Închide meniul

Câți bani a câștigat Rafael Nadal după ce s-a calificat în finala Australian Open 2022. Recordul uriaș cu care poate să le ia fața lui Djokovic și Federer

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 28 ianuarie 2022, 9:33

Câți bani a câștigat Rafael Nadal după ce s-a calificat în finala Australian Open 2022. Recordul uriaș cu care poate să le ia fața lui Djokovic și Federer

Rafael Nadal, în finală la Australian Open 2022

Profimedia

Pentru calificarea în ultimul act, Nadal se alege cu un premiu de 1.134.583 de dolari (aproximativ 990.000 de euro). Dacă va reuși să câștige marea finală de la Antipozi, jucătorul iberic va pleca acasă cu un cec în valoare de 2.071.064 de dolari (aproximativ 1,8 milioane de euro).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rafael Nadal, în finala Australian Open 2022

Nadal a ajuns la peste 125 de milioane de dolari câștigate doar din tenis de-a lungul carierei. Doar în 2022, prin parcursul de la Australian Open și datorită titlului cucerit la Melbourne Summer Set, spaniolul și-a asigurat încasări de aproape 100.000 de dolari.

Finalist la Wimbledon, în 2021, Berretini nu a putut să dea lovitura la prima lui semifinală de la Australian Open. A câștigat un singur set, dar victoria i-a aparținut lui Nadal, care s-a calificat pentru a 6-a oară în ultimul act al turneului de la Grand Slam de la Antipozi!

Nadal și-a trecut în cont a doua victorie din tot atâtea dueluri cu Berrettini. „Rafa” a izbucnit în plâns la finalul meciului cu italianul care era cap de serie numărul 7. În finală, Nadal se va lupta cu câștigătorul disputei Stefano Tsitsipas (4 ATP) – Daniil Medvedev (2 ATP).

Rafael Nadal poate să le ia fața lui Novak Djokovic și Roger Federer

După calificarea în finala Australian Open 2022, Nadal este la un pas de a scrie istorie. E la un singur succes distanță de a câștiga cel de-al 21-lea său Grand Slam. I-ar depăși astfel pe Roger Federer și Novak Djokovic și ar deveni cel mai titrat jucător din istoria tenisului la turneele de Mare Șlem.

Reclamă

„Pentru mine singurul lucru care contează acum e Australian Open, nu recordurile. Am fost aproape de alte două ori să câștig la Melbourne, nu m-am gândit că voi mai ajunge aici. Sper să fac tot ce depinde de mine să câștig, duminică”, a spus Nadal la finalul meciului cu Berretini, pentru eurosport.ro.

În vârstă de 35 de ani, Nadal a triumfat o singură dată la Australian Open. A dat marea lovitură în 2009, după o confruntare epică cu Roger Federer. S-a impus atunci cu 7-5, 3-6, 7-6, 3-6, 6-2. Pentru spaniol va fi a 29-a finală de Grand Slam

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
Vezi toate știrile
Citește și