Închide meniul

CM 2022 | Amenzi de până la 6.000 de euro în timpul Cupei Mondiale! Ce nu au voie să facă suporterii la volan

Cosmin Cioboată Publicat: 19 noiembrie 2022, 14:23

CM 2022 | Amenzi de până la 6.000 de euro în timpul Cupei Mondiale! Ce nu au voie să facă suporterii la volan

Suporterii prezenți la Cupa Mondială, avertizați de autoritățile din Qatar

Suporterii prezenți la Cupa Mondială, avertizați de autoritățile din Qatar / Profimedia

  • Amenzi de până la 6.000 de euro în timpul Cupei Mondiale
  • Ce nu au voie să facă suporterii la volan

CM 2022 | Autoritățile din Qatar pregătesc amenzi de până la 6.000 de euro pe parcursul Cupei Mondiale! Suporterii naționalelor din toată lumea vor fi obligați să respecte reguli extrem de stricte pe durata șederii în Qatar, inclusiv la volan.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lotus Cars Rental, o companie din Islanda care se ocupă cu închirerea mașinilor, îi avertizează pe fanii care vor participa la Campionatul Mondial desfășurat în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie 2022.

CM 2022 | Amenzi de până la 6.000 de euro în timpul Cupei Mondiale din Qatar

În Qatar, suporterii se vor lovi de reguli riguroase din partea autorităților, cum ar fi interzicerea alcoolului pe stadioane. Aceștia vor fi supravegheați atent nu doar în incinta arenelor, ci și în trafic.

Reclamă

Potrivit presei internaționale, autoritățile din Qatar amenință cu amenzi de până la 6.000 de euro pentru suporterii care vor avea un comportament mult prea energic la volan. Mai precis, șoferii nu vor avea voie să danseze sau să cânte excesiv în timp ce conduc. Motivul? Să nu își piardă concentrarea și să nu producă accidente.

Alex Haraldsson, CEO-ul Lotus Car Rental, avertizează că până și volumul mult prea ridicat de la boxele mașinii poate duce la o oprire forțată din partea poliției.

Reclamă

„Așa cum am văzut anul trecut în timpul Euro 2020, susținerea fanilor Angliei din întreaga țară a fost incredibilă și, pe măsură ce ne apropiem de startul Cupei Mondiale, emoția începe deja să crească.

Deși poate fi tentant să crești volumul pieselor tale preferate în mașină, este esențial să te asiguri că ești pe deplin concentrat pe drum când conduci. Menținându-vă concentrarea, veți evita creșterea șanselor de accident, precum și o amendă uriașă.

Deși nu poți fi oprit pentru a asculta muzică tare, dacă ofițerii de poliție cred că provoacă o distragere a atenției, cum ar fi blocarea avertismentelor sonore de siguranță de la alți utilizatori ai drumului, cum ar fi claxoanele lor sau sirena de ambulanță, atunci te pot penaliza”, a spus Alex Haraldsson, potrivit andoveradvertiser.co.uk.

Reclamă 4 / 0/3

Peste 1 milion de fani sunt așteptați pe întreaga durată a Campionatului Mondial. Turneul din Qatar va debuta duminică, la ora 18:00, cu meciul Qatar – Ecuador, din grupa A. Partida de pe Al Bayt Stadium va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe AS.ro.

CM 2022 | Gianni Infantino s-a dezlănțuit înaintea Campionatului Mondial din Qatar

Gianni Infantino s-a dezlănțuit înaintea Cupei Mondiale. Președintele FIFA a făcut un anunț răsunător cu o zi înainte de startul turneului final din Qatar. Infantino a răspuns tuturor criticilor primite în ultima perioadă, din cauza condiţiilor de muncă ale muncitorilor de pe şantierele stadioanelor construite pentru Campionatul Mondial.

Infantino a afirmat sâmbătă că se simte „arab”, „gay”, „muncitor migrant”, criticând cu fermitate „lecţiile de morală” ale denigratorilor Qatarului care denotă, în opinia sa, „ipocrizie”, relatează AFP, citată de agerpres.ro.

Într-o conferinţă de presă începută cu un monolog, conducătorul FIFA a scos în evidenţă originile sale italiene, asigurând că se simte aproape de migranţii veniţi să lucreze la Doha în condiţii criticate de organizaţiile de apărare a drepturilor Omului.

