Închide meniul
Video

Adrian Mutu, despre marea problemă a naţionalei după Bosnia – România 1-0: „Îngrijorător este asta!” Ce a spus despre Edi Iordănescu

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 8 iunie 2022, 10:57 / Actualizat: 8 iunie 2022, 13:53

Adrian Mutu a prefaţat România - Finlanda

Adrian Mutu este expertul Antenei 1 / Captură Antena 1

Adrian Mutu, despre marea problemă a naţionalei după Bosnia – România 1-0. Adrian Mutu a spus că, deşi naţionala României a făcut un joc mai bun cu Bosnia decât cel din Muntenegru, are tot 0 puncte. Mai mult, România este la 4 puncte de primele două locuri după primele două meciuri din Nations League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Naţionala României a pierdut primele două meciuri din Nations League. Mutu nu este îngrijorat de exprimarea în joc, ci de faptul că naţionala lui Edi Iordănescu nu a câştigat niciun punct.

Mai mult, Mutu e de părere că România are chiar şansa a treia în grupă cu Muntenegru, Bosnia şi Finlanda, mai ales după ce naţionala nordică a obţinut deja 4 puncte. România – Finlanda se joacă sâmbătă, pe 11 iunie, de la ora 21:45, în direct pe Antena 1 şi Antena Play, şi în fomat LIVE VIDEO pe www.AS.ro.

Adrian Mutu, despre marea problemă a naţionalei după Bosnia – România 1-0

Echipele sunt apropiate valoric în grupa noastră, dar cred că am plecat cu şansa a doua, dacă nu chiar cu a treia. Surprinzător, Finlanda rezuşeşte să facă rezultate bune. Îngrijorător este faptul că nu luăm puncte. După primele două meciuri sunt deja la 4 puncte distanţă de primele două locuri, de Finlanda şi Bosnia.

Chiar dacă a fost un joc bun şi a fost, într-adevăr un joc mai bun decât cel cu Muntenegru, echipa României trebuie să joace mai bine pentru a lua puncte„, a spus Adrian Mutu în exclusivitate la Antena 1.

Reclamă

Adrian Mutu a vorbit şi despre faptul că Edi Iordănescu a făcut 7 schimbări în echipă la meciul cu Bosnia, faţă de partida din Muntenegru. Expertul Antena 1 este de părere că acesta este un număr mare.

Ba da (n.r. – 7 schimbări în echipă sunt multe). Probabil şi din cauza faptului că vom juca 4 meciuri în 10 zile. Poate şi din această cauză au făcut foarte multe schimbări. Chiar şi aşa, sunt foarte multe. Şi eu când eram la echipa naţională, chiar dacă aveam şi 3 meciuri în 9 zile, nu îmi amintesc ca selecţionerul de atunci să efectueze atât de multe schimbări. Ca să construieşti un nucleu. Îţi trebuie ca acesta să se consolideze în timp şi asta se face cu jocuri, neavând timp mult să îi antreneze.

De aceea se văd şi anumite sincope în exprimarea echipei şi asta s-a văzut şi în prima repriză. După ce repriza a doua, selecţionerul a efectuat 4 schimbări, a şi schimbat sistemul în 4-4-2, şi România s-a exprimat cu mai mult curaj. Am ajuns şi în careul advers, dar aici e o meteahnă de-a noastră în ultimii ani că nu reuşim să profităm de ocaziile pe care ni le creem. Şi jucătorii cred că simt asta„, a mai spus expertul Antena 1.

Reclamă 4 / 0/3

Video cu rezumatul Bosnia – România 1-0

Adrian Mutu, specialistul Antenei 1 la meciurile României! Hai, România! În fiecare zi

Adrian Mutu va fi specialistul Antenei 1 la meciurile României transmise în următorii 6 ani din preliminariile Euro, Cupei Mondiale și UEFA Nations League. Adrian Mutu va face pereche cu prezentatorul Antena Sport, Dan Pavel în emisiunile “Hai, Romania! În fiecare zi!” difuzate înainte și după partidele naționalei.

Adrian Mutu este, alături de Gheorghe Hagi, cel mai bun marcator din istoria naționalei cu 35 de reușite, creator de spectacol la Chelsea, Inter, Juventus sau Fiorentina. Adrian Mutu a fost la începutul anului a fost foarte aproape să devină selecționerul României.

E foarte greu de exprimat în cuvinte, dar a îmbrăca tricoul echipei naționale a fost cea mai mare onoare și o mare responsabilitate să am posibilitatea de a reprezenta toți românii prin acest sport foarte frumos. Sper că am facut-o cu cinste, sper că v-ați bucurat! Vă mulțumesc că ați fost alături de mine la fiecare meci și sper să fiți în continuare alături de echipa națională„, a declarat Adrian Mutu.

Cum poate ajunge România la Euro 2024 prin Nations League

În primul rând, tragerea la sorți a preliminariilor viitoarei ediții a Europeanului, găzduit peste 2 ani de Germania, va avea la bază ierarhia din Liga Națiunilor. Pe 9 octombrie 2022, la Frankfurt, naționalele europene vor fi împărțite în urne în funcție de aceste rezultate.

Apoi, Liga Națiunilor oferă o a doua șansă pentru prezența la EURO. 20 de echipe (primele două clasate în grupe) se vor califica la turneul final în urma preliminariilor, iar alte 12 selecționate își vor câștiga din Liga Națiunilor locul într-un play-off care decide alte 3 calificate.

Locurile în play-off sunt alocate câștigătoarelor de grupă din Ligile A, B și C, dacă acestea nu sunt deja calificate din preliminarii. Cea mai bună câștigătoare din Liga D merge și ea la baraj dacă o câștigătoare din ligile superioare e deja calificată la EURO.

La fel și cel mai bine clasate selecționate din competiție în cazul în care mai multe câștigătoare de grupă din Nations League au deja biletele pentru EURO.

Reclamă
Recomandări
  • Adrian Mutu, analiză după Bosnia – România 1-0
  • România – Finlanda, 11 iunie, 21:45, Antena 1

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:18 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Primele meciuri din Europa se joacă ACUM 20:08 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipele de start 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită Vezi toate știrile
Citește și