Închide meniul

Povestea lui Denis Hergheligiu, românul care a ajutat-o pe Feralpisalo să obţină o promovare istorică în Serie B: „Este un moment extraordinar!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 19 aprilie 2023, 14:48

Reclamă
Povestea lui Denis Hergheligiu, românul care a ajutat-o pe Feralpisalo să obţină o promovare istorică în Serie B: „Este un moment extraordinar!

Povestea lui Denis Hergheligiu

Denis Hergheligiu a sărbătorit promovarea în Serie B / Facebook Feralpisalo

Povestea lui Denis Hergheligiu, mijlocaşul de 23 de ani care se adaugă pe lista românilor care vor juca în Serie B. Fotbalistul care şi-a făcut junioratul la Atalanta a ajutat-o pe Feralpisalo să obţină o promovare istorică în a doua ligă din Italia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Feralpisalo a obţinut matematic promovarea din Serie C1 cu două etape înainte de final. Denis Hergheligiu a fost jucător de bază la echipa care e gata să se bată cu echipe de tradiţie din fotbalul italian. Meciurile românilor din Serie B se văd LIVE VIDEO exclusiv în AntenaPLAY.

Povestea lui Denis Hergheligiu, românul care va juca în Serie B

Denis Andrea Libera Hergheligiu, pe numele complet, s-a născut în Lombardia şi a fost căpitanul juniorilor de la Atalanta. A devenit campion al Italiei la acea categorie de vârstă. „A fost o experiență incredibilă și voi fi întotdeauna recunoscător pentru aceasta celor de la Atalanta„, a spus mijlocajul, într-un interviu pentru sport.ro.

Hergheligiu nu a jucat până acum decât în Italia. A sărbătorit la maximum promovarea istorică a clubului fondat în urmă cu 14 ani.

A fost un sezon plin de emoții și de realizări, dar pentru mine a fost și un an plin de dificultăți, în care am avut trei probleme musculare.

Reclamă

Am învins însă toate aceste probleme și am reușit să ajung la 100 de meciuri pentru Feralpisalo, echipa care mi-a dat posibilitatea să joc la nivel profesionist în Italia.

Pentru Feralpisalo este un moment extraordinar! Am scris istorie și am ajuns la acest succes cu ajutorul clubului, care ne-a pus la dispoziție tot ceea ce am avut nevoie. De asemenea, întregul lot, inclusiv rezervele, a fost important pentru realizarea acestui succes, ca și staff-ul tehnic și cel medical„, a spus Denis Hergheligiu.

Denis Hergheligiu a fost aproape de un transfer

La începutul sezonului, jucătorul român a fost pe lista de transferuri a mai multor echipe din Serie B. Printre acestea şi Brescia, gruparea cu care Mircea Lucescu a reuşit să promoveze în Serie A după un singur sezon.

Reclamă 4 / 0/3

Este adevărat că vara trecută câteva echipe din Serie B și-au arătat interesul față de mine, dar clubul Feralpisalo a dorit să continuăm, motiv pentru care mi-au reînnoit contractul pentru încă doi ani. Legat de viitor, sper să rămân la acest club, la care mă simt ca acasă„, a precizat Hergheligiu.

Mijlocaşul de la Feralpisalo visează la o convocare la naţională. „Nu m-a mai contactat nimeni de la Federația Română de Fotbal„, a recunoscut el.

Nu mai puţin de 11 fotbalişti români joacă, în acest sezon, în meciurile din Serie B. Radu Drăguşin şi Olimpiu Moruţan sunt printre cei care s-au remarcat.

Recomandări
Citește și:

E Alexandru Chipciu un transfer potrivit pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:37 Ianis Hagi, cel mai bun jucător de la Alaves, în duelul cu Real Madrid! Reacţia fiului „Regelui”, după evoluţia stelară 0:34 Nota primită de Radu Drăguşin în Tottenham – Manchester City 0-2! Fundaşul român a avut intervenţia serii la Londra 0:25 Real Madrid – Alaves 5-0! Campioana din La Liga, victorie categorică! Ianis Hagi, cel mai bun jucător al oaspeţilor 14
mai
23:57
Tottenham – Manchester City 0-2! „Cetăţenii”, pas uriaş spre titlul din Premier League! Radu Drăguşin a fost titular
14
mai
23:48
Răsturnare de situaţie în cazul transferului lui Florinel Coman! Anunţul lui Mihai Stoica: „Nu s-a primit nicio ofertă!”
14
mai
23:09
Jude Bellingham, gol spectaculos sub privirile lui Ianis Hagi! Englezul a ajuns la cifre fabuloase la Real Madrid
14
mai
23:04
Radu Drăguşin, intervenţie colosală în Tottenham – Manchester City! Jucătorii lui Spurs s-au bucurat ca la gol
14
mai
23:00
AS.ro | Gabriel Grecescu va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie din lumea şahului
14
mai
22:09
„Fiul unei legende!” Reacţia de milioane a spaniolilor de la Marca, după ce Ianis Hagi a fost titularizat contra lui Real Madrid
14
mai
22:05
Prima reacţie a FRT, după ce Simona Halep nu a primit wildcard la Roland Garros: „Nu este neapărat o nedreptate”
Vezi toate știrile
Citește și