Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Benny Adegbuyi a comentat scandalul de rasism în care a fost victimă Joyskim Dawa! Ce sfat i-a dat luptătorul fotbalistului

Bogdan Stănescu Publicat: 4 octombrie 2023, 12:37

Reclamă
Benny Adegbuyi a comentat scandalul de rasism în care a fost victimă Joyskim Dawa! Ce sfat i-a dat luptătorul fotbalistului

Schimbare de adversar pentru Benny! Se bate cu un turc suspendat pentru dopaj în urmă cu 2 ani

Schimbare de adversar pentru Benny! Se bate cu un turc suspendat pentru dopaj în urmă cu 2 ani

Benny Adegbuyi a vorbit la AS.ro LIVE despre scandalul de rasism în care a fost victimă Joyskim Dawa. Benny Adegbuyi a dezvăluit că a avut şi el parte de episoade din acestea foarte urâte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Benny Adegbuyi l-a sfătuit pe Dawa să nu bage în seamă astfel de lucruri. Luptătorul a precizat că încă se confruntă cu aşa ceva.

Benny Adegbuyi a comentat scandalul de rasism în care a fost victimă Joyskim Dawa!

Da, sunt un băiat de culoare, sunt născut aici, am trecut prin foarte multe episoade. Eu am considerat că noi, românii, nu suntem rasişti.

Am avut parte de episoade urâte, şi acum am, dar nu ştiu dacă le-aş pune pe seama rasismului sau a prostiei.

Bănuiesc prin ce trece (n.r.: Joyskim Dawa), mi s-a întâmplat şi mie. Sunt român, sunt născut aici, mă simt mai român ca mulţi români şi cred că am făcut pentru ţara asta mai multe decât mulţi români.

Reclamă

Am avut multe şicane. Cred că cel mai simplu este să ignori, să nu dai atenţie. Doar că este foarte greu, Dawa nu este român, vine dintr-un alt mediu unde nu se acceptă aşa ceva. Suntem în 2023”, a declarat Benny Adegbuyi la AS.ro LIVE.

Mărturia tulburătoare a soţiei lui Joyskim Dawa după ce jucătorul de la FCSB a primit insulte rasiste: „M-a durut, ca şi pe el”

Soţia lui Dawa recunoaşte: mesajele rasiste jignitoare primite de fotbalistul FCSB au lăsat-o fără cuvinte.

Ea spune că soţul ei a păţit-o şi pe stadioanele de la noi, dar nu îi consideră pe români rasişti. Are mulţi prieteni la Bucureşti.

Reclamă 4 / 0/3

Scandalul în care Dawa a fost jignit de un fotbalist din Liga a 3-a pentru că i-a stricat biletul la pariuri n-a lăsat-o rece pe soţia fotbalistului de la FCSB, Sofia.

M-a sunat. Şi mi-a arătat mesajele, iar eu am rămas aşa… M-a durut pentru că şi pe soţul meu l-a durut ce s-a întâmplat. Dawa e mai calm, eu sunt mai impulsivă”, a declarat Sofia Dawa în exclusivitate pentru AntenaSport.

Nu e prima oară când Dawa e afectat de atacurile rasiste ale unor români.

Cu un meci înainte, a auzit suporteri care imitau maimuţe, când era pe teren. Mereu zice că nu-i pasă”, ne-a mai declarat Sofia Dawa.

Joyskim Dawa a postat o fotografie cu Nelson Mandela şi a avut o reacţie dură în scandalul de rasism: „Am decis să spun stop!”

Joyskim Dawa a postat o fotografie cu Nelson Mandela şi a avut o nouă reacţie în scandalul de rasism în care a fost implicat. Fundaşul central de la FCSB cere sancţiuni împotriva vinovaţilor şi anunţă că nu va mai trece cu vederea insultele primite pe reţelele sociale.

Camerunezul a primit mai multe mesaje rasiste după ce a fost eliminat în meciul Hermannstadt – FCSB 2-2, din etapa a 10-a a Ligii 1. Unul dintre cei are au avut un derapaj incredibil a fost chiar Robert Stănici, fotbalist crescut de Rapid şi care joacă în prezent la Cetatea Turnu Măgurele, în Liga 3.

La 24 de ore după ce a anunţat prin ce a trecut, Dawa a tras un nou semnal de alarmă. În acelaşi timp, le-a mulţumit celor care i-au fost alături şi l-au ajutat să depăşească momentul dificil.

Reclamă

„Nu e un caz izolat”

Salutare, univers fotbalistic. Așa cum ați văzut sau ați auzit, după cel mai recent meci am primit mai multe insulte rasiste pe rețelele socializare.

Nu e un caz izolat. S-a întâmplat și înainte, dar până acum nu am spus nimic, mi-am văzut de drum. Astăzi am decis să spun stop.

Suntem în 2023 și anumite lucruri trebuie să se schimbe în lumea fotbalului, dar și în afara lui. Trebuie aplicate sancțiuni împotriva oamenilor identificați în aceste cazuri, trebuie dat un exemplu și să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla în viitor.

„E inacceptabil să existe în continuare flagelul rasismului”

E inacceptabil că într-o lume cu un mixt de culturi și de culori să existe în continuare flagelul rasismului, mai ales în sport, un loc unde știm că nu există granițe.

Vreau să știți că sunt conștient că doar o minoritate a oamenilor este rasistă și că suporterii adevărați mă susțin, îmi demonstrează că mă respectă și că mă iubesc. Vă mulțumesc pentru toate mesajele trimise și pentru sprijinul vostru.

Astfel de lucruri nu mă vor demoraliza. Din contră, mă vor face mai puternic în viitor. Sunt foarte mândru că aparțin comunității oamenilor de culoare, o parte integrantă a diversității și bogăției lumii. Lupta continuă. Spuneți nu rasismului!”, a scris Dawa pe contul său oficial de Instagram.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 11:27 Cremonese – Pisa (13:30) şi Lecco – Sampdoria (19:00), LIVE VIDEO, în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:30 Noutățile lunii mai în AntenaPLAY 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” 9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu Vezi toate știrile
Citește și