Închide meniul

TOP 10 meciuri istorice din MMA, cu Florian Ceafalău! Locul 4 – Anderson Silva vs Chael Sonnen

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 9 ianuarie 2021, 7:53

TOP 10 meciuri istorice din MMA, cu Florian Ceafalău! Locul 4 – Anderson Silva vs Chael Sonnen

Youtube

Anderson Silva vs Chael Sonnen

Anderson Silva și Chael Sonnen au oferit MMA-ului primul Mega Superfight. A doua confruntare dintre cei doi a fost primul meci uriaș din punct de vedere al promovării, din toată istoria acestui sport. Rețeta a fost perfectă pentru publicul american cumpărător de PPV.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe de o parte aveau super mega campionul Anderson Silva, care demolase tot în meciurile sale din UFC, un brazilian extrem de tehnic și de spectaculos, iar de partea cealaltă îl aveau pe americanul lor, Chael Sonnen, cel care a fost, până la McGregor, cel mai bun trash talker și ”vânzător” de gale din MMA.

În plus, fanii au avut rezultatul perfect din primul meci dintre cei doi.

Anderson și Chael au luptat pentru prima dată în august 2010, atunci când Chael l-a ținut la sol pe Anderson timp de aproape 5 runde, până când brazilianul a reușit să îl prindă într-o finalizare cu picioarele denumită ”triunghi” și să câștige meciul când mai erau mai puțin de 2 minute până la gongul final. Confruntarea a arătat ciudat. Chael a stat peste adversar fără intenția de a-l face KO cu lovituri. Pur și simplu l-a ținut la sol și a lovit din când în când. De partea cealaltă, Anderson a părut că a fost dus prea ușor jos, iar de pe spate a fost letargic până pe final. Nu spun că meciul a fost aranjat, dar dacă ar fi să pariez că UFC-ul a aranjat un meci în toată istoria lui, aș paria pe acest meci.

Motivul? Revanșa pur și simplu a fost uriașă. Niciun meci nu s-a apropiat, timp de ani de zile, de nivelul meciului Anderson vs Chael ca nivel de propagandă. Peste tot vedeai același lucru, cum Chael îl batjocorește pe Anderson și promite că în meciul al doilea nu mai scapă victoria printre degete. 

Reclamă

Doi ani mai târziu, marele meci a avut loc, iar rezultatul s-a văzut imediat în cifre. Dacă prima confruntare a vândut 600.000 de PPV, revanșa dintre cei doi a vândut 925.000 de PPV, o creștere imensă. Meciul a fost de departe cel mai vândut din tot anul 2012, un an în care UFC avea super vedete ca Georges St. Pierre sau Jon Jones încă în plină glorie.

TOP 10 PPV din 2012 în UFC
Promovarea meciului Silva vs Sonnen 2

Rezultatul din cușcă însă a fost unul care trebuia să aibe loc și în primul meci. Anderson l-a făcut KO rapid pe Chael, în runda a doua, fără mari eforturi. Rămân celebre țipetele disperate ale comentatorilor, care acuzau o lovitură ilegală de genunchi la cap a lui Anderson, când lovitura a fost evident în piept. Deh, nici ei nu l-au putut salva pe ”al lor” când s-a apucat brazilianul de el.

Reclamă 4 / 0/3

Meciul al doilea cu Chael rămâne de referință în istoria lui Anderson. Acesta a avut 19 meciuri în gale PPV pentru UFC, iar revanșa cu Chael a fost depășită doar de revanșa cu Weidman, primul om din UFC care a reușit să îl învingă. Dar atunci Silva a împărțit PPV-ul cu Ronda Rousey, un alt nume mari pentru UFC, astfel că putem spune liniștiți că Anderson vs Sonnen 2 a fost cel mai mare PPV vândut de unul singur de Silva în toată cariera sa, una ce a însumat aproape 10 milioane de PPV vândute. O sumă uriașă, ce înseamnă peste jumătate de miliard de dolari aduși UFC-ului. Încă un motiv în plus care pentru felul în care promoția a ales să îl dea afară, anul trecut, pe unul dintre oamenii fără de care UFC nu ar fi existat, nu poate fi descris decât ca mizerabil.

TOP 10 meciuri de PPV ale lui Anderson Silva
  • 1. Silva vs Weidman 2 – 1,025,000 PPV
  • 2. Silva vs Sonnen 2 – 925,000
  • 3. Silva vs Griffin – 850,000
  • 4. Silva vs Belfort – 725,000
  • 5. Silva vs Leites – 650,000
  • 6. Silva vs Nick Diaz – 650,000
  • 7. Silva vs Sonnen – 600,000
  • 8. Silva vs Weidman – 550,000
  • 9. Silva vs Maia – 500,000
  • 10. Silva vs Marquardt – 425,000

Pe lângă cifrele uriașe generate de cele două meciuri dintre Anderson Silva și Chael Sonnen, un alt lucru extrem de important pentru istoria MMA-ului în general, și a UFC-ului în special, este felul în care a fost portretizat succesul în acest sport. UFC-ul a încercat să construiască mereu rivalități, să pună în antiteză doi sportivi pentru a vinde PPV. Au reușit la începuturi cu Tito Ortiz și Chuck Liddell, au mai încercat apoi cu Jon Jones și Rashad Evans, Rashad Evans și Rampage, dar nimic nu s-a ridicat la nivelul lui Silva vs Sonnen. 

Trei ani mai târziu avea să apară în scenă regele tras talking-ului, Conor McGregor, cel care a stabilit un nou standard la confruntarea sa cu Jose Aldo. De atunci, succesul în MMA înseamnă să fii în stare să vinzi meciuri prin felul în care vorbești. Khabib a devenit uriaș după meciul cu McGregor, Chimaev a devenit un star peste noapte după ce a adoptat aceeași atitutine ca a lui Khabib, Adesanya devine și el un superstar după ce ne-a demonstrat că știe să folosească cuvintele la fel de bine ca loviturile.
 

Într-o eră în care avem din ce în ce mai mulți McGregori și Khabibi, nu trebuie să uităm că totul a început de la Anderson și Sonnen.

Citește și  Locul 10 – Royce Gracie vs Gerard Gordeau

Citește și Locul 9 – Ronda Rousey vs Holly Holm

Citește și Locul 8 – Nogueira vs Bob Sapp

Reclamă

Citește și Locul 7 – Randy Couture vs James Toney

Citește și Locul 6 – Georges St. Pierre vs BJ Penn 2

Citește și Locul 5 – Conor McGregor vs Jose Aldo

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:26 Irina Begu, eliminată în turul 2 de la WTA Madrid Open! Cu câți bani s-a ales românca, după duelul cu Madison Keys 16:16 „Problemele vor fi altele!” Florin Răducioiu, semnal de alarmă despre situația de la Dinamo. Mesaj sincer despre criza „câinilor” 15:53 Xavi a dezvăluit de ce a ales să rămână la Barcelona: „Acest proiect trebuie să continue” 15:26 EXCLUSIVAdrian Mihalcea, euforic după ce a promovat cu Unirea Slobozia: „Vom rămâne în istorie!” Ce a spus despre prime 15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor 14:03 UTA – Oţelul LIVE SCORE (16:45). Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor Vezi toate știrile
Citește și