Închide meniul

CM 2022 | Anglia – Iran 6-2. Show total făcut de starurile lui Southgate! Game, set, match! 8 goluri, 27 de minute de prelungire

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 21 noiembrie 2022, 17:00 / Actualizat: 18 ianuarie 2024, 23:51

CM 2022 | Anglia – Iran 6-2. Show total făcut de starurile lui Southgate! Game, set, match! 8 goluri, 27 de minute de prelungire

Naţionala Angliei a făcut scor în meciul cu Iran

Jucătorii Angliei au sărbătorit după golul marcat de Marcus Rashford / Profimediaimages

CM 2022 | Anglia – Iran 6-2 a fost LIVE TEXT pe AS.ro. Anglia a avut un debut de vis la CM 2022 şi a câştigat categoric meciul cu Iran, primul pe care l-a disputat în grupa B. Prima repriză a avut 14 minute de prelungire, iar repriza secundă s-a prelungit cu 13.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Golurile Angliei au fost marcate de Bellingham (35), Saka (43, 62), Sterling (45+1), Rashford (71) şi Grealish (90). Pentru Iran a punctat Taremi (55 şi 90+13 – penalty).

CM 2022 | Anglia – Iran 6-2

Min. 90+13: GOOOLLL! Anglia – Iran 6-2! Taremi a înscris din penalty. A reuşit „dubla” într-un meci dezastruos făcut de coechipierii săi.

Min. 90+11: Penalty pentru Iran. John Stones şi-a ţinut de tricou un adversar şi l-a pus la pământ. Arbitrul a revăzut faza cu ajutorul sistemului VAR şi a arătat punctul de la 11 metri.

Min. 90: GOOOLLL! Anglia – Iran 6-1! Grealish a înscris în ultimul minut, într-un meci de senzaţie făcut de Anglia!

Reclamă

Min. 72: GOOOLLL! Anglia – Iran 5-1! Englezii se distrează. A marcat şi Rashford.

Min. 65: GOOOLLL! Anglia – Iran 4-1! Taremi a înscris golul de onoare pentru iranieni. Execuţie superbă! A înscris golul cu numărul 29 pentru echipa naţională.

Min. 62: GOOOLLL! Anglia – Iran 4-0! Saka a reuşit „dubla”. S-a distrat cu fundaşii adverşi şi a şutat plasat, la colţul lung. Portarul advers nu a putut interveni!

Reclamă 4 / 0/3

Min. 45: GOOOLLL! Anglia – Iran 3-0! A marcat şi Raheem Sterling. Kane i-a centrat perfect în centrul careului, iar atacantul de 27 de ani a reluat cu exteriorul.

Min. 43: GOOOLLL! Anglia – Iran 2-0! Englezii şi-au dublat avantajul după un corner. Maguire i-a aşezat mingea lui Saka, iar puştiul lui Arsenal a şutat în forţă. Mingea a lovit transversala şi a intrat în poartă!

Min. 35: GOOOLLL! Anglia – Iran 1-0. Jude Bellingham a marcat un gol superb. Tânărul de 19 ani a înscris cu o lovitură de cap năprasnică. Shaw i-a centrat perfect!

Min. 1: A început meciul!

Anglia: Pickfort – Trippier, Maguire, Stones, Shaw – Bellingham, Rice – Saka, Mount, Sterling – Kane
Rezerve: Pope, Ramsdale, Walker, Grealish, Henderson, Rashford, Phillips, Dier, Coady, Alexander-Arnold, Foden, White, Wilson, Gallagher
Selecționer: Gareth Southgate

Iran: Beiranvand – Pouraliganji, Cheshmi, M. Hosseini – Moharrami, Noorollahi, Karimi, Hajsafi, Mohammadi – Jahanbakhsh, Taremi
Rezerve: Abedzadeh, H. Hosseini, Niazmand – Amiri, Ansarifard, Azmoun, Ezatolahi, Ghoddos, Gholizadeh, Jalali, Kanaani, Khalilzadeh, Rezaeian, Torabi
Selecționer: Carlos Queiroz

Anglia este una dintre favoritele la câștigarea trofeului CM 2022, bookmakerii văzând-o cu a patra șansă, după Brazilia, Argentina și Franța, dar înaintea Germaniei, Spaniei sau Portugaliei.

Reclamă

Căpitanul naţionalei Iranului susţine la CM din Qatar protestele din ţara sa

Căpitanul naţionalei Iranului, Ehsan Hajsafi, a vorbit despre situaţia din ţara sa, duminică, înaintea primului meci al reprezentativei iraniene la Cupa Mondială din Qatar, el precizând că alături de colegii săi îi susţine pe protestatari, relatează BBC şi CNN. “Trebuie să acceptăm faptul că condiţiile din ţara noastră nu sunt bune şi că oamenii nu sunt fericiţi”, a afirmat fotbalistul.

„Înainte de orice altceva, aş dori să transmit condoleanţe tuturor familiilor îndoliate din Iran”, a declarat Hajsafi la începutul unei conferinţe de presă. „Ar trebui să ştie că suntem alături de ei şi că îi susţinem. Şi că suntem de acord cu ei în ceea ce priveşte condiţiile din ţară. Nu putem nega faptul că în ţara mea condiţiile nu sunt bune şi jucătorii ştiu asta. Suntem aici, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să fim vocea lor sau că nu trebuie să-i respectăm. Trebuie să luptăm, să jucăm cât putem de bine şi să înscriem goluri. Şi sