Închide meniul

Un star mondial vine să se lupte cu Simone Tempestini la Raliul Brașovului

Florian Ceafalău Publicat: 19 martie 2021, 7:56

Un star mondial vine să se lupte cu Simone Tempestini la Raliul Brașovului

Simone Tempestini

    Campionul mondial din WRC2 și de două ori clasat pe locul 4 în topul mondial WRC, norvegianul Mads Østberg, își va începe sezonul 2021 în România, la cea de-a 50-a ediție a Raliului Brașovului (25-27 martie), a doua etapă din Campionatul Național de Raliuri.

    ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

    Super starul din Campionatul Mondial de Raliuri va avea un rival important în persoana clujeanului Simone Tempestini, campion mondial de juniori și campion național en-titre.

    Østberg are un palmares impresionant în cei 15 ani de carieră, regăsindu-se de 18 ori pe podiumul etapelor mari din WRC și a câștigat 65 de probe speciale. În sezoanele 2012 și 2015, norvegianul a terminat pe locul 4 la general în cea mai importantă competiție de raliuri din lume, iar anul trecut a devenit campion mondial în WRC2 Pro, cu patru din cinci victorii posibile.

    Reclamă

    La Brașov, campionul mondial va pilota un model Citroen C3 Rally2, același pe care îl va pilota și în acest sezon din WRC. În dreapta sa va fi copilotul său tradițional Torstein Eriksen. În total, aproximativ 80 de echipaje sunt așteptate să ia startul la cea de-a doua etapă a sezonului intern, organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

    Etapa de la Brașov va însemna și prima cursă din 2021 pentru cvintuplul campion național și campionul mondial de juniori Simone Tempestini. Pilotul în vârstă de 26 de ani vine sub Tâmpa din postura de câștigător al ultimelor șase ediții ale acestui raliu și totodată ca favorit pentru câștigarea unui nou titlu pe plan intern.

    Reclamă

    Reprezentantul Napoca Rally Academy va pilota o Skoda Fabia R5, care i-a adus titlul anul trecut, iar Sergiu Itu îi va fi copilot și în acest sezon competițional, atât pe plan intern, cât și internațional. Pe lângă titlul în Campionatul Național de Raliuri, aceștia vizează și titlul european.

    Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

    Loading ... Loading ...
    Reclamă
    Ultimele știri
    20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei Vezi toate știrile
    Pe același subiect
    Meseria la care românii se pensionează la 50 de ani, dar pe care miliardarul Ion Ţiriac o practică la 84 de ani
    Diverse • 22 mart., 14:39
    FOTO
    Meseria la care românii se pensionează la 50 de ani, dar pe care miliardarul Ion Ţiriac o practică la 84 de ani: „Şi încă cum!”
    Ion Ţiriac, investiţia anului 2024 în România
    Extra • 31 dec., 18:37
    Ion Ţiriac, investiţia anului 2024 în România. Totul va dura 74 de zile. Condiţia pusă de Ţiriac aduce o schimbare radicală
    Ion Ţiriac avut o primă reacţie după ce România s-a calificat la EURO 2024
    Diverse • 7 nov., 14:56
    FOTO
    Ion Ţiriac, investiţie uriaşă în noua „bijuterie” a României! Anunţul surpriză făcut de miliardarul român
    Jerome France poate scrie istorie în Super Rally în acest weekend
    Alte sporturi • 3 nov., 12:22
    Jerome France poate scrie istorie în Super Rally în acest weekend
    Norvegianul Mads Ostberg a câștigat Raliul Brașovului. Tempestini, campionul absolut al sezonului
    Alte sporturi • 30 oct., 10:13
    Norvegianul Mads Ostberg a câștigat Raliul Brașovului. Tempestini, campionul absolut al sezonului