Închide meniul

Iga Swiatek, calificare fără emoţii în optimile de la Roland Garros chiar de ziua ei! Rezultatele zilei de pe tabloul feminin

Alex Masgras Publicat: 31 mai 2024, 22:13

Reclamă
Iga Swiatek, calificare fără emoţii în optimile de la Roland Garros chiar de ziua ei! Rezultatele zilei de pe tabloul feminin

Iga Swiatek, calificare fără emoţii în optimile de la Roland Garros chiar de ziua ei! Rezultatele zilei de pe tabloul feminin

Iga Swiatek, în meciul cu Marie Bouzkova din turul 3 de la Roland Garros / Profimedia

Iga Swiatek a obţinut o calificare fără emoţii în optimile de la Roland Garros chiar în ziua în care a împlinit 23 de ani. Numărul 1 WTA venea după un meci maraton în turul secund, pe care l-a câştigat în faţa lui Naomi Osaka după mai bine de trei ore de joc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În turul al treilea, jucătoarea din Polonia a trecut de Marie Bouzkova, scor 6-4, 6-2, după o oră şi 35 de minute de joc.

Iga Swiatek, calificare fără emoţii în optimile de la Roland Garros! Toate rezultatele zilei de pe tabloul feminin

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, numărul unu mondial, s-a calificat vineri în optimile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Roland Garros după ce a dispus de cehoaica Marie Bouzkova, locul 42 mondial, în două seturi, 6-4, 6-2.

Poloneza, care a împlinit chiar vineri 23 de ani, nu i-a făcut niciun cadou adversarei sale, ajunsă pentru prima oară în turul al treilea al probei de simplu pe zgura pariziană, comentează AFP, potrivit agerpres.ro. Swiatek, care s-a impus după o oră şi 33 de minute de joc, va juca în runda următoare împotriva rusoaicei Anastasia Potapova (41 WTA), ce a trecut foarte greu de chinezoaica Xinyu Wang, 7-5, 6-7 (6/8), 6-4.

Reclamă
Reclamă 4

În turul precedent, Swiatek a eliminat-o cu mari emoţii pe japoneza Naomi Osaka, în trei seturi, cu 7-6 (7-1), 1-6, 7-5.

Swiatek, câştigătoare a turneelor WTA 1.000 de la Madrid şi Roma, în care a învins-o în finală pe belarusa Aryna Sabalenka, nu a mai pierdut niciun meci din luna aprilie, când s-a înclinat în faţa kazahei Elena Rîbakina în semifinale la Stuttgart.

În optimi la Roland Garros a mers şi tunisianca Ons Jabeur, numărul 9 mondial, care a învins-o pe canadianca Leylah Fernandez (34 WTA) după două seturi foarte echilibrate, 6-4, 7-6 (7/5). Sfertfinalistă anul trecut, Jabeur atinge pentru a patra oară în şapte participări această fază a competiţiei, unde o va întâlni pe daneza Clara Tauson (72 WTA), care a trecut vineri de americanca Sofia Kenin.

Reclamă

Rezultate consemnate vineri în turul al treilea al probei feminine de simplu:

  • Olga Danilovic (Serbia) – Donna Vekic (Croaţia) 0-6, 7-5, 7-6 (10/8)
  • Marketa Vondrousova (Cehia/N.5) – Chloe Paquet (Franţa) 6-1, 6-3
  • Coco Gauff (SUA/N.3) – Daiana Iastremska (Ucraina/N.30) 6-2, 6-4
  • Elisabetta Cocciaretto (Italia) – Liudmila Samsonova (Rusia/N.17) 7-6 (7/4), 6-2
  • Clara Tauson (Danemarca) – Sofia Kenin (SUA) 6-2, 7-5
  • Ons Jabeur (Tunisia/N.8) – Leylah Fernandez (Canada/N.31) 6-4, 7-6 (7/5)
  • Iga Swiatek (Polonia/N.1) – Marie Bouzkova (Cehia) 6-4, 6-2

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:59 29 iun.

Joachim Andersen, de la agonie la extaz în decurs de cinci minute. Gol anulat şi henţ în careu în Germania – Danemarca, la EURO!

23:59 29 iun.

FotoGermania – Danemarca 2-0. Havertz şi Musiala au marcat şi şi-au calificat naţionala în sferturi la EURO 2024

23:39 29 iun.

CFR Cluj, victorie în amicalul cu Slovan Bratislava! Adiţă Păun a revenit cu gol la echipa lui Dan Petrescu

23:15 29 iun.

VideoMax Verstappen a vorbit despre România – Olanda chiar înainte de MP al Austriei (15:45, Antena 1 şi AntenaPLAY): „Luptă strânsă!”

22:49 29 iun.

FotoMotivul incredibil pentru care s-a oprit meciul dintre Germania şi Danemarca în minutul 35! Ce s-a întâmplat la Dortmund

22:24 29 iun.

„Arată foarte bine, se poate bate la Mister Olympia!” Mihai Stoica e uluit de Ianis Hagi şi îl cere titular în România – Olanda

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 4 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 5 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 6 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă
Citește și