Închide meniul
VIDEO

Mark Selby a intrat în istorie! A devenit primul jucător care reușește breakul maxim într-o finală de Campionat Mondial

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 1 mai 2023, 0:17

Mark Selby a intrat în istorie! A devenit primul jucător care reușește breakul maxim într-o finală de Campionat Mondial

Mark Selby a întrat în istorie

Mark Selby, la Crucible / Profimedia

Mark Selby a intrat în istorie! Englezul a devenit primul jucător care reușește breakul maxim într-o finală de Campionat Mondial. El va împărți premiul de 55.000 de lire sterline cu Kyren Wilson, care a reușit și el un 147, în primul tur, în meciul cu Ryan Day.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Selby a reușit performanța uimitoare în frame-ul al 16-lea al finalei cu Luca Brecel. Belgianul îl conducea cu 9-6 și atunci a venit momentul în care ”The Jester” a intrat în istorie la Crucible, reușind breakul de 147.

Mark Selby a intrat în istorie

Ultima bilă roșie a fost cea care i-ar fi putut pune probleme pe finalul breakului, dar a ieșit perfect la ea, înainte să închidă masa.

La final, cvadruplul campion mondial a fost îmbrățișat de adversarul său, dar și de arbitrul finalei. A fost al cincilea break maxim din cariera englezului și cel mai important. Acesta este al 189-lea break maxim din istorie și al 13-lea din acest sezon.

Reclamă

Selby este al zecelea jucător care reușește breakul maxim la Crucible, acolo unde au fost înregistrate 14 breakuri de 147. Înaintea lui, pe listă îi mai găsim pe Ronnie O’Sullivan şi Stephen Hendry (câte 3), dar şi pe Cliff Thorburn, Jimmy White, Mark Williams, Ali Carter, John Higgins, Neil Robertson și Kyren Wilson, cu câte unul.

Lista break-urilor de 147 de la Crucible

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Mark Selby a făcut breakul de 147 în finala cu Luca Brecel
  • E al 14-lea break maxim la Campionatul Mondial

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar 13:40 „Fără subiectivism!” Cristi Balaj, verdict sincer despre lupta pentru locul 2 din Liga 1! Ce a spus despre șansele CFR-ului 13:09 Julian Nagelsmann rămâne selecționerul Germaniei! Federația a anunțat prelungirea contractului 12:58 Max Verstappen, despre condiţiile extreme din calificările pentru sprintul din MP al Chinei: „Ca şi cum ai conduce pe gheaţă” 12:49 Constantin Budescu a plecat de la Farul Constanța! Ultimele detalii despre situația mijlocașului 12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României Vezi toate știrile
Citește și