„Astăzi, eu sunt qatarian, astăzi mă simt arab, astăzi mă simt african, astăzi mă simt gay, astăzi mă simt invalid, astăzi mă simt muncitor migrant.

Acest lucru mă face să mă întorc la propria mea poveste, pentru că sunt fiul unor muncitori migranţi. Ştiu ce înseamnă să fii discriminat, hărţuit, în calitate de străin. Copil fiind, am fost discriminat în Elveţia pentru că eram roşcat şi aveam pistrui, eram italian, vorbeam prost germană”, a spus Gianni Infantino, la conferința de presă de dinaintea Cupei Mondiale din Qatar.

În faţa numeroaselor critici cu care FIFA s-a confruntat din cauza condiţiilor de muncă ale muncitorilor din Qatar, Gianni Infantino a afirmat că Federaţia internaţională a fost tot timpul preocupată de soarta acestora.

Reclamă

„Printre marile companii care câştigă miliarde în Qatar, câte dintre acestea au rezolvat problema muncitorilor migranţi? Niciuna, pentru că o schimbare de legislaţie ar însemna mai puţin profit. Dar noi, noi am făcut-o”, a mai spus Infantino.

Gianni Infantino, discurs acid: „Aceste lecţii de morală sunt doar ipocrizie”

De la desemnarea pentru organizarea Campionatului Mondial, la finalul anului 2010, Qatarul a fost ţinta constantă a numeroase critici privind acuzaţii de corupţie, condiţiile de muncă inumane pentru migranţi, respectarea drepturilor femeilor şi comunităţii LGBTQ+, precum şi impactul asupra mediului.

Dar aceste acuzaţii au fost respinse categoric de autorităţi, care au subliniat că au reformat legile privitoare la muncă, precum şi de organizatorii Cupei Mondiale, care au asigurat că membrii comunităţii LGBTQ+ vor fi găzduiţi fără discriminare, în ciuda legilor care incriminează relaţiile sexuale între persoane de acelaşi sex în această ţară.

„Aceste lecţii de morală, părtinitoare, sunt doar ipocrizie”, a mai spus Gianni Infantino, aflat la cârma FIFA din 2016 şi singurul candidat la succesiunea sa în 2023.

„Pentru tot ceea ce noi, europenii, am făcut timp de 3.000 de ani, noi trebuie să ne cerem scuze pentru următorii 3.000 de ani înainte de a începe să dăm lecţii de morală altora”, a mai adăugat Infantino.

În privinţa drepturilor LGBTQ+, Infantino a precizat că autorităţile din Qatar l-au asigurat că „toată lumea este binevenită” pe durata Cupei Mondiale.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:35 Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania 23:35 Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul! 23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! Vezi toate știrile
Pe același subiect
Lionel Messi salută fanii argentinieni prezenți la Campionatul Mondial
Campionatul Mondial 2022 • 3 dec., 9:23
CM 2022 | Cum arată cotele pentru câștigarea Campionatului Mondial, înaintea optimilor de finală
Un incendiu a izbucnit lângă satul fanilor de la Campionatul Mondial din Qatar
Campionatul Mondial 2022 • 26 nov., 13:25
CM 2022 | Alertă în Qatar! Un incendiu a izbucnit lângă satul fanilor de la Campionatul Mondial
Spațiile de cazare pregătite pentru fanii din Qatar
Campionatul Mondial 2022 • 21 nov., 16:27
CM 2022 | Condiții deplorabile la Cupa Mondială din Qatar! Ce mic dejun au primit fanii care au plătit 200 de lire pentru o noapte de cazare
Fără bere pe cele opt stadioane de la Cupa Mondială din Qatar?
Campionatul Mondial 2022 • 18 nov., 14:15
CM 2022 | OFICIAL! Fără bere pe cele opt stadioane de la Cupa Mondială din Qatar. Anunţul făcut de FIFA
Cum arată stadioanele unde se joacă meciurile de la Campionatul Mondial din Qatar
Campionatul Mondial 2022 • 15 nov., 10:55
FOTO
Cum arată stadioanele unde se joacă meciurile de la Campionatul Mondial din Qatar