Închide meniul
Video

România – Finlanda 1-0 | Edi Iordănescu, prima victorie pe banca „tricolorilor”! Nicușor Bancu, EROU în Giulești. Toate fazele sunt VIDEO aici

Reclamă

Antena Sport Publicat: 11 iunie 2022, 23:42 / Actualizat: 14 iunie 2022, 12:09

România - Finlanda 1-0 | Edi Iordănescu, prima victorie pe banca "tricolorilor"

România - Finlanda 1-0 | Edi Iordănescu, prima victorie pe banca "tricolorilor"

România – Finlanda 1-0 | Edi Iordănescu a obținut prima victorie pe banca tehnică a „tricolorilor”, în etapa a 3-a din Liga Națiunilor. Nicușor Bancu a marcat unicul gol al meciului din Giulești în minutul 30, cu o reluare cu capul după centrarea lui George Pușcaș.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a spart „gheața” cu Edi Iordănescu la cârmă, reușind să câștige primul meci din noua campanie din Liga Națiunilor.

România – Finlanda 1-0 | Edi Iordănescu, prima victorie pe banca „tricolorilor”!

Naționala noastră rămâne pe ultimul loc în grupă, cu 3 puncte, la o singură lungime sub Finlanda și Muntenegru. Bosnia este lider în continuare, după remiza din această seară, contra Muntenegrului, scor 1-1.

Cum arată clasamentul din grupa României, din Liga Națiunilor:

1. Bosnia 5p
2. Finlanda 4p
3. Muntenegru 4p
4. România 3p

Reclamă

FINAL. România – Finlanda 1-0. „Tricolorii” câștigă în Giulești, după golul lui Nicușor Bancu. Edi Iordănescu, la prima victorie pe banca naționalei.

Min 90+2! Din nou emoții la poarta lui Niță! Benjamin Kallman trimite cu capul mult peste transversală.

Min 89. Nicușor Bancu, aproape de dublă! Fundașul României a reluat în bară.

Reclamă 4 / 0/3

Min 87. Ocazie uriașă pentru Finlanda! Urho Nissila a reluat incredibil pe lângă poartă, din câțiva metri.

Min 84. Valentin Mihăilă, aproape de gol! Atacantul României a scăpat pe contraatac, a intrat în careu și a finalizat la colțul scurt, însă Jesse Joronen a respins în corner.

Min 82. Oazie uriașă a Finlandei! Robin Lod a fost găsit demarcat în careul României, dar a șutat mult peste poartă.

Min 80. A treia modificare în tabăra României: intră Valentin Mihăilă în locul lui Deian Sorescu.

Min 76. George Pușcaș, minutul și ratarea! Atacantul român a trimis cu capul peste poartă, dintr-o poziție excelentă.

Min 69. Edi Iordănescu a efectuat a doua schimbare a meciului. A intrat Răzvan Marin în locul lui Alex Cicâldău.

Min 62. George Pușcaș, ghinionistul de serviciu! Atacantul nostru a ratat o nouă ocazie. Șutul său din interiorul careului a fost blocat eroic de Jesse Joronen.

Reclamă

Min 56. Hanca, la prima sa acțiune! Jucătorul nostru a sprintat fulgerător spre poarta Finlandei, apoi a centrat către George Pușcaș, dar defensiva oaspeților a intervenit.

Min 54. Prima schimbare la naționala României! Iese Octavian Popescu, intră Sergiu Hanca.

Min 51. Paradă fabuloasă a lui Florin Niță! Portarul României intervine incredibil din câțiva metri, la reluarea aceluiași Joel Pohjanpalo.

Min 47. Pericol la poarta României! Vlad Chiricheș ezită la o centrare a finlandezilor, iar mingea ajunge la Joel Pohjanpalo, care finalizează acrobatic peste transversală.

Min 46. A început repriza a doua!

INFO: 11.503 spectatori sunt prezenți în Giulești în această seară.

PAUZĂ! România – Finlanda 1-0, după primele 45 de minute.

Min 45+2. Asediu la poarta Finlandei! Două șuturi ale „tricolorilor” au fost blocate de defensiva nordicilor.

Min 45. S-au arătat 4 minute de prelungire pentru prima repriză.

Min 44. George Pușcaș încearcă să-și spele greșeala de la penalty-ul ratat. Atacantul României a șutat de la 25 de metri, pe lângă poartă.

Min 43. Sincron minunat creat de fanii din Giulești! Peluzele strigă „România!”, iar tribunele „Victorie!”.

Min 40. Cursă superbă a lui Darius Olaru! Acțiunea mijlocașului s-a încheiat cu o centrare la bara a doua. Portarul Finlandei a intervenit in-extremis.

Min 34. Florin Niță, din nou la post! Portarul nostru a intervenit la o execuție periculoasă de la marginea careului.

Min 30. România – Finlanda 1-0! GOOOOOOL România! Nicușor Bancu a deschis scorul, cu o lovitură de cap.

George Pușcaș a driblat elegant un adversar și l-a servit excelent pe Bancu, care a finalizat minunat. Este al doilea gol marcat de Bancu în tricoul naționalei României.

