Închide meniul

Vlad Chiricheş, schimbat radical de fotbalul din Italia: „Îmi dau seama acum ce nebunii făceam la Steaua!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 27 mai 2022, 16:27 / Actualizat: 8 ianuarie 2024, 13:32

Vlad Chiricheş, schimbat radical de fotbalul din Italia: „Îmi dau seama acum ce nebunii făceam la Steaua!

Vlad Chiricheş poate pleca de la naţională direct la Galatasaray

Vlad Chiricheş este căpitanul naționalei României | Profimediaimages

Vlad Chiricheş, schimbat radical de fotbalul din Italia. Căpitanul naţionalei României Vlad Chiricheş a vorbit într-un interviu pentru FRF despre lucrurile esenţiale învăţate în 6 sezoane petrecute în Serie A.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fundaşul român în vârstă de 32 de ani consideră că a avut multe de învăţat din perioada petrecută în Italia, devenind mult mai responsabil pe teren.

Vlad Chiricheş, schimbat radical de fotbalul din Italia

Vlad Chiricheş evoluează în Serie A din 2016, când a fost transferat de Napoli de la formaţia de Premier League, Tottenham, în schimbul sumei de 7 milioane de euro.

„Am învățat multe când am fost la Napoli. M-a ajutat să mă dezvolt. Până nu ajungi în Italia nu îți dai seama câte nu știi despre tactică. Italia m-a ajutat să cresc din punct de vedere tactic. Am început să înțeleg mai bine fotbalul. Îmi dau seama acum ce nebunii făceam în perioada Steaua, când plecam cu mingea și nu mă mai opream. Acum încerc să fiu mai cumpătat, să îi ajut pe tineri să înțeleagă fotbalul cum îl văd eu”, a declarat Vlad Chiricheş pentru FRF.

Timp de 3 sezoane, acesta a bifat 48 de prezenţe în tricoul lui Napoli, pentru care a marcat 4 goluri. În sezonul 2019-2020, acesta a fost împrumutat de Sassuolo, urmând ca la sfârşitul stagiunii să fie cumpărat definitiv în schimbul sumei de 9,5 milioane de euro. Până în prezent, Chiricheş a evoluat în 62 de partide pentru Sassuolo, înscriind 2 goluri şi oferind un assist.

Reclamă

Vlad Chiricheş, dezamăgit de parcursul său la Tottenham

Vlad Chiricheş, căpitanul naţionalei României, şi-a exprimat regretele cu privire la perioada petrecută în Premier League, la Tottenham. Fundaşul era cumpărat de Spurs în 2013, de la Steaua, în schimbul sumei de 9,5 milione de euro.

Fundaşul însă nu a impresionat în Anglia, fiind măcinat de accidentări. Pe de altă parte, Pochettino nu s-a mai bazat pe serviciile românului, după numirea sa ca manager pe banca lui Spurs, în 2014.

„În al doilea an au venit ceva accidentări, asta m-a tras în jos. A venit un antrenor nou, cu idei noi. Am avut probleme, la nivel mental nu am fost atât de liniștit să accept ce voia antrenorul de la mine. Asta regret, că nu am fost mai deschis să accept tot ceea ce îmi cerea antrenorul”, a mai spus Chiricheş pentru sursa citată mai sus.

Reclamă 4 / 0/3

Vlad Chiricheş, convocat de Edi Iordănescu la naţională

Edi Iordănescu a anunţat lotul pentru bătăliile din Nations League. Vlad Chiricheş se află printre jucătorii convocaţi de selecţioner. În lista sa, nu se regăsesc nume precum Dennis Man sau Nicolae Stanciu.

PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 15/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0)

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 6/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 16/2), Adrian Rus (Fehervar | Ungaria, 12/0), Iulian Cristea (FCSB, 3/0), Virgil Ghiță (KS Cracovia | Polonia, 1/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 71/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 9/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 23/1), Mario Camora (CFR Cluj, 7/0), Marius Ștefănescu (Sepsi OSK, 0/0)

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Rakow Czestochowa | Polonia, 5/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 22/3), Darius Olaru (FCSB, 3/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 52/6), Sergiu Hanca (KS Cracovia | Polonia, 5/0), Florin Tănase (FCSB, 11/1), Octavian Popescu (FCSB, 2/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 0/0), Valentin Mihăilă (Atalanta | Italia, 7/1), Alexandru Mitriță (PAOK Salonic | Grecia, 17/3), Alexandru Crețu (Universitatea Craiova, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 37/2), Marius Marin (Pisa | Italia, 3/0)

ATACANȚI: Denis Alibec (Atromitos | Grecia, 23/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 15/1), George Pușcaș (Pisa | Italia, 27/8)

Hai, România! În fiecare zi. Ce meciuri transmite Antena 1 din luna iunie

Antena 1 a cumpărat drepturile pentru meciurile echipei naţionale de fotbal a României pentru următorii 6 ani. Primele partide sunt programate în luna iunie, când echipa antrenată de Edi Iordănescu dispută partidele din Nations League, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

Reclamă

Două meciuri în luna iunie şi unul în luna septembrie din grupa 3 a Ligii B UEFA Nations League sunt programate pe Antena 1, duelurile de foc cu Bosnia în deplasare şi întâlnirea tur-retur cu Finlanda.

Programul partidelor transmise de Antena 1

7 iunie 2022, 21:45: Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA
11 iunie 2022, 21:45: ROMÂNIA – Finlanda
23 septembrie 2022, 21:45: Finlanda – ROMÂNIA

Cele mai tari meciuri ale naționalei României vor fi în direct pe Antena 1. Edi Iordănescu are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă și calificarea selecționatei noastre la EURO 2024.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:00 Improvizaţia lui Bogdan Lobonţ, catastrofală în Farul – Rapid! Dan Şucu, devastat după golul marcat de Louis Munteanu 19:42 U Cluj a „ajutat-o” pe Dinamo! Clujenii, victorie la limită cu Poli Iaşi! Cum arată clasamentul din play-out 19:40 LIVE TEXTFarul – Rapid 1-1. Louis Munteanu a marcat din nou. Albion Rrahmani, gol din penalty în minutul 45+4! 19:30 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos LIVE VIDEO (20:30)! Duel pentru titlul din Grecia! Aris – Olympiacos se joacă ACUM în AntenaPLAY 18:59 FotoPrima reacţie a iubitei lui Olimpiu Moruţan, după ce mijlocaşul român a suferit o accidentare horror şi e OUT de la EURO 2024 18:36 Programul României de la Campionatul European de handbal! Când va avea loc meciul de debut al „tricolorelor” 18:16 Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării 18:10 VIDEOLamia – PAOK 1-1 a fost live în AntenaPLAY! Remiză dramatică pentru Răzvan Lucescu! PAOK a egalat în minutul 90+10 17:59 Bogdan Lobonţ, „revoluţie” în primul 11 la Rapid! Jucătorul titularizat în premieră în acest sezon, pentru duelul cu Gică Hagi 17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” Vezi toate știrile
Citește și