Închide meniul

Luca Brecel, prima victorie a carierei la Campionatul Mondial. „La 9-9, a fost ca un coșmar”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 17 aprilie 2023, 13:49

Luca Brecel, prima victorie a carierei la Campionatul Mondial. „La 9-9, a fost ca un coșmar

Luca Brecel, prima victorie a carierei la Campionatul Mondial

Luca Brecel, în timpul meciului cu Ricky Walden / Profimedia Images

Luca Brecel a obținut prima lui victorie din carieră la Campionatul Mondial. Belgianul l-a învins pe Ricky Walden, cu 10-9, în ziua a doua a turneului de la Crucible.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă devenea cel mai tânăr jucător de pe tabloul principal de la Sheffield, în 2012, pe când avea 17 ani, Brecel a pierdut precedentele cinci partide disputate la Campionatul Mondial. Cele mei greu de digerat eșecuri au venit în fața lui Marco Fu (10-9, în 2017) și a lui Gary Wilson (10-9, în 2019).

Luca Brecel, prima victorie a carierei la Campionatul Mondial

Jucătorul de 28 de ani de pe locul 10 mondial a condus cu 9-6, dar s-a văzut egalat de Walden. Un break de 84 de puncte i-a adus însă victoria la Crucible. În turul doi, belgianul se va duela cu învingătorul dintre Mark Williams și Jimmy Robertson.

”Mă simt ușurat. A jucat bine pe final și a revenit. Nu a ratat prea multe lovituri de distanță în ultima sesiune. Am avut nevoie de o șansă în decisiv și am reușit să mă adun.

La 9-9, a fost ca un coșmar. Îmi aduceam aminte de meciul cu Marco Fu. Nu voiam să pierd. Știam că m-ar fi durut atât de mult. Aveam nevoie de această victorie, pentru că dacă nu aș fi câștigat azi, exista posibilitatea să nu mai câștig niciodată un meci aici.

Reclamă

Am vrut să sărbătoresc aici alături de oameni. Erau și niște belgieni în sală. Îi auzeam vorbind cu mine între frame-uri. Prietenii mei erau aici și este o victorie frumoasă și pentru ei”, a spus Brecel, citat de wst.tv.

Tabloul principal și rezultatele de la Campionatul Mondial

Shaun Murphy, despre ”adevărații favoriți” de la Campionatul Mondial de Snooker

Shaun Murphy a vorbit despre cei pe care îi consideră adevărații favoriți de la Campionatul Mondial de Snooker. ”Magicianul” susține că Ronnie O’Sullivan, Neil Robertson sau Judd Trump vor arăta diferit la Crucible, față de restul sezonului.

Ronnie nu și-a trecut în cont nici măcar o semifinală de turneu pe puncte, în acest sezon. El a ajuns în sferturile de finală la UK Championship și la Welsh Open. Robertson a adunat trei semifinale, în timp ce Trump are finala de la World Grand Prix.

Reclamă 4 / 0/3

”Oamenii nu vorbesc despre adevărații favoriți: Ronnie, Trump și Robertson. Ei au dispărut în acest sezon, dar vor fi buni, nu vă faceți griji. Ei vor fi muncit din greu pentru a se asigura că își vor aduce jocul A la Sheffield. Noi, ceilalți jucători, am venit în formă și eu și cred că vom avea o competiție bună, de modă veche.

Voi da totul și dacă voi juca așa cum am făcut-o în ultimele săptămâni, va fi nevoie de o performanță serioasă pentru a mă opri. Mă simt complet diferit față de orice alt an în care am ajuns aici, deoarece snookerul pe care l-am jucat în ultimele săptămâni este cel mai bun joc pe care l-am jucat în viața mea.

Am spus că va veni acest moment și mi s-a dovedit că am dreptate. Am jucat bine tot sezonul. Am muncit atât de mult în afara turneelor. Sunt încântat că am câștigat Players Championsip sau Tour Championship și voi oferi tot ce am săptămâna aceasta”, a spus Shaun Murphy.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:14 VideoCe mănâncă fetele din naţională pentru a fi în formă în permanenţă! Ele luptă pentru calificarea la EURO 21:06 Mihai Stoica a anunţat prima mutare făcută de FCSB din această vară: „Ştim cu siguranţă” 20:57 LIVE TEXTRapid – Universitatea Craiova 0-1. Meci crucial pentru olteni în lupta pentru locul 2. Andrei Ivan a deschis scorul în Giuleşti 20:55 FotoFanii Rapidului, spectacol pirotehnic la derby-ul cu Universitatea Craiova! Reacţia lui Daniel Niculae după ce s-au aruncat torţe 20:11 Cluburile din Premier League se pregătesc pentru o schimbare radicală! Manchester United şi Manchester City au votat împotrivă 19:59 Reacţia lui Mihai Stoica după ce FC Botoşani a învins dramatic Petrolul şi a urcat pe loc de salvare directă de la retrogradare! 19:35 Petrolul – Botoşani 1-2. Moldovenii au urcat pe un loc de salvare directă de la retrogradare! Cum arată clasamentul în play-out 19:21 Decizia lui Edi Iordănescu după ce Andrei Burcă s-a accidentat şi e în pericol să rateze EURO 2024! 19:00 Arne Slot, înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool, cale liberă spre Anfield! Anunţul făcut de Fabrizio Romano 18:43 Gigi Becali are concurenţă pentru semnătura jucătorului pe care îl doreşte la FCSB: „I-a făcut o ofertă concretă” Vezi toate știrile
Citește și