Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Răzvan Raţ, sceptic cu privire la şansele României de a ieşi din grupe la EURO 2024: „Cred că ne bate şi Slovacia”

Bogdan Stănescu Publicat: 22 mai 2024, 16:03

Reclamă
Răzvan Raţ, sceptic cu privire la şansele României de a ieşi din grupe la EURO 2024: „Cred că ne bate şi Slovacia

Răzvan Raţ, sceptic cu privire la şansele României de a ieşi din grupe la EURO 2024

Jucătorii naţionalei României / Profimedia Images

Răzvan Raţ e sceptic cu privire la şansele României de a ieşi din grupe la EURO 2024. Fostul internaţional a punctat că statistica nu ne ajută.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În ceea ce priveşte valoarea lotului, Răzvan Raţ crede că şi Slovacia este peste România. Totuşi, el a subliniat că România are de partea ei forţa grupului şi că ar putea face o surpriză.

Răzvan Raţ, sceptic cu privire la şansele României de a ieşi din grupe la EURO 2024: „Cred că ne bate şi Slovacia”

(n.r: Alege un nume de erou. Supermanul României de la acest Campionat European) Vom vedea. La momentul ăsta nu există. Eu am declarat-o de foarte multe ori. Forţa României este grupul şi a fost dintotdeauna.

A fost partea cu Hagi, în care, într-adevăr, era elementul care se deosebea. Mai departe, a fost şi în generaţia mea Mutu, care era un jucător deosebit. Dar niciunul, nici altul nu a jucat singur. Refuz să accept conceptul acesta de erou. Cred că România şi atunci, şi mai ales acum se bazează pe forţa grupului. Noi, la momentul acesta, nu avem jucători diferiţi.

(n.r: Ce şanse avem să ieşim din grupe, în procente?) Statistic nu avem. Încă o dată, pe hârtie. Din ce punct de vedere vrei să o priveşti, valoarea lotului, cine unde joacă, performanţă la nivel individual. Acolo s-ar putea să ne înşelăm un pic, pentru că Ucraina s-a calificat după două baraje, dar după nedreptatea cu Italia. Pentru mine a fost clar că s-a furat ca în codru.

Reclamă
Reclamă 4

Ne putem înşela că România s-a calificat de pe primul loc şi băieţii ăia s-au chinuit.

Avem şansele noastre reale. Cred că ne bate şi Slovacia la valoarea lotului, dar nu e un fapt”, a declarat Răzvan Raţ în emisiunea AS.ro LIVE.

Numele dat de Răzvan Raţ ca posibil înlocuitor pentru Edi Iordănescu, dacă selecţionerul va pleca: „E absolut senzaţional”

Răzvan Raţ a dat, în emisiunea AS.ro LIVE, un nume de posibil înlocuitor pentru Edi Iordănescu în situaţia în care selecţionerul va decide să se despartă de naţionala României.

Reclamă

Răzvan Raţ consideră că Victor Piţurcă este un excepţional selecţioner. Numirea ar fi însă dificilă, având în vedere că Victor Piţurcă nu s-a despărţit tocmai amiabil de naţionala României.

(n.r: Edi Iordănescu ezită să spună dacă va rămâne sau nu va rămâne) Foarte bine.

(n.r: Eşti preşedintele Federaţiei şi ai de ales din tot ce vezi ca antrenori români în momentul acesta. Cine este selecţionerul echipei naţionale?) E foarte complicat să îţi dau un răspuns. De ce? Pentru că eu consider că a fi selecţioner e o meserie, a fi antrenor de club este o altă meserie. Chiar dacă fac teoretic acelaşi lucru. Sunt două joburi diferite. Dacă te uiţi la antrenori care performează la echipa de club, asta nu e valabil la echipa naţională.

Vă dau un singur exemplu: Piţurcă. A demonstrat de-a lungul timpului că este un foarte bun selecţioner. Nu a performat foarte tare în ceea ce înseamnă partea de club. Puteţi să vă uitaţi. Dar ca selecţioner, pentru mine, este absolut senzaţional.

