Închide meniul

„Ultima șansă!” Gareth Southgate poate pleca de pe banca Angliei dacă nu câștigă EURO 2024! Anunțul făcut de selecționer

Alex Ioniță Publicat: 11 iunie 2024, 19:22

Reclamă
„Ultima șansă! Gareth Southgate poate pleca de pe banca Angliei dacă nu câștigă EURO 2024! Anunțul făcut de selecționer

Gareth Southgate poate pleca de pe banca Angliei dacă nu câștigă EURO 2024!

Gareth Southgate este selecționerul Angliei / Profimedia

Gareth Southgate poate pleca de pe banca Angliei dacă nu câștigă EURO 2024! Chiar selecționerul a dat toate cărțile pe față, într-un interviu acordat publicației Bild, înainte de startul turneului final din Germania.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Dacă nu câştigăm, probabil că nu voi mai fi aici. Deci aceasta este poate ultima şansă. Eu cred că aproximativ jumătate dintre antrenorii echipelor naţionale pleacă după un turneu final. Aceasta este natura fotbalului internaţional”, a fost începutul discursului.

Gareth Southgate poate pleca de pe banca Angliei dacă nu câștigă EURO 2024!

„Sunt aici de aproape opt ani acum. Aşa că ştiu că nu poţi să ieşi în mod constant în faţa oamenilor şi să spui: „încă puţin, vă rog”, pentru că la un moment dat oamenii îşi pierd încrederea în mesajul tău. Dacă vrem să fim o echipă grozavă şi vreau să fiu un antrenor de top, atunci trebuie să performez şi să performăm în momentele mari”, a declarat Southgate, citat de news.ro.

Antrenorul formaţiei Three Lions a mai adăugat că nu a luat în considerare o prelungire a contractului de selecţioner înainte de a pleca în Germania pentru a juca Euro: „Prelungirea nu a fost o opţiune. Motivul este că ar fi existat mai multe critici, ceea ce ar fi pus mai multă presiune asupra echipei. Este mai bine să te gândeşti la aceste lucruri după ce competiţia se termină”.

Gareth Southgate (53 de ani) conduce echipa naţională a Angliei din 2016, disputând finala Euro 2020 şi având un palmares de 59 victorii, 17 remize şi 16 înfrângeri. Contractul lui cu federaţia engleză urmează să se încheie oficial la sfârşitul anului. În luna martie a circulat un zvon conform căruia Southgate ar putea fi instalat pe banca echipei Manchester United în această vară, înlocuindu-l pe Erik ten Hag, al cărui viitor este din ce în ce mai incert.

Reclamă
Reclamă 4

Anglia are emoţii uriaşe înainte de EURO 2024!

Anglia are emoţii uriaşe înainte de EURO 2024. Vicecampioana Europei a ajuns în Germania, dar Gareth Southgate are mari bătăi de cap înaintea debutului cu Serbia.

Selecţionerul Angliei a surprins după ce a anunţat lotul cu care va merge la turneul final. Multe nume tinere, dar şi faptul că jucători precum Jack Grealish, James Maddison sau Harry Maguire au fost lăsaţi acasă, i-au surprins pe englezi.

Acum, Southgate poate fi pus în postura de a se baza pe mai mulţi jucători fără experienţă la acest nivel, după ce cinci jucători sunt incerţi înaintea meciului cu Serbia.

Reclamă

Phil Foden, Bukayo Saka, John Stone şi Luke Shaw au probleme medicale, potrivit telegraph.co.uk. Jude Bellingham, un alt nume uriaş din echipa Angliei, are din nou probleme la umăr, după accidentarea suferită în luna noiembrie. După finala UEFA Champions League, el nu a jucat în cele două partide de pregătire ale englezilor, iar prezenţa sa pe teren înaintea debutului la EURO 2024 este sub semnul întrebării.

John Stones a părăsit terenul cu Islanda la pauză, după ce a primit o lovitură la gleznă, în timp ce Luke Shaw încă nu s-a recuperat. Cel mai probabil, Kieran Tripper va fi titular pe flancul stâng, în timp ce jucători precum Lewis Dunk, Ezri Konsa şi Joe Gomez se vor lupta pentru un loc de titular în centrul apărării.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
19:56

Slovacia – România, LIVE TEXT miercuri, ora 19:00! „Tricolorii”, la un pas de o calificare istorică în „optimile” EURO 2024

19:40

„Am avut discuții!” Giovanni Becali, anunțul momentului despre Dennis Man și Valentin Mihăilă!

19:26

„Să nu ne culcăm pe o ureche!” Viorel Moldovan, avertisment pentru România, înaintea duelului cu Slovacia

19:21

Dinamo și-a stabilit programul pentru cantonamentul din Slovenia! Câte amicale vor disputa „câinii” lui Zeljko Kopic

18:59

„Ianis Hagi, la Fenerbahce?” Giovanni Becali a dat imediat răspunsul, chiar înaintea meciului decisiv al României de la EURO

18:57

LIVE TEXTFranţa – Polonia şi Olanda – Austria se joacă ACUM. Austriecii au dat lovitura, printr-un autogol

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 3 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 4 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 5 Portugalia – Cehia 2-1. Portughezii au marcat golul victoriei în prelungirile meciului. Debut cu dreptul pentru Ronaldo la EURO 6 Ce cotă incredibilă are România la calificarea în „optimile” EURO 2024. Tricolorii, lideri în Grupa E după ce au umilit Ucraina
Citește și