Închide meniul

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei! Olandezul a ajuns la al treilea succes consecutiv în Formula 1

Dragoș Vasile Publicat: 22 mai 2022, 18:15

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei! Olandezul a ajuns la al treilea succes consecutiv în Formula 1

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Italiei

Max Verstappen, bucurie la finalul unei curse de Formula 1 / Profimedia

  • Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing) a câştigat, duminică, Marele Premiu al Spaniei, a şasea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Pentru Verstappen este al patrulea succes din acest sezon, al treilea consecutiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sergio Perez (Red Bull Racing) s-a clasat pe locul doi, iar George Russell (Mercedes) a terminat pe trei.

Reclamă

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei

Poziţiile 4-10 au fost ocupate de Carlos Sainz (Ferrari), Lewis Hamilton (Mercedes), Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Esteban Ocon (Alpine), Lando Norris (McLaren), Fernando Alonso (Alpine) şi Yuki Tsunoda (AlphaTauri).

Reclamă

Monegascul Charles Leclerc (Ferrari), pornit din pole position, a abandonat în turul 27, când se afla în frunte.

Etapa a şaptea, Monaco Grand Prix, va avea loc la 29 mai.

Reclamă 4 / 0/3

Max Verstappen, victorios în prima ediţie a Miami Grand Prix

Max Verstappen a fost victorios în prima ediţie a Miami Grand Prix. Olandezul de la Red Bull a câştigat a cincea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Podiumul a fost completat de piloţii Ferrari, Charles Leclerc (Monaco) şi Carlos Sainz jr (Spania).

Pe locul al patrulea s-a clasat mexicanul Sergio Perez (Red Bull), iar pe locul al cincilea a trecut linia de sosire britanicul George Russell, înaintea colegului său de la Mercedes, Lewis Hamilton, clasat al şaselea. Pe locurile 7-10 s-au situat în ordine finlandezul Valtteri Bottas de la Alfa Romeo, francezul Esteban Ocon, spaniolul Fernando Alonso, ambii Alpine, şi thailandezul Alexander Albon (Williams). Punctul pentru cel mai rapid tur l-a câştigat Verstappen.

Cursa de la Miami a fost disputată la începutul şi la finalul ei. Leclerc a plecat din pole position şi şi-a păstrat poziţia după primul tur. Însă coechipierul său, Carlos Sainz, al doilea pe grilă, a fost întrecut în primele viraje de Max Verstappen, al treilea la start.

Olandezul s-a ţinut aproape de lider şi după nouă tururi a atacat decisiv şi l-a depăşit pe rivalul de la Ferrari. Primii cinci piloţi (Sergio Perez, locul 4, şi finlandezul Valtteri Bottas) şi-au păstrat poziţiile până în turul 41/57, când un accident între britanicul Lando Norris (McLaren) şi francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri) a dus la neutralizarea cursei cu Safety Car.

Piloţii au reluat întrecerea în turul 47 şi, trei tururi mai târziu, Bottas a greşit şi a fost întrecut de piloţii Mercedes, Russel şi Hamilton, anunţă news.ro. Lupta s-a încins şi la vârf, Leclerc atacându-l pe Verstappen, iar Perez pe Sainz, dar nu s-a mai mai schimbat nimic până la final între cei din Top 4.

Astfel, Max Verstappen a obţinut a treia victorie în 2022, a doua consecutivă şi a XXIII-a din carieră.

Fernando Alonso a rupt tăcerea

Spaniolul Fernando Alonso (40 de ani), dublu campion mondial, a declarat că și-a făcut planul și că nu ia în calcul să se retragă prea curând. Își dorește să piloteze în Formula 1 „încă doi sau trei ani”.

Reclamă

Sub contract cu Alpine din 2021, Alonso nu intenţionează deocamdată să-i lase locul pilotului de rezervă al echipei, australianul Oscar Piastri (21 ani), campion în Formula 2 în sezonul trecut.

„Cred că, dacă aveam 25 de ani, nu mai vorbeam despre asta„, a declarat spaniolul în cursul unei conferinţei de presă, înaintea Marelui Premiu al Australiei, potrivit news.ro.

Pentru Alonso este o chestiune legată de performanţă: „Anul trecut, cred că am făcut ceea ce trebuie (n.r. – a terminat pe locul 10 în campionat, înaintea coechipierului său Esteban Ocon). Anul acesta, vom vedea cum merge, dar este o chestiune de performanţă şi nu de vârstă. Încă mă simt competitiv şi rapid şi am momente bune în Formula 1, aşa că o să mai concurez, cred că încă vreo doi sau trei ani. Dacă e cu Alpine, va fi bine, dacă e cu altă echipă, va fi de asemenea bine. Discuţiile vor începe în vară„.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes
AntenaPLAY • 28 mart., 14:03
Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes
George Russell, implicat într-un accident horror! Apelul disperat al britanicului, care se temea pentru viaţa lui!
AntenaPLAY • 24 mart., 14:08
George Russell, implicat într-un accident horror! Apelul disperat al britanicului, care se temea pentru viaţa lui!
Max Verstappen a dezvăluit motivul abandonului său şoc în Marele Premiu al Australiei
AntenaPLAY • 24 mart., 9:07
Max Verstappen a dezvăluit motivul abandonului său şoc în Marele Premiu al Australiei: „Din păcate se întâmplă astfel de lucruri”
Carlos Sainz a câștigat cursa din Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, live pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY
AntenaPLAY • 24 mart., 7:30
Carlos Sainz a câștigat cursa din Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, live pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY
Cursă nebună în Marele Premiu al Australiei
AntenaPLAY • 24 mart., 6:53
Cursă nebună în Marele Premiu al Australiei! Max Verstappen s-a retras după doar patru tururi! Hamilton a abandonat și el