Min 27. S-a reluat partida, după ce torțele au fost îndepărtate de pe gazon.

Min 25. Meciul a fost întrerupt după ce fanii de la tribuna a 2-a au aruncat cu torțe în teren.

Min 16. Penalty ratat! George Pușcaș ratează de la 11 metri, după o execuție slabă. Atacantul român a trimis modest, pe centrul porții, iar goalkeeper-ul finlandez, Jesse Joronen, a respins.

Min 14. Penalty pentru România! Darius Olaru cade în careu după duelul cu Jere Uronen, iar arbitrul arată punctul cu var.

Min 13. Ocazie mare a lui Alex Cicâldău! Mijlocașul nostru a trimis cu capul din interiorul careului, dar mingea a lovit bara transversală și apoi a ricoșat în portarul Finlandei, Jesse Joronen.

Min 4. Ocazie Finlanda! Vaisanen reia cu capul periculos, dar Florin Niță reține fără emoții.

Min 1. A început meciul!

Update 21.43: Atmosferă de vis în Giulești, înainte de România – Finlanda! Întregul stadion a cântat „Deșteaptă-te, române!”, alături de Corul Madrigal.

Update 21.40: Cele două echipe au ieșit pe teren și se pregătesc pentru intonarea imnurilor. Jucătorii noștri poartă un model special de tricouri, pentru a sărbători centenarul naționalei României. Pe 8 iunie 1922, România disputa primul meci din istorie, cu Iugoslavia, și reușea să se impună cu 2-1.

Update 21:00: Imagini din vestiarul naţionalei României, înaintea partidei cu Finlanda.

România – Finlanda – Echipele de start

România (4-3-3): Niță – Rațiu, Chiricheș (cpt.), Burcă, Bancu – Olaru, Marius Marin, Cicâldău – Sorescu, Pușcaș, Octavian Popescu.

Rezerve: Moldovan, Aioani – Camora, Hanca, Crețu, Maxim, Mihăilă, Rus, R. Marin, Tănase, Ștefănescu, Mitriță.

Selecționer: Edi Iordănescu.

Finlanda (5-3-2): Joronen – Uronen, O’Shaughnessy, Ivanov, Vaisanen, Alho – Schuller (cpt), Lod, Kamara – Pukki, Pohjanpalo.

Rezerve: Hradecky, Eriksson – Tenho, Taylor, Kallman, Lingman, Valakari, Vaisanen, Nissila, Jensen, Soisalo, Niskanen.

Selecționer: Markku Kanerva.

Update 20:00: Echipa României a ajuns la stadion. Imagini cu „tricolorii” lui Edi Iordănescu.

Update: 18:40: Ladislau Boloni cere răbdare înainte de România – Finlanda, care va fi în direct la Antena 1 şi pe Antena Play, de la 21:45. Ladislau Boloni, cel care s-a luptat cu Edi Iordănescu pentru postul de selecţioner, a avut un mesaj ferm pentru echipa naţională a României. Detalii AICI.

Update: 16:40: Bogdan Stelea a realizat o analiză sinceră înainte de România – Finlanda. Fostul portar al naționalei este de părere că meciul din Giulești, din Liga Națiunilor, va fi dificil. Detalii AICI.

Update: 14.40: Edi Iordănescu s-a decis asupra primului 11 al României pentru meciul cu Finlanda. Detalii AICI

Update 13.36: Edi Iordănescu a anunțat lotul de 23 de jucători pentru România – Finlanda (azi, 21.45, Antena 1 și Antena Play). Detalii AICI

Update 13.20: Ianis Hagi vrea să fie antrenor după ce se retrage. Ce discuții poartă cu Gică Hagi: „Pot să mă dezvolt în alte aspecte!” Detalii AICI

Update 13.00: Ovidiu Stângă a dat de pământ cu jucătorii naționalei: „Nu se maturizează! Numai mofturi!” Detalii AICI

Update 12.00: Edi Iordănescu, făcut praf după înfrângerile cu Muntenegru și Bosnia. „Nu are carieră! Clauza aia e vrăjeală!”. Detalii AICI

Update 10.30: Marea problemă a jucătorilor lui Edi Iordănescu, înainte de România – Finlanda. Detalii AICI

Update 9.30: Octavian Popescu, rol important în strategia lui Edi Iordănescu! Planul selecționerului înainte de România – Finlanda. Detalii AICI

Edi Iordănescu este încă fără victorie pe banca naţionalei tricolore, dar poate da lovitura pe stadionul din Giuleşti, într-o confruntare capitală pentru parcursul din UEFA Nations League. În joc sunt toate speranţele pentru îndeplinirea marelui obiectiv, calificarea la EURO 2024.

România – Finlanda LIVE VIDEO, 21:45, în direct la Antena 1

Antrenorul naţionalei României e sigur că, un succes împotriva nordicilor, ar reprezenta o descătuşare şi ar schimba radical calculele din grupă.

