Închide meniul

Armand Duplantis, după ce a doborât recordul mondial la Jocurile Olimpice: „Cel mai mare vis când eram copil!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 6 august 2024, 9:12

Reclamă
Armand Duplantis, după ce a doborât recordul mondial la Jocurile Olimpice: „Cel mai mare vis când eram copil!

Armand Duplantis, după ce a doborât recordul mondial la Jocurile Olimpice

Profimedia

Armand Duplantis a avut un discurs emoţionant după ce a doborât recordul mondial la Jocurile Olimpice. Atletul suedez Armand Duplantis, campion olimpic la săritura cu prăjina la Jocurile de la Paris, a afirmat că „cel mai mare vis” pe care l-a avut din copilărie a fost să doboare recordul mondial într-un eveniment olimpic şi a reuşit să-l împlinească în faţa a 80.000 de spectatori, pe Stade de France, informează EFE.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Duplantis (24 ani) a câştigat luni seară aurul olimpic cu o săritură de 6,25 m, nou record mondial, la capătul unui concurs în care nu a avut niciun rival pe măsură.

Armand Duplantis, după ce a doborât recordul mondial la Jocurile Olimpice

„Încă nu am realizat cât de fantastic a fost acel moment. Este unul dintre acele lucruri care nu par reale, o experienţă în afara corpului. Încă îmi este greu să-l asimilez. Cel mai mare vis de când eram copil a fost să bat recordul mondial la Jocurile Olimpice şi l-am împlinit„, a declarat Duplantis la conferinţa de presă pe care a susţinut-o după concursul olimpic, conform agerpres.ro.

Cu toate celelalte întrecerile încheiate deja pe stadion, suedezul a fost în centrul atenţiei pentru câteva minute, în care a decis să încerce să îmbunătăţească propriul record mondial.

Am încercat să-mi limpezesc gândurile cât de mult am putut. Publicul era în extaz. Era atât de mult zgomot de parcă eram un meci de fotbal. Am ceva experienţă pe stadioane cu o capacitate de o sută de mii de spectatori dar nu am fost niciodată în centrul atenţiei. Am încercat doar să canalizez energia pe care mi-a dat-o toţi şi mi-au dat multă. A funcţionat‘, a adăugat sportivul scandinav, care nu exclude o nouă tentativă de îmbunătăţire a recordului mondial pe viitor.

Reclamă
Reclamă 4

Cred că o pot face din nou, dar acum nu-mi pasă. Sunt foarte fericit, o să mă bucur mult de asta. Am familia mea aici, fetiţa mea, câţiva dintre cei mai buni prieteni ai mei. O să mă bucur din plin de asta. Acum nu-mi pasă de nimic mai mult decât de momentul prezent„, a mărturisit el.

Nu ştiu cum să gestionez asta. La săritura cu prăjina am avut întotdeauna multă încredere în abilităţile mele„, a conchis Armand Duplantis.

Reclamă

Care va fi numărul total de medalii câştigate de Team Romania la Jocurile Olimpice 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
13:17

Mihai Covaliu a făcut plângere la Federaţia Internaţională de Gimnastică! Cum ar putea Sabrina Voinea să obţină medalia olimpică

13:16

Răzvan Burleanu, cuvinte uriaşe la adresa lui Mircea Lucescu: „Este persoana potrivită de a ne duce la Campionatul Mondial”

12:36

Julian Alvarez pleacă de la Manchester City la Atletico Madrid! Suma uriaşă pe care o plătesc spaniolii

12:03

Prima decizie radicală a lui Mircea Lucescu după ce a devenit selecţionerul României

12:00

LIVE TEXTTeam Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 11 | Bianca Ghelber luptă pentru medalie! Emoţii la atletism şi kaiac-canoe

11:59

„Soţia mi-a spus să nu fac asta!” Nelly Lucescu s-a opus ca Mircea Lucescu să devină selecţioner: „Răzvan mi-a zis asta!”

1 FotoIubita lui Max Verstappen, răvăşitoare la nunta surorii sale. Kelly Piquet a atras toate privirile 2 FotoNadia Comăneci le-a cerut explicaţii arbitrelor după ce România a ratat dramatic bronzul la sol: „Am fost la arbitra şefă” 3 FotoIubita fiului Nadiei Comăneci a atras toate privirile la Jocurile Olimpice. Imagini de senzaţie la Paris 4 FotoJordan Chiles s-a aşezat în genunchi la festivitatea de premiere, după ce i-a „suflat” bronzul româncei Ana Maria Bărbosu 5 FotoArmand Duplantis şi-a doborât recordul mondial în proba de săritură cu prăjina! Este al nouălea record mondial pentru suedez! 6 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 10 | România, eliminată în optimi la tenis de masă! Emoţii în finalele pe aparate
Citește și