Închide meniul

Povestea lui Denis Hergheligiu, românul care a ajutat-o pe Feralpisalo să obţină o promovare istorică în Serie B: „Este un moment extraordinar!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 19 aprilie 2023, 14:48

Reclamă
Povestea lui Denis Hergheligiu, românul care a ajutat-o pe Feralpisalo să obţină o promovare istorică în Serie B: „Este un moment extraordinar!

Povestea lui Denis Hergheligiu

Denis Hergheligiu a sărbătorit promovarea în Serie B / Facebook Feralpisalo

Povestea lui Denis Hergheligiu, mijlocaşul de 23 de ani care se adaugă pe lista românilor care vor juca în Serie B. Fotbalistul care şi-a făcut junioratul la Atalanta a ajutat-o pe Feralpisalo să obţină o promovare istorică în a doua ligă din Italia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Feralpisalo a obţinut matematic promovarea din Serie C1 cu două etape înainte de final. Denis Hergheligiu a fost jucător de bază la echipa care e gata să se bată cu echipe de tradiţie din fotbalul italian. Meciurile românilor din Serie B se văd LIVE VIDEO exclusiv în AntenaPLAY.

Povestea lui Denis Hergheligiu, românul care va juca în Serie B

Denis Andrea Libera Hergheligiu, pe numele complet, s-a născut în Lombardia şi a fost căpitanul juniorilor de la Atalanta. A devenit campion al Italiei la acea categorie de vârstă. „A fost o experiență incredibilă și voi fi întotdeauna recunoscător pentru aceasta celor de la Atalanta„, a spus mijlocajul, într-un interviu pentru sport.ro.

Hergheligiu nu a jucat până acum decât în Italia. A sărbătorit la maximum promovarea istorică a clubului fondat în urmă cu 14 ani.

A fost un sezon plin de emoții și de realizări, dar pentru mine a fost și un an plin de dificultăți, în care am avut trei probleme musculare.

Reclamă

Am învins însă toate aceste probleme și am reușit să ajung la 100 de meciuri pentru Feralpisalo, echipa care mi-a dat posibilitatea să joc la nivel profesionist în Italia.

Pentru Feralpisalo este un moment extraordinar! Am scris istorie și am ajuns la acest succes cu ajutorul clubului, care ne-a pus la dispoziție tot ceea ce am avut nevoie. De asemenea, întregul lot, inclusiv rezervele, a fost important pentru realizarea acestui succes, ca și staff-ul tehnic și cel medical„, a spus Denis Hergheligiu.

Denis Hergheligiu a fost aproape de un transfer

La începutul sezonului, jucătorul român a fost pe lista de transferuri a mai multor echipe din Serie B. Printre acestea şi Brescia, gruparea cu care Mircea Lucescu a reuşit să promoveze în Serie A după un singur sezon.

Reclamă 4 / 0/3

Este adevărat că vara trecută câteva echipe din Serie B și-au arătat interesul față de mine, dar clubul Feralpisalo a dorit să continuăm, motiv pentru care mi-au reînnoit contractul pentru încă doi ani. Legat de viitor, sper să rămân la acest club, la care mă simt ca acasă„, a precizat Hergheligiu.

Mijlocaşul de la Feralpisalo visează la o convocare la naţională. „Nu m-a mai contactat nimeni de la Federația Română de Fotbal„, a recunoscut el.

Nu mai puţin de 11 fotbalişti români joacă, în acest sezon, în meciurile din Serie B. Radu Drăguşin şi Olimpiu Moruţan sunt printre cei care s-au remarcat.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și