Închide meniul

Steagurile ruse şi belaruse, interzise la Australian Open!

Dan Roșu Publicat: 17 ianuarie 2023, 9:28

Reclamă

Steagurile ruse şi belaruse, interzise la Australian Open. Federaţia Australiană de Tenis a interzis prezenţa steagurilor ruseşti şi belaruse pe terenurile de la Australian Open. Decizia a fost luată după o solicitare în acest sens a ambasadorului Ucrainei în Australia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Steagurile din Rusia și Belarus sunt interzise la Australian Open. Politica noastră iniţială a fost că fanii le puteau aduce, dar nu le puteau folosi pentru a provoca perturbări”, se arată într-o declaraţie a Tennis Australia.

Steagurile ruse şi belaruse, interzise la Australian Open!

Această decizie vine în urma unei solicitări a ambasadorului ucrainean de a se lua măsuri, după ce steaguri au fost văzute în mulţime, inclusiv în timpul meciului din primul tur dintre ucraineanca Katerina Baindl şi rusoaica Kamila Rahimova. În tribune, în cadrul acestui meci, suporterii ucraineni făcuseră apel la serviciile de securitate şi la poliţie să reacţioneze.

Un steag rusesc a fost văzut şi pe Rod Laver Arena în timpul victoriei lui Daniil Medvedev asupra americanului Marcos Giron.

„Condamn ferm afişarea publică a steagurilor ruseşti în timpul meciului jucătoarei ucrainene Katerina Baindl de la Australian Open”, a declarat ambasadorul ucrainean Vasyl Myroshnychenko în social media. Apoi, el a cerut Tennis Australia să aplice politica de drapel neutru.

Reclamă

Tennis Australia se confruntă şi cu critici din partea Doug Trappett, fostul ambasador al Australiei în Ucraina. „Aţi fi putut să interziceţi jucătorii ruşi şi să vă poziţionaţi cu un răspuns serios la aceste incidente previzibile, dar aţi ales laşitatea”.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:08 Oleksandr Pielieshenko a murit pe frontul din Ucraina! Halterofilul participase la Jocurile Olimpice de la Rio 8:56 Arabii nu i-au dat nicio şansă lui Gigi Becali! Transferul anunţat. Jucătorul, surprins pe aeroport 8:32 „Nu e plăcut că toată lumea te înjură!” Alexandru Băluţă a reacţionat după ce a fost huiduit de tot stadionul la Craiova 8:17 Ce a putut spune Gigi Becali despre venirea lui Mircea Lucescu la Rapid. Declaraţii incredibile ale patronului de la FCSB 0:36 FotoKyren Wilson a câştigat Campionatul Mondial de snooker! L-a învins pe Jak Jones în finala de la Crucible 0:19 Marius Niculae a vorbit de un transfer „bombă” la Sporting Lisabona după ce „Leii” au luat titlul: „Sper să vină Ronaldo” 0:15 Gigi Becali, anunțul momentului despre revenirea lui Florin Tănase la FCSB! A spus totul după 0-2 cu Universitatea Craiova 0:00 Jucătorii făcuți praf de Gigi Becali după 0-2 cu Universitatea Craiova. Cine l-a impresionat: „O să fie fotbalist mare!” 6
mai
23:58
Gigi Becali, „aroganţa” serii după înfrângerea cu Universitatea Craiova: „Aduceţi-ne antrenori, Gâlcă nu e de talia mea”
6
mai
23:41
Decizie peste capul lui Gigi Becali la FCSB! Jucătorul care a lipsit fără acordul milionarului: „I-a dat drumul fără să-mi spună”
Vezi toate știrile
Citește și