Închide meniul

Max Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu al Japoniei. Olandezul poate câştiga un nou titlu mondial

Viviana Moraru Publicat: 8 octombrie 2022, 11:53 / Actualizat: 8 octombrie 2022, 13:59

Reclamă
Max Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu al Japoniei. Olandezul poate câştiga un nou titlu mondial

Max Verstappen va plec din pole position în Marele Premiu al Japoniei

Max Verstappen, după calificările Marelui Premiu al Japoniei/ Profimedia

Olandezul Max Verstappen, pilotul echipei Red Bull şi liderul Campionatului Mondial de Formula 1, va pleca din pole position duminică în Marele Premiu al Japoniei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sâmbătă, în calificări, Verstappen, cu timpul de 1 min 29 sec 332/1000, l-a devansat cu doar 1/100 pe monegascul Charles Leclerc, rivalul de la Ferrari.

Max Verstappen va pleca din pole position în Marele Premie al Japoniei

Max Verstappen a reuşit al cincilea său pole position din acest an şi al 18-lea din carieră.

Duminică, olandezul de 25 de ani poate deveni pentru al doilea an consecutiv campion mondial. O victorie şi un punct pentru cel mai rapid tur: acesta ar fi scenariul ideal care i-ar asigura lui Verstappen câştigarea titlului pe circuitul de la Suzuka.

Reclamă

Şi alte rezultate îi pot aduce olandezului titlului, în funcţie de ce vor reuşi cei doi urmăritori ai săi în campionat: duminică, în cursa din Marele Premiu al Japoniei, Max Verstappen ar trebui să obţină opt puncte mai mult decât Leclerc şi şase mai mult decât coechipierul său de la Red Bull, Sergio Perez, care sunt în acest moment la 104, respectiv 106 puncte de el.

Din linia a doua vor pleca spaniolul Carlos Sainz, de la Ferrari, şi mexicanul Sergio Oerez, de la Red Bull. Aceşti vor fi urmaţi de Esteban Ocon şi Lewis Hamilton.

Grila de start a Marelui Premiu al Japoniei

Reclamă 4 / 0/3

Prima linie:

  • Max Verstappen (Olanda/Red Bull) 1:29.304
  • Charles Leclerc (Monaco/Ferrari) 1:29.314

Linia a 2-a:

  • Carlos Sainz Jr (Spania/Ferrari) 1:29.361
  • Sergio Perez (Mexic/Red Bull) 1:29.709

Linia a 3-a:

  • Esteban Ocon (Franţa/Alpine-Renault) 1:30.165
  • Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes) 1:30.261

Linia a 4-a:

  • Fernando Alonso (Spania/Alpine-Renault) 1:30.322
  • George Russell (Marea Britanie/Mercedes) 1:30.389

Linia a 5-a:

  • Sebastian Vettel (Germania/Aston Martin-Mercedes) 1:30.554
  • Lando Norris (Marea Britanie/McLaren-Mercedes) 1:31.003

Linia a 6-a:

  • Daniel Ricciardo (Australia/McLaren-Mercedes)
  • Valtteri Bottas (Finlanda/Alfa Romeo)

Linia a 7-a:

Reclamă

Linia a 8-a:

Linia a 9-a:

Linia a 10-a:

Incident horror în Formula 1. Monopostul lui Pierre Gasly a luat foc incredibil

Weekend-ul precedent de Formula 1 de la Singapore a debutat cu un incident horror, după ce monopostul lui Pierre Gasly a luat foc, chiar sub privirile mecanicilor săi. Pilotul echipei Alpha Tauri se află înăuntru, şi se pregătea să iasă pe circuit.

Pierre Gasly a scăpat nevătămat din urma cumplitului incident, cei prezenţi la boxe intervenind de urgenţă pentru a stinge flăcările.

Pierre Gasly se pregătea să iasă pe circuit, când radiatorul monopostului său a luat foc incredibil. Francezul a ieşit imediat din maşină, ulterior mecanicii echipei sale oprind incendiul. Totodată, şi un membru al staff-ului de la Aston Martin a intervenit cu un extinctor.

Pierre Gasly a revenit pe circuit, la scurt timp după ce flăcările din maşina sa au fost stinse. Francezul s-a clasat pe locul 14, în a doua sesiune de antrenamente a Marelui Premiu de la Singapore, după ce în prima a terminat pe locul nouă.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:03 LIVE TEXTFarul – Sepsi 0-1. Safranko a dat lovitura încă din minutul 2! Apărarea lui Gică Hagi, făcută praf 19:49 „E o problemă! Sunt trist!” Daniel Pancu, verdict despre situația de la Rapid! Ce a spus despre comunicatul lui Dan Șucu 19:35 Andrey Rublev este primul finalist al turneului de la Madrid! L-a învins pe Taylor Fritz după doar 72 de minute 19:12 „Rapidismul ăsta..” Daniel Niculae, replică ironică după comunicatul lui Dan Șucu! Ce a postat pe rețelele de socializare 19:00 LIVE VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami. Sesiunea de antrenament e ACUM în AntenaPLAY. Probleme pentru Leclerc 18:53 Ioan Ovidiu Sabău, iureş la conferinţa de presă: „S-a luat legătura cu Şumudică! Ăsta-i adevărul!” 18:42 Thomas Tuchel poate rămâne la Bayern Munchen! Un nou „caz Xavi” în fotbalul mondial. Anunțul făcut de antrenorul bavarezilor 18:23 Ora la care joacă Bernadette Szocs cu Natalia Bajor, exclusiv în AntenaPLAY, la Saudi Smash 2024. Programul complet al româncelor 18:22 „A fost atât de stupid..” Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoțienii au făcut anunțul momentului despre „Prinț” 18:03 VIDEOEduard Ionescu și Ioana Sîngeorzan au ratat calificarea pe tabloul principal de la Saudi Smash! Meciurile au fost în AntenaPLAY Vezi toate știrile
Citește și