Ţi-aş da un nume, Olăroiu, care face performanţă la echipe de club. Îmi place ca antrenor. Mai departe, e greu de spus…”, a declarat Răzvan Raţ în emisiunea AS.ro LIVE, moderată de Dan Pavel.

Edi Iordănescu a anunțat lotul preliminar de stranieri pentru amicalele din iunie! România – Liechtenstein va fi LIVE pe Antena 1

Edi Iordănescu a anunțat lotul preliminar de stranieri pentru amicalele din iunie. Selecționerul echipei naționale a alcătuit lista celor 21 de jucători din străinătate pentru partidele de pregătire, care se joacă înainte de EURO 2024.

În cadrul acestor amicale, România va juca cu Bulgaria, pe 4 iunie, după care va întâlni Liechtenstein, pe 7 iunie. Partida cu Liechtenstein va începe la ora 21:00 şi va fi transmisă în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Potrivit site-ului frf.ro, Edi Iordănescu se va baza pe o parte dintre jucătorii prezenți în lista preliminară la meciurile amicale. De asemenea, pe lângă aceștia vor fi convocați și jucători din cadrul campionatului intern.

Lotul final pentru EURO 2024 poate curpinde până la 26 de jucători și va fi anunțat vineri, pe data de 7 iunie.

Lista preliminară a stranierilor pentru meciurile amicale cu Bulgaria și Liechtenstein:

Iată lista preliminară a stranierilor, pentru amicalele cu Bulgaria și Liechtenstein:

PORTARI

Florin NIȚĂ (Gaziantep | Turcia, 20/0), Horațiu MOLDOVAN (Atletico Madrid | Spania, 10/0);

FUNDAȘI

Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 16/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 15/0), Bogdan RACOVIȚAN (Rakow | Polonia, 1/0), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 19/1), Ionuț NEDELCEARU (Palermo | Italia, 26/2), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1);

MIJLOCAȘI

Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 16/0), Marius MARIN (Pisa | Italia, 16/0), Andrei ARTEAN (Apollon Limassol | Cipru, 0/0), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 36/4), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 54/3), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită), Dennis MAN (Parma | Italia, 68/14), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 19/4), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 33/5), Florin TĂNASE (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 18/3);

ATACANȚI

Denis DRĂGUȘ (Gaziantep | Turcia, 9/2), George PUȘCAȘ (Bari | Italia, 41/11), Denis ALIBEC (Muaither | Qatar, 37/5).

Ce crezi că va face România în primul meci de la EURO 2024, cu Ucraina?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:50 15 iun.

Italia – Albania 2-1! Debut cu dreptul pentru campioana europeană en-titre, la EURO 2024

23:38 15 iun.

EXCLUSIVCele două mari dileme ale lui Edi Iordănescu, înaintea marelui meci cu Ucraina! Deciziile pe care trebuie sa le ia în timp record

23:20 15 iun.

„Așa vom trata meciul!” Zinchenko și-a făcut planul înainte de România – Ucraina! Mesajul vedetei de la Arsenal

22:57 15 iun.

„Nu sunt o țestoasă ninja!” Marcus Thuram a fost confundat cu Kylian Mbappe și a lansat o ironie fabuloasă!

22:56 15 iun.

Borna negativă atinsă de Spania, prima dată după zece ani şi 112 meciuri! Ce s-a întâmplat în victoria cu Croaţia

22:21 15 iun.

Cel mai rapid gol din istoria EURO! Albania a dat lovitura în duelul cu Italia, după doar 23 de secunde

1 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 2 VIDEOGeorge Russell va pleca din pole-position în Marele Premiu al Canadei! Cursa e duminică (20:45, Antena Stars şi AntenaPLAY) 3 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 4 Foto„Aroganță! A fost greu!” Cum a cucerit-o Horațiu Moldovan pe celebra sa iubită! Portarul naționalei a dat toate cărțile pe față 5 Singura condiţie pentru ca Simona Halep să revină în top! Verdictul lui Gică Popescu: „Tenisul fără Simona e atât de sărac” 6 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Canadei. Norris a fost pe 2. Dezastru total pentru piloţii de la Ferrari
Citește și