Închide meniul

Cosmin Contra, verdict despre şansele României de la EURO 2024: „E clar că nu suntem favoriţi!”

Viviana Moraru Publicat: 10 iunie 2024, 12:11

Reclamă
Cosmin Contra, verdict despre şansele României de la EURO 2024: „E clar că nu suntem favoriţi!

Cosmin Contra, verdict despre şansele României de la EURO 2024

Cosmin Contra, în timpul unui meci pe banca naţionalei/ Profimedia

Cosmin Contra a oferit un verdict despre şansele României de la EURO 2024. Fostul selecţioner a declarat că echipa naţională nu este favorită în grupa sa, dar a subliniat că aceasta nu a fost favorită nici în preliminarii, dar cu toate acestea a încheiat pe primul loc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România va debuta la EURO 2024 pe 17 iunie, contra Ucrainei. În al doilea meci din grupă, „tricolorii” vor înfrunta Belgia, pe 22 iunie, iar patru zile mai târziu, se vor duela şi cu Slovacia.

Cosmin Contra, verdict despre şansele României de la EURO 2024

„E clar că nu suntem favoriţi în grupa de la EURO, dar pentru mine e foarte important primul meci, cel cu Ucraina. Dacă începem bine, atunci totul poate să devină mult mai simplu, cel puţin pentru a reuşi să ieşim din grupă. Belgia este favorita grupei noastre, iar Ucraina este o formaţie mult mai bine cotată decât noi din toate punctele de vedere.

Ucrainenii au şi o motivaţie extra, să-i spun aşa, motivaţia patriotică, pentru că sunt într-un război în derulare. Deci, nu suntem favoriţi la calificare. Dar nu am fost nici în preliminarii şi am terminat grupa pe primul loc, aşa că nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla, important este ca la ora primului meci toţi jucătorii să fie în cea mai bună formă. Şi dacă reuşim un rezultat pozitiv cu Ucraina, atunci şansele de a trece de faza grupelor vor fi mult mai mari”, a menţionat fostul fundaş şi selecţioner al României, conform agerpres.ro.

Contra le-a transmis suporterilor echipei naţionale să nu aibă aşteptări prea mari la EURO 2024 pentru că dezamăgirea poate fi ulterior şi mai mare.

Reclamă
Reclamă 4

„Mesajul meu pentru suporteri este să nu aibă aşteptări foarte mari, pentru că după aceea şi dezamăgirea poate fi şi mai mare. Deci să nu avem aşteptări, să fim echilibraţi, să fim alături de jucătorii echipei naţionale pentru că vor avea nevoie de susţinere cu siguranţă. Oricum, eu sunt convins că toţi suporterii care vor merge în Germania vor fi alături de naţională, pe care o vor încuraja aşa cum au făcut-o de multe ori şi în trecut”, a explicat el.

Cosmin Contra a semnat! Ce echipă va antrena românul, în sezonul viitor

Cosmin Contra a semnat! Antrenorul român a spus că are deja un angajament pentru sezonul viitor. Fostul selecționer al echipei naționale a pregătit-o în sezonul care tocmai s-a încheiat pe Damac, echipă la care este legitimat și Nicolae Stanciu.

Acum, chiar tehnicianul a dezvăluit că s-a înțeles cu șeicii formației saudite, pentru a-și prelungi angajamentul pentru încă un sezon.

Reclamă

„Acum doar ce-am terminat un campionat foarte complicat în Arabia Saudită, mi-am îndeplinit obiectivul cu foarte mult timp înainte, ceva probleme la echipă. Am renovat încă un an contractul. Acum am nevoie de odihnă, am nevoie să-mi recuperez energiile pentru următorul campionat care va fi mult mai dificil. Mă odihnesc, simplul fapt că stau aici acasă și fac lucruri care mă relaxează îmi e de folos.

Îmi recuperez cât mai bine forțele și să încerc să fac încă o minune la echipa la care sunt. Dacă timpul îmi va permite, voi merge în Germania pentru a vedea un meci al echipei naționale, să văd cum stau cu timpul”, a spus Cosmin Contra, potrivit sport.ro.

Câte goluri va înscrie Cristiano Ronaldo la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
20:37

Gabi Balint a analizat prestația tricolorilor din Belgia – România 2-0! Care îi este singurul regret

20:30

Jucătorul remarcat de Dorinel Munteanu, după ce România a fost învinsă de Belgia: „A fost formidabil!”

19:44

Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali a făcut anunţul: „E ca şi luat!” Salariul pe care îl oferă

19:42

„Sub valoarea lui!” Cosmin Contra, verdict despre prestația lui Nicolae Stanciu din Belgia – România 2-0!

19:34

„Va face România blat cu Slovacia?” Mihai Stoichiță nu a stat pe gânduri și a răspuns direct!

19:31

VideoScene şocante în timpul meciului lui ACS Dinamo! Un jucător s-a prăbuşit inconştient pe teren! Ambulanţa a intervenit de urgenţă

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 3 FotoFCSB a plecat în cantonament în Olanda! Imagini de pe aeroport cu jucătorii „roş-albaştri” 4 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 5 FotoAnunţul făcut de soţia lui Andriy Lunin, cu o zi înainte de România – Ucraina. Reacţie despre ultimatumul de la Real Madrid 6 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52)
Citește și