Închide meniul

CM 2022 | Neymar s-a descătușat după calificarea Braziliei în sferturile Campionatului Mondial: “Am plâns în acea noapte și încă o zi!”

Cosmin Cioboată Publicat: 6 decembrie 2022, 0:14

Reclamă
CM 2022 | Neymar s-a descătușat după calificarea Braziliei în sferturile Campionatului Mondial: “Am plâns în acea noapte și încă o zi!”

Neymar a marcat primul său gol la Campionatul Mondial din Qatar

Neymar a marcat la Campionatul Mondial din Qatar / Profimedia

Neymar s-a descătușat după calificarea Braziliei în sferturile Campionatului Mondial din Qatar. Selecao a învins categoric Coreea de Sud, scor 4-1, și a mai făcut un pas către trofeul la care o națiune întreagă visează de ani de zile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Neymar a marcat al doilea gol al meciului din optimi și a devenit al 3-lea jucător brazilian care înscrie la 3 ediții diferite ale Campionatului Mondial, alături de legendarii Pele și Ronaldo.

CM 2022 | Neymar s-a descătușat după calificarea Braziliei în sferturile Campionatului Mondial din Qatar

Neymar a fost desemnat omul meciului, iar la interviu și-a dat frâu liber emoțiilor.

Atacantul de 30 de ani a povestit emoționat momentele grele prin care a trecut în ultimele zile, după ce s-a accidentat în meciul de debut de la Cupa Mondială.

Starul sud-american a ratat celelalte două partide din grupe și s-a temut că turneul s-ar putea încheia pentru el.

Reclamă

Neymar a strâns din dinți și a petrecut ore în șir, până dimineață, în sala de recuperare și, în cele din urmă, s-a refăcut complet pentru partida cu Coreea de Sud.

“Am fost foarte speriat, veneam după un sezon foarte bun. Am suferit mult, am petrecut acea noapte (n.r. – după accidentare) și încă o zi plângând. M-am rugat, totul a mers și a meritat efortul. Am stat până la 11 dimineață tratându-mă cu kinetoterapeutul în acea zi și în alte zile până la 5 sau 6 dimineața. 

Cert este că e timpul să mergem mai departe. Visăm la trofeu, asta e evident, dar trebuie să o luăm pas cu pas. Au mai rămas trei meciuri și suntem pregătiți și concentrați pe acest trofeu”, a declarat Neymar, potrivit uol.com.br, după calificarea Braziliei în sferturile Campionatului Mondial.

Reclamă 4 / 0/3

Neymar a scris istorie în meciul Brazilia – Coreea de Sud 4-1

Neymar a scris istorie în meciul Brazilia – Coreea de Sud 4-1, din optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar. Starul de 30 de ani a marcat al doilea gol al meciului, din penalty, și a intrat într-o ierarhie selectă, alături de legendarii Pele și Ronaldo.

Neymar a dublat avantajul naționalei Braziliei în minutul 13, din penalty, și și-a trecut în cont primul său gol la Cupa Mondială din acest an.

Vinicius reușise să deschidă scorul în minutul 7, iar la pauză, tabela indica 4-0 în dreptul Selecao. Richarlison și Paqueta au completat festivalul de goluri din prima repriză, împotriva Coreei de Sud.

Paik Seung-Ho a înscris golul de onoare pentru Coreea de Sud, în minutul 76.

Grație golului înscris în această seară, Neymar a devenit al 3-lea jucător brazilian care înscrie la 3 ediții diferite ale Campionatului Mondial. Pele și Ronaldo mai reușiseră această performanță în tricoul sud-americanilor.

Neymar a bifat golul cu numărul 76 pentru naționala Braziliei, în 123 de apariții.

Reclamă

Este a doua oară în istorie când Brazilia marchează 4 goluri în prima repriză a unui meci de la Cupa Mondială. Selecao a mai reușit acest lucru în 1954, împotriva Mexicului.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:31 „Anchete în stilul Bulibașa!” Mircea Sandu a auzit acuzațiile lui Mircea Lucescu și a izbucnit nervos: „Perversitatea asta…” 8:18 Florin Talpan, atac furibund la adresa FCSB! Campioana a primit interzis în Ghencea: „Nu are ce să caute acolo!” 0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
Vezi toate știrile
Citește și