Închide meniul
VIDEO

CM 2022 | A venit explicația oficială din partea FIFA, după cea mai controversată fază de la Campionatul Mondial!

Cosmin Cioboată Publicat: 3 decembrie 2022, 8:54

Reclamă
CM 2022 | A venit explicația oficială din partea FIFA, după cea mai controversată fază de la Campionatul Mondial!

Japonia a învins Spania și a trimis Germania acasă

Japonia a învins Spania și a trimis Germania acasă / Colaj FIFA

A venit explicația oficială din partea FIFA, după cea mai controversată fază de la Campionatul Mondial din Qatar. Japonia a învins dramatic Spania, scor 2-1, și a obținut calificarea în optimile de finală. În același timp, niponii au trimis acasă Germania, producând un șoc mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Al doilea gol marcat de Japonia, prin Ao Tanaka, a venit după o fază controversată, care a atras un val uriaș de reacții în întreaga lume.

CM 2022 | A venit explicația oficială din partea FIFA, după cea mai controversată fază de la Campionatul Mondial din Qatar

Golul lui Tanaka a fost analizat îndelung de VAR, pentru a afla dacă mingea ieșise în afara terenului înainte să fie trimisă de Kaoru Mitoma în careul Spaniei.

În cele din urmă, arbitrii VAR au decis că balonul n-a părăsit cu toată circumferința terenul și, prin urmare, au validat golul Japoniei.

După lungi discuții legate de momentul respectiv, FIFA a venit cu explicația oficială. Forul suprem a precizat că golul a fost validat de arbitrii din camera VAR după ce aceștia au revăzut imaginile oferite de camera amplasată pe linia porții.

Reclamă

 

„Golul al doilea marcat de Japonia în victoria cu 2-1 în fața Spaniei a fost verificat de VAR pentru a stabili dacă mingea a părăsit terenul. Arbitrii VAR au folosit imaginile captate de camera de pe linia porții pentru a analiza dacă mingea se mai afla parțial pe linie sau nu.

Alte camere s-ar putea să ofere imagini nepotrivite, dar urmărind toate dovezile disponibile, mingea nu a părăsit suprafața terenului cu întreaga circumferință”, a anunțat FIFA, pe contul de Twitter, alături de două videoclipuri descriptive cu faza controversată.

Reclamă 4 / 0/3

Hansi Flick, prima reacție după ce Germania a fost eliminată de la Cupa Mondială

Hansi Flick a oferit prima reacție după ce Germania a fost eliminată de la Cupa Mondială din Qatar. Nemții au părăsit turneul în faza grupelor, pentru a doua oară consecutiv. Germania a învins Costa Rica, scor 4-2, în ultima rundă din faza grupelor, dar a fost în zadar.

Germania a încheiat pe locul 3 în grupa E, în spatele Japoniei și Spaniei, care s-au calificat în optimi.

Flick a vorbit „la cald” după eliminarea-șoc de la Campionatul Mondial și a asigurat că nu se gândește să își dea demisia de la cârma naționalei Germaniei.

Fostul antrenor de la Bayern Munchen își dorește să rămână pe postul său și să se revanșeze la Campionatul European din 2024, care va fi găzduit chiar de Germania.

„Rămân! Provocarea calificării la EURO 2024 mă motivează”, a declarat Hansi Flick, potrivit RMC Sport.

Contractul lui Hansi Flick expiră în vara anului 2024, după EURO.

Reclamă

Flick ocupă postul de selecționer al Germaniei din august 2021. Cu el pe bancă, nemții au înregistrat 11 victorii, 6 remize și două înfrângeri.

Thomas Muller a lăsat de înțeles că se retrage de la naționala Germaniei: „A fost o plăcere uriașă!”

Thomas Muller a făcut un anunț de ultimă oră după umilința uriașă suferită de Germania la Campionatul Mondial din Qatar. Atacantul de 33 de ani a lăsat de înțeles că se gândește serios să se retragă de la națională.

Thomas Muller a fost titular în toate cele 3 meciuri din faza grupelor, însă n-a reușit să înscrie vreun gol sau să ofere vreun assist. Atacantul lui Bayern Munchen a „explodat” la finalul partidei cu Costa Rica.

Muller le-a transmis un mesaj special fanilor germani, după ultima sa apariție la națională.

„Este o catastrofă! Nu știu ce să fac. Dacă acesta a fost ultimul meu meci, vreau să le zic câteva vorbe fanilor fotbalului din Germania. A fost o plăcere uriașă, dragilor. Am avut multe momente uriașe. Am încercat să îmi las inima pe teren la fiecare meci.

Tot timpul am dat ce am avut mai bun. Câteodată au fost lacrimi de fericire datorită acțiunilor mele, alte ori spectatorii au avut lacrimi de tristețe. Chiar dacă nu am avut mereu succes, am făcut-o cu dragoste”, a spus Thomas Muller, potrivit Bild.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:18 FotoValentin Ceaușescu, apariție de senzație la petrecerea generației „Steaua 1986”. Cum a ajuns să arate la 76 de ani 17:09 FotoRivalele celebre ale Simonei Halep s-au întâlnit la Met Gala! Reacţia surprinzătoare a Mariei Sharapova: „Unde e Serena?” 16:31 După ce a ratat transferul lui Rafa Mujica, Gigi Becali a renunţat la un alt atacant cu cifre extraordinare! 16:28 „Pot ajuta!” Mircea Lucescu, primul mesaj după întâlnirea cu Dan Șucu și George Copos! 16:12 „Are clauză de 5.000.000!” Gigi Becali îl poate pierde și pe Darius Olaru! Giovanni Becali a făcut anunțul 15:52 Connor Bedard, noua stea din NHL, va străluci la Campionatul Mondial de hochei (10-26 mai, AntenaPLAY) 15:34 PSG – Borussia Dortmund LIVE TEXT, ora 22:00. Prima finalistă a Ligii Campionilor se va stabili la Paris 15:15 Neluţu Varga a anunţat că CFR Cluj are un nou preşedinte: „Va avea puteri depline!” Lovitură de proporţii dată de ardeleni 14:05 „Se face de râsul curcilor!” Giovanni Becali, despre venirea lui Mircea Lucescu la Rapid: „Voi nu sunteţi sănătoşi la cap” 13:36 Anunţul radical făcut de Mircea Lucescu în ziua întâlnirii cu Dan Şucu şi George Copos Vezi toate știrile
Citește și