Cred că un rezultat poate să ne schimbe şi starea de spirit şi gradul de optimism. Să vedem lucrurile în cu totul o altă lumină. Suntem în întuneric, dar unde e întuneric e loc şi pentru lumină. Trebuie să o găsim. La fel cred că dacă, conform aspectului jocului, în Bosnia am fi reuşit cel puţin un egal, deja vorbeam acum altfel. Îl meritam şi nu l-am produs.

Dacă reuşim un rezultat bun, nu numai din punct de vedere mental se schimbă foarte mult lucrurile, dar în acelaşi timp şi economia grupei. Până la urmă jucăm cu Finlanda, pe care o consider cea mai completă echipă din grupă. Am multe argumente în sensul ăsta. Am veni la un singur punct de ea„, a declarat Edi Iordănescu în exclusivitate pentru Antena Sport.

Meciul din Giulești de joacă cu casa închisă. 14.000 de fani vor fi în tribune și vor cânta pentru prima victorie a României în Liga Națiunilor.

Echipa probabilă a României în meciul din Nations League cu Finlanda

Este de aşteptat ca Edi Iordănescu să facă noi schimbări în echipa de start. Niţă este punct fix, dar în locul lui Rus ar putea apărea Burcă. Fără gol în cele două meciuri din Nations League, selecţionerul ar putea apela încă din primul minut la Tavi Popescu.

Conform fanatik.ro, selecționerul s-a temut de jocul fizic al adversarilor, care l-ar fi putut accidenta pe jucătorul pe care Gigi Becali cere 50 de milioane de euro. Dar lucrurile se schimbă pentru partidele cu Finlanda (azi, 21.45, Antena 1) și Muntenegru (14 iunie). Jucătorul cotat la 4 milioane de euro va fi titular în ambele meciuri, cel puțin ăsta este planul lui Edi Iordănescu.

România: Niță – Rațiu, Chiricheș, Burcă, Bancu – Olaru, M. Marin, Cicâldău – Sorescu, Pușcaș, Octavian Popescu

Finlanda: Hrádecký – Alho, L. Väisänen, Ivanov, O’Shaughnessy, Uronen – Lod, Schüller, Kamara – Pukki, Pohjanpalo

Edi Iordănescu nu se teme pentru postul de selecționer al României

Edi Iordănescu rămâne optimist în ciuda înfrângerilor cu Muntenegru și Bosnia. Selecţionerul a transmis că nu se teme pentru postul său.

„Am datoria să mă gândesc la perspectivă, dacă am fi chemat jucători de 36 de ani, ne-ar fi ajutat acum, dar nu pe viitor când vor avea 40 de ani. Dacă mă interesa momentul sau contractul meu, dar m-am gândit în perspectivă. Îi aduceam, ne bazam pe două acţiuni şi îi dădeam deoparte. Nu era corect nici pentru ei. Construiam ceva, dar practic nu mai puteam miza pe ei.

Dacă apelam la jucători de 38 de ani, spuneam cum construim cu asemenea jucători campania pentru Euro 2024, acela fiind obiectivul. Dacă am acceptat acea clauză spune că am încredere. În rest, îmi asum orice, tragem linie şi vedem. Sunt conştient că acea clauză poate să îmi schimbe viitorul. Sunt tânăr şi o pot lua de la capăt.

Sunt afectat, dar nu dezarmat. Am încredere, lucrurile astea mă motivează şi îmi dau putere. Am vorbit cu jucătorii şi le-am spus că dacă lipseşte ceva, sunt dispus să caut soluţii şi în cea mai adâncâ groapă. Nu vreau să fac promisiuni, dar multe din întrebările de azi le veţi adresa şi următorului selecţioner”, a declarat Edi Iordănescu, în cadrul conferinţei de presă.

Hai, România! În fiecare zi. Ce meciuri transmite Antena 1 din luna iunie

Antena 1 a cumpărat drepturile pentru meciurile echipei naţionale de fotbal a României pentru următorii 6 ani. Primele partide sunt programate în luna iunie, când echipa antrenată de Edi Iordănescu dispută partidele din Nations League, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

Două meciuri în luna iunie şi unul în luna septembrie din grupa 3 a Ligii B UEFA Nations League sunt programate pe Antena 1, duelurile de foc cu Bosnia în deplasare şi întâlnirea tur-retur cu Finlanda.

Programul partidelor din Nations League transmise de Antena 1:

Cele mai tari meciuri ale naționalei României vor fi în direct pe Antena 1. Edi Iordănescu are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă și calificarea selecționatei noastre la EURO 2024.

Recomandări
  • România – Finlanda 1-0 | Edi Iordănescu, prima victorie pe banca „tricolorilor”
  • Nicușor Bancu, EROU în Giulești

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:39 „E strigător la cer!” Florinel Coman, taxat după ce a ales să se transfere de la FCSB în Qatar 12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 12:00 LIVE VIDEOFIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele sunt ACUM în AntenaPLAY 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China 11:20 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei! Cursa e duminică (10:00) pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! 10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” 9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” Vezi toate știrile
Citește și