Închide meniul

Irina Begu, în turul 3 de la Roma! Calificare după doar 29 de minute pentru româncă, după abandonul adversarei

Alex Masgras Publicat: 10 mai 2024, 15:03

Reclamă
Irina Begu, în turul 3 de la Roma! Calificare după doar 29 de minute pentru româncă, după abandonul adversarei

Irina Begu, în turul 3 de la Roma! Calificare după doar 29 de minute pentru româncă, după abandonul adversarei

Irina Begu, în timpul unui meci / Profimedia

Irina Begu s-a calificat în turul 3 de la Roma! Numărul 161 WTA a stat doar 29 de minute pe teren în partida din turul secund cu Oceane Dodin, jucătoare ajunsă pe tabloul principal din postura de Lucky Loser, după retragerea de ultim moment a Elenei Rybakina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Oceane Dodin, locul 73 WTA, s-a retras la scorul de 5-2 pentru Irina Begu, în primul set.

Irina Begu, în turul 3 de la Roma! Calificare după doar 29 de minute pentru româncă

Irina Begu nu a început foarte bine partida cu Oceane Dodin. Românca s-a văzut rapid condusă de jucătoarea din Franţa, care a reuşit un break rapid şi se afla în avantaj, cu 2-0. Au urmat apoi cinci game-uri la rând pentru jucătoarea din România, care a obţinut calificarea în turul al treilea din capitala Italiei după ce Oceane Dodin a abandonat.

Până la duelul de astăzi, Begu şi Dodin se mai întâlniseră de alte trei ori, iar românca avea 2-1 în meciurile directe. În turul al treilea, ea o va întâlni pe Elize Mertens, locul 30 WTA. În turul precedent, ea a trecut de Katerina Siniakova (36 WTA), scor 6-1, 6-4, după o oră şi 37 de minute de joc. Begu şi Mertens s-au întâlnit de patru ori, iar jucătoarea din Belgia conduce cu 3-1. Românca a câştigat însă ultimul duel direct, din primul tur de la US Open 2022, scor 3-6, 6-2, 6-3.

Irina Begu trebuia să o întâlnească pe Elena Rybakina în turul secund de la Roma, dar campioana de anul trecut din capitala Italiei s-a retras din cauza unor probleme medicale:

Reclamă

„Sunt dezamăgită că trebuie să mă retrag de la Roma în acest an, dar, din păcate, nu mă simt suficient de bine pentru a concura.

Am amintiri atât de bune de anul trecut şi abia aşteptam să îmi apăr titlul. Roma este atât de specială pentru mine şi abia aştept să mă întorc anul viitor pentru a-mi revendica titlul şi a juca în faţa fanilor italieni”, a declarat Elena Rybakina, potrivit news.ro.

Jaqueline Cristian, revenire de excepţie la Roma! S-a calificat în turul 3 şi va juca contra numărului 3 WTA

Jaqueline Cristian a reuşit o revenire de excepţie la Roma! Într-un meci care a fost întrerupt de ploaie, numărul 68 WTA s-a impus în duelul cu Elina Avanesyan, după aproape trei ore de joc. Cristian a învins-o pe Avanesyan cu 5-7, 6-2, 6-2, după 2 ore şi 51 de minute de joc.

Reclamă 4 / 0/3

Ajunsă pe tabloul principal din postura de Lucky Loser, Jaqueline Cristian a profitat din plin de şansa pe care a avut-o, după retragerea Barborei Krejcikova, campioana din 2021 de la Roland Garros 2021. Astfel, ea a ajuns direct în turul secund de la Roma.

Cristian a reuşit primul break al partidei şi a avut şansa de a servi pentru set la 5-3, dar Avanesyan a realizat două break-uri la rând şi şi-a trecut primul set cu 7-5. În setul secund, Jaqueline Cristian a fost mult mai sigură pe propriul serviciu şi s-a impus cu 6-2. Tot cu 6-2 a câştigat şi decisivul, dar după alt scenariu. Din cele opt game-uri, doar două au fost câştigate de jucătoarea aflată la serviciu, aceea fiind Cristian.

Jaqueline Cristian a câştigat prima confruntare directă cu Avanesyan şi se pregăteşte pentru un duel cu Coco Gauff, campioana de la US Open 2023 şi numărul 3 WTA. Americanca a trecut în turul secund de poloneza Magdalena Frech, locul 55 WTA, scor 6-3, 6-3. Acesta va fi primul duel direct între Cristian şi Gauff.

Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:40 VideoDoi români îi ajută pe fanii Formulei 1 să ajungă pe marile circuite! Ce costuri sunt pentru Marele Premiu de la Monaco 20:29 FotoDinamo – Csikszereda 0-0. Dinamoviştii dau bătălia pe Arena Naţională pentru salvarea de la retrogradare 20:26 Ionel Dănciulescu, mesaj extrem de vehement înainte de Dinamo – Csikszereda: „Eşec total, aș vrea să le văd demisiile” 20:07 OFICIAL | Arne Slot este noul antrenor al lui Liverpool! Înlocuitorul lui Jurgen Klopp a semnat contractul: „Putem confirma!” 19:59 Finlanda – Danemarca, 21:20, LIVE VIDEO. Duel spectaculos la Campionatul Mondial de hochei, în direct în AntenaPLAY 19:51 VIDEORadu Drăguşin a primit „premiul Oscar” la Tottenham: „Le mulţumesc celor care au crezut în mine!”. Imagini savuroase 19:31 VIDEORăzvan Lucescu a dansat cu trofeul pe maneaua „Made in Romania”! Imagini fabuloase cu antrenorul lui PAOK 19:27 Darius Olaru, impresionat de colegul său de la FCSB: „S-a maturizat foarte mult”! Concluzia, după acest sezon: „I-au ieşit toate” 18:59 Mihai Stoica, anunţ de ultimă oră despre venirea lui Alex Chipciu la FCSB. Ce rol i-a pregătit la campioană: „Mă tot chinui!” 18:22 Neluţu Sabău jubilează după ce U Cluj l-a transferat pe Ovidiu Popescu de la FCSB: „E un câştig mare”! I-a fixat deja postul! Vezi toate știrile
Citește și