Închide meniul

CM 2022 | Kylian Mbappe a pierdut finala Campionatului Mondial, dar i-a „suflat” lui Lionel Messi titlul de golgheter! Francezul a câștigat „Gheata de Aur” a turneului

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 18 decembrie 2022, 20:39

CM 2022 | Kylian Mbappe a pierdut finala Campionatului Mondial, dar i-a „suflat lui Lionel Messi titlul de golgheter! Francezul a câștigat „Gheata de Aur a turneului

Kylian Mbappe a marcat un hat-trick în finala Campionatului Mondial

Kylian Mbappe a marcat un hat-trick în finala Campionatului Mondial / Profimedia

Kylian Mbappe a pierdut finala Campionatului Mondial din Qatar, dar i-a „suflat” lui Lionel Messi titlul de golgheter. Argentina a cucerit cel mai râvnit trofeu din istoria fotbalului după ce a învins Franța, la loviturile de departajare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Kylian Mbappe a marcat un hat-trick fabulos în marea finală din Qatar, în cele 120 de minute, și a transformat o lovitură la „loteria penalty-urilor”. Totuși, n-a fost de ajuns pentru ca Franța să ridice legendarul trofeu deasupra capului.

CM 2022 | Kylian Mbappe a pierdut finala Campionatului Mondial, dar i-a „suflat” lui Lionel Messi titlul de golgheter!

Chiar dacă lumina reflectoarelor a căzut pe Lionel Messi după câștigarea Campionatului Mondial, Kylian Mbappe nu va pleca acasă cu mâna goală. Francezul a ieșit golgheterul turneului din Qatar și a fost premiat cu „Gheata de Aur” a turneului.

Kylian Mbappe a încheiat Campionatul Mondial din 2022 cu 8 goluri marcate, excluzând loviturile de departajare. 3 dintre ele au venit chiar în finala cu Argentina. Atacantul de 23 de ani a punctat în minutele 80, 81 și 118.

Reclamă

De cealaltă parte, Lionel Messi a înscris 7 goluri și a încheiat pe locul 2 în clasamentul marcatorilor de la Mondialul din Qatar. Căpitanul Argentinei și-a trecut în cont o „dublă” în finala cu Franța, în minutele 23 și 109.

Locul 3 din ierarhia golgheterilor a fost împărțit de Julian Alvarez și Olivier Giroud, cu câte 4 goluri.

Reclamă 4 / 0/3

CM 2022 | Lionel Messi a izbucnit în lacrimi după ce a devenit campion mondial!

Lionel Messi a izbucnit în lacrimi după ce a devenit campion mondial. De cealaltă parte, Kylian Mbappe a rămas „stană de piatră” după finala incredibilă din Qatar, Argentina – Franța 3-3 (4-2 d.l.d.).

Messi și-a condus naționala către cel de-al 3-lea titlu de campioană mondială din istorie, după cele cucerite în 1978 și 1986.

Argentina a câștigat cel mai râvnit trofeu din lumea fotbalului, după o finală halucinantă contra Franței. Sud-americanii s-au impus dramatic la loviturile de departajare, scor 4-2.

Lionel Messi și Kylian Mbappe au executat în prima serie de la „loteria penalty-urilor” și au înscris. Cei doi au făcut furori și în primele 120 de minute. Mbappe a marcat un hat-trick fabulos (80′, 81′ și 118′), în timp ce Messi a reușit „dubla” (23′ și 109′).

Messi și-a dat frâu liber emoțiilor și a izbucnit în lacrimi după ce a câștigat în premieră Campionatul Mondial.

Căpitanul Argentinei s-a bucurat în fața suporterilor sud-americani, în timp ce lacrimilie i se scurgeau pe obraji.

Reclamă

În timp ce Lionel Messi plângea de fericire, Kylian Mbappe privea în gol, fără reacție. Atacantul francez a fost surprins de camerele TV în timp ce urmărea bucuria argentinienilor complet debusolat.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:11 Cluburile din Premier League se pregătesc pentru o schimbare radicală! Manchester United şi Manchester City au votat împotrivă 19:59 Reacţia lui Mihai Stoica după ce FC Botoşani a învins dramatic Petrolul şi a urcat pe loc de salvare directă de la retrogradare! 19:35 Petrolul – Botoşani 1-2. Moldovenii au urcat pe un loc de salvare directă de la retrogradare! Cum arată clasamentul în play-out 19:21 Decizia lui Edi Iordănescu după ce Andrei Burcă s-a accidentat şi e în pericol să rateze EURO 2024! 19:00 Rapid – Universitatea Craiova, 20:30, LIVE TEXT. Meci crucial pentru olteni în lupta pentru locul 2. Echipele de start 19:00 Arne Slot, înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool, cale liberă spre Anfield! Anunţul făcut de Fabrizio Romano 18:43 Gigi Becali are concurenţă pentru semnătura jucătorului pe care îl doreşte la FCSB: „I-a făcut o ofertă concretă” 18:32 Statistica îi dă fiori lui Carlos Sainz! La ce scenariu se poate aştepta spaniolul, după plecarea de la Ferrari 18:08 Ronnie O’Sullivan, en-fanfare în sferturile de finală ale Campionatului Mondial! „Racheta” continuă cursa pentru recordul absolut 17:37 Decizia care a „îngropat-o” pe Liverpool! Ce s-a întâmplat de când Jurgen Klopp şi-a anunţat plecarea Vezi toate știrile
Citește și