima medalie olimpică. Ne lipsea. Am concurat la atât de multe campionate mondiale, europene, o singură dată la Jocurile Olimpice și este a doua oară și se lasă cu medalie. Suntem în culmea fericirii„, a declarat Ioana Vrînceanu, conform sport.tvr.ro.

Reclamă
Reclamă 4

„Suntem fericite că am fost al doilea echipaj care a urcat pe podium. Ne concentrăm pentru ce urmează mâine. Olanda este o echipă puternică și noi am fost foarte puternice, ne bucurăm de acest rezultat. Nu pot să exprim în cuvinte. Mă bucur că am făcut o ultimă cursă cu Ioana și că am încheiat-o cu bine„, a declarat şi Roxana Anghel, conform aceleiaşi surse citate mai sus.

Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel, medalie de argint uriaşă pentru Team România, la Jocurile Olimpice

Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au cucerit o medalie de argint uriaşă pentru Team România, la Jocurile Olimpice 2024. Canotoarele române au terminat pe 2 la dublu rame feminin, după un finiş memorabil.

Româncele, medaliate cu bronz la ultimele Mondiale, au început modest şi se aflau pe locul 5 după primii 500 de metri, dar apoi au avansat câte un loc la fiecare punct intermediar (4 la 1.000 m, 3 la 1.500 m), terminând pe locul secund, după ce au devansat Lituania şi Australia.

Reclamă

Aurul a fost obţinut de campioanele mondiale en titre, olandezele Ymkje Clevering şi Veronique Meester, în 6 min 58 sec 67/100. Podiumul a fost completat de Australia (Jess Morrison, Annabelle McIntyre), vicecampioana mondială, cronometrată în 7 min 03 sec 54/100.

Ultima medalie olimpică la dublu rame feminin a fost obţinută de Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu, aur în 2008, la Beijing.

România a calificat nouă echipaje în Finalele A la JO de la Paris din cele douăsprezece pe care le-a avut: dublu vâsle feminin – categorie uşoară, dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin, opt plus unu feminin, opt plus unu masculin.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
16:28

„Medaliile, epuizante. Suntem puţin şifonate” Ce s-a întâmplat cu Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc, după cursa de la JO

16:25

Roxana Anghel: „Chiar dacă este medalie de argint, am simţit-o ca fiind aur şi că am fi cele mai bune din lume”

16:10

Carlos Alcaraz l-a „spulberat” pe Felix Auger-Aliassime şi s-a calificat în finala turneului de simplu de la Jocurile Olimpice!

15:47

„Eu nu am avut concediu niciodată” Elisabeta Lipă, discurs clar după apelul făcut de David Popovici: „Are două bazine olimpice!”

15:39

„Chiar şi arbitrii sunt surprinşi” Yusuf Dikec, turcul care a făcut senzaţie la JO 2024: „Succesul nu vine cu mâinile în buzunar”

15:00

Momente de panică la Jocurile Olimpice 2024! O înotătoare a avut nevoie de asistenţă respiratorie după cursă

1 FotoAnunţul fiului lui Ion Ţiriac după ce David Popovici a cerut noi bazine de înot şi investiţii mult mai mari în sportul românesc! 2 AUR pentru România la Jocurile Olimpice! Performanţă uriaşă pentru Andrei Cornea şi Marian Enache! 3 UPDATETeam România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 6 | Două medalii la canotaj! Bărbosu şi Ghigoarţă s-au clasat pe locurile 17 şi 22 4 FotoCâţi bani a primit solistul din momentul controversat al „Cinei cea de Taină”, de la deschiderea Jocurilor Olimpice 5 Ion Ţiriac l-a caracterizat cu un singur cuvânt pe David Popovici, după ce a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber 6 Rijeka – Corvinul Hunedoara 1-0. Hunedorenii au fost eliminaţi dramatic din Europa League. Sergiu Buş a ratat un penalty!
Citește și