Închide meniul

Mark Selby – John Higgins, meci de vis la Campionatul Mondial! Programul complet al sferturilor de finală de la Crucible

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 24 aprilie 2023, 23:14

Mark Selby – John Higgins, meci de vis la Campionatul Mondial! Programul complet al sferturilor de finală de la Crucible

Mark Selby - John Higgins, meci de vis la Campionatul Mondial

Mark Selby și John Higgins, în timpul unui meci / Profimedia Images

Mark Selby – John Higgins e un meci de vis la Campionatul Mondial. ”The Jester from Leicester” se va duela cu scoțianul de 47 de ani, după ce s-a calificat în sferturile de fnală de la Crucible.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru a ajunge între cei mai buni opt jucători ai Mondialului de la Sheffield, cvadruplul campion mondial l-a învins pe Gary Wilson, cu 13-7. De partea cealaltă, ”The Wizard from Wishaw” l-a bătut fără emoții pe Kyren Wilson (13-2).

Mark Selby – John Higgins, meci de vis la Campionatul Mondial

Mark Selby și John Higgins s-au impus fiecare de câte patru ori la Campionatul Mondial și s-au întâlnit de 34 de ori în carieră. Selby este în avantaj, 18-16 la directe. Cei doi s-au duelat de 10 ori în sferturile de finală ale turneelor și tot englezul e în avantaj (6-4).

Ultima oară când s-au luptat pentru supremație la Campionatul Mondial a fost în finala din 2017, atunci când Selby îl învingea cu 18-15 pe John Higgins. La Crucible, cei doi s-au întâlnit de alte trei ori și Higgins le-a câștigat pe toate, în sferturile din 2009, atunci când scoțianul s-a impus în decisiv (13-12), în finala din 2007 (18-13) și în șaisprezecimile din 2005 (10-5).

John Higgins – Kyren Wilson 13-2

Pentru un loc în sferturi, John s-a duelat cu Kyren Wilson, pe care l-a bătut fără drept de apel, cu 13-2. Higgins s-a calificat pentru a 17-a oară în sferturile de la Crucible, la 25 de ani de la primul său titlu câștigat la Mondial. Asta chiar dacă forma lui din acest sezon nu-l recomanda pentru o asemenea evoluție. El nu a prins nicio semifinală.

Reclamă

De partea cealaltă, Wilson venise la Crucible din postura unuia dintre cei mai în formă jucători din circuit. Lucru care s-a văzut și în meciul cu Ryan Day, când a reușit break-ul maxim, al 13-lea din istoria Mondialului.

Dar englezul s-a trezit condus cu 8-0 după prima sesiune și nu a mai putut recupera, mai ales că scoțianul și-a trecut în cont patru break-uri de peste 100 de puncte. El a încercat să încheie partida cu unul de 147, dar s-a oprit la 80 de puncte.

Programul complet al sferturilor de finală de la Campionatul Mondial

În afară de sfertul menționat mai sus, cunoaștem tabloul complet al acestei faze. Ronnie O`Sullivan îl va întâlni pe Luca Brecel, cel care l-a eliminat pe Mark Williams.

Reclamă 4 / 0/3

Mark Allen e favorit în fața lui Jak Jones, în timp ce Anthony McGill are o misiune infernală în fața lui Si Jiahui, învingătorul lui Shaun Murphy. Meciurile din sferturi se vor disputa după formatul primul la 13.

Programul sferturilor

  • Ronnie O`Sullivan – Luca Brecel
  • Anthony McGill – Si Jiahui
  • Mark Allen – Jak Jones
  • Mark Selby – John Higgins
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
7:37 VIDEOBogdan Lobonţ, lăsat cu mâna întinsă de Cristi Săpunaru. Moment ruşinos pentru antrenor, după Rapid – Craiova 1-2 0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
29
apr.
22:57
Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident
29
apr.
22:46
Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul
29
apr.
22:37
Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu
Vezi toate știrile
Citește și