Închide meniul

CM 2022 | Kylian Mbappe a pierdut finala Campionatului Mondial, dar i-a „suflat” lui Lionel Messi titlul de golgheter! Francezul a câștigat „Gheata de Aur” a turneului

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 18 decembrie 2022, 20:39

CM 2022 | Kylian Mbappe a pierdut finala Campionatului Mondial, dar i-a „suflat lui Lionel Messi titlul de golgheter! Francezul a câștigat „Gheata de Aur a turneului

Kylian Mbappe a marcat un hat-trick în finala Campionatului Mondial

Kylian Mbappe a marcat un hat-trick în finala Campionatului Mondial / Profimedia

Kylian Mbappe a pierdut finala Campionatului Mondial din Qatar, dar i-a „suflat” lui Lionel Messi titlul de golgheter. Argentina a cucerit cel mai râvnit trofeu din istoria fotbalului după ce a învins Franța, la loviturile de departajare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Kylian Mbappe a marcat un hat-trick fabulos în marea finală din Qatar, în cele 120 de minute, și a transformat o lovitură la „loteria penalty-urilor”. Totuși, n-a fost de ajuns pentru ca Franța să ridice legendarul trofeu deasupra capului.

CM 2022 | Kylian Mbappe a pierdut finala Campionatului Mondial, dar i-a „suflat” lui Lionel Messi titlul de golgheter!

Chiar dacă lumina reflectoarelor a căzut pe Lionel Messi după câștigarea Campionatului Mondial, Kylian Mbappe nu va pleca acasă cu mâna goală. Francezul a ieșit golgheterul turneului din Qatar și a fost premiat cu „Gheata de Aur” a turneului.

Kylian Mbappe a încheiat Campionatul Mondial din 2022 cu 8 goluri marcate, excluzând loviturile de departajare. 3 dintre ele au venit chiar în finala cu Argentina. Atacantul de 23 de ani a punctat în minutele 80, 81 și 118.

Reclamă

De cealaltă parte, Lionel Messi a înscris 7 goluri și a încheiat pe locul 2 în clasamentul marcatorilor de la Mondialul din Qatar. Căpitanul Argentinei și-a trecut în cont o „dublă” în finala cu Franța, în minutele 23 și 109.

Locul 3 din ierarhia golgheterilor a fost împărțit de Julian Alvarez și Olivier Giroud, cu câte 4 goluri.

Reclamă 4 / 0/3

CM 2022 | Lionel Messi a izbucnit în lacrimi după ce a devenit campion mondial!

Lionel Messi a izbucnit în lacrimi după ce a devenit campion mondial. De cealaltă parte, Kylian Mbappe a rămas „stană de piatră” după finala incredibilă din Qatar, Argentina – Franța 3-3 (4-2 d.l.d.).

Messi și-a condus naționala către cel de-al 3-lea titlu de campioană mondială din istorie, după cele cucerite în 1978 și 1986.

Argentina a câștigat cel mai râvnit trofeu din lumea fotbalului, după o finală halucinantă contra Franței. Sud-americanii s-au impus dramatic la loviturile de departajare, scor 4-2.

Lionel Messi și Kylian Mbappe au executat în prima serie de la „loteria penalty-urilor” și au înscris. Cei doi au făcut furori și în primele 120 de minute. Mbappe a marcat un hat-trick fabulos (80′, 81′ și 118′), în timp ce Messi a reușit „dubla” (23′ și 109′).

Messi și-a dat frâu liber emoțiilor și a izbucnit în lacrimi după ce a câștigat în premieră Campionatul Mondial.

Căpitanul Argentinei s-a bucurat în fața suporterilor sud-americani, în timp ce lacrimilie i se scurgeau pe obraji.

Reclamă

În timp ce Lionel Messi plângea de fericire, Kylian Mbappe privea în gol, fără reacție. Atacantul francez a fost surprins de camerele TV în timp ce urmărea bucuria argentinienilor complet debusolat.

Recomandări
  • Kylian Mbappe a pierdut finala Campionatului Mondial, dar i-a „suflat” lui Lionel Messi titlul de golgheter!
  • Starul francez a câștigat „Gheata de Aur” a turneului

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 13:21 LIVE VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang e ACUM în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” 10:22 Cristiano Ronaldo a câştigat procesul cu Juventus! Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească „Bătrâna Doamnă” Vezi toate știrile
Citește și