Închide meniul

Shaun Murphy a vrut să renunțe la snooker! Intervenția chirurgicală care i-a schimbat viața. Tour Championship e LIVE în AntenaPLAY (27 martie – 2 aprilie)

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 26 martie 2023, 13:01

Shaun Murphy a vrut să renunțe la snooker, după problemele pe care le-a avut cu greutatea și cu lipsa formei, în ultimii ani. Campionul mondial din 2005 a avut nevoie de trei ani pentru a-și trece în cont un nou titlu (Players Championship), după o finală cu Ali Carter (10-4).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înainte de Tour Championship, turneu transmis LIVE în AntenaPLAY, în perioada 27 martie – 2 aprilie, ”The Magician” a dezvăluit care au fost motivele pentru care a vrut să renunțe la carieră, vorbind și despre dorul de familie, dar și despre surplusul de greutate.

Shaun Murphy a vrut să renunțe la snooker

Englezul a trecut însă peste momentele grele și este unul dintre cei mai buni jucători din acest sezon. După sfertul de la UK Championship, a urmat o finală pierdută la Openul galez, 7-9 cu Robert Milkins. Asta înainte ca jucătorul de 40 de ani să își adjudece al 10-lea trofeu al carierei.

Murphy s-a impus la Players Championship arătând o formă incredibilă: el a reușit 11 break-uri de peste 100 de puncte în turneu, din totalul de 26 ale competiției. Cele mai mari cinci au fost ale lui Shaun, 145, 141, 137, 135, 133. El a ajuns astfel la o formă maximă, de la ideea de a renunța la snooker.

Shaun Murphy: ”Operația mi-a schimbat viața complet”

”Au fost multe momente în care am evaluat situația mea și în care m-am întrebat dacă sunt pe drumul cel bun. Mai am o carieră în snooker? Mai are sens să merg în continuare, ținând cont că stau mult timp departe de soție și de copii? Merită?

Reclamă

Probabil că la UK Championship am văzut niște urme de îmbunătățire și asta a fost de ajuns pentru mine să îmi dau seama că sunt pe drumul cel bun. Forma pe care am arătat-o la Players Championship m-a făcut să fiu mult mai fericit.

Am avut parte de o intervenție chirurgicală extremă pentru scăderea greutății (n.r. – chirurgie bariatrică). Mi-aș fi dorit să fac asta cu mulți ani în urmă. M-am luptat cu greutatea toată viața mea, iar la ediția trecută a Campionatului Mondial am avut cea mai mare greutate din viața mea. Îmi afecta jocul și cu siguranță îmi afecta și sănătatea.

Aveam plănuită deja operația, dar am văzut un interviu cu Steve Davis, la Crucible. Vorbea despre un alt jucător care lupta cu kilogramele. El a spus că mulți jucători nu fac sacrificii și înafara arenei, că nu sunt într-o formă fizică bună, că nu sunt sănătoși. Că nu se pot apleca peste masă. Sunt lucruri importante, chiar dacă nu vorbim de importanța pe care ar avea-o în gimnastică.

Reclamă 4 / 0/3

Steve a avut dreptate. Dacă te uiți peste jucătorii care au avut succes de-a lungul anilor, ei au avut acest lucru în comun. Deja aveam programată operația, dar mi-aduc aminte că mă gândeam că sigur fac lucrul cel bun. Mi-a schimbat viața complet”, a spus Murphy, citat de eurosport.com.

Shaun Murphy a vrut să renunțe la snooker! E al doilea favorit la Tour Championship

Forma menționată mai sus l-a făcut pe Shaun Murphy să devină al doilea favorit la câștigarea Tour Championship 2023. El are o cotă de 4.50 și este al doilea pe această listă, după cvadruplul campion mondial Mark Selby (3.50). Podiumul e completat de cel care ocupă locul 1 în clasamentul acestui an, Mark Allen (6).

Kyren Wilson (7), Ding Junhui (8), Ali Carter (10), Robert Milkins (21) și Ryan Day (26) sunt considerați cu șanse mai mici la adjudecarea trofeului de la Tour Championship 2023. Un singur lucru știm cu siguranță. Vom avea un nou câștigător al turneului, ținând cont că ceilalți învingători nu se află la start.

În clasamentul acestui an, ”Magicianul” se află pe locul 2, după Mark Allen, un alt jucător care a avut parte de un sezon excelent. Murphy este văzut cu șanse mari și la Campionatul Mondial, unde este al cincilea favorit, după Ronnie O`Sullivan, Judd Trump, Mark Selby și Neil Robertson.

Programul complet al meciurilor de la Tour Championship

La Tour Championship, vom avea parte de patru meciuri, care se vor disputa după sistemul primul la 10. Se vor întâlni locurile 1 și 8, 2-7, 3-6 și 4-5 din clasamentul din acest sezon. Fiecare meci se va întinde pe o zi, ce va cuprinde două sesiuni. Vor urma apoi semifinalele și finala. Ultimul act se dispută pe 2 aprilie.

Sferturi

  • Mark Allen (1) vs Ding Junhui (8) (luni, 27 martie)
  • Ali Carter (4) vs Kyren Wilson (5) (marți, 28 aprilie)
  • Shaun Murphy (2) vs Robert Milkins (7) (miercuri, 29 martie)
  • Mark Selby (3) vs Ryan Day (6) (joi, 30 martie)

Semifinale

Reclamă

Tour Championship 2023 e live în AntenaPLAY, în perioada 27 martie – 2 aprilie

În fiecare zi, în AntenaPLAY vei avea parte de spectacolul din snooker, în două sesiuni. Cea de după-amiază, între orele 14:00 și 18:00, și cea de seară, între orele 20:30 și 24:00.

Tour Championship este ultima întrecere înaintea Campionatului Mondial de la Sheffield și are în componență jucătorii care ocupă primele opt locuri în clasamentul pe ultimul an întocmit de World Snooker Association.

Premiile totale de la Tour Championship sunt de 380.000 de lire sterline, câștigătorul primind un premiu de 150.000 de lire sterline. Anul trecut, Neil Robertson a triumfat după o finală epică cu John Higgins (10-9).

Aceasta este a cincea ediție a Tour Championship, precedentele patru fiind câștigate de Ronnie O’Sullivan (2019), Stephen Maguire (2020) și Neil Robertson (2021 și 2022).

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:20 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni Vezi toate știrile
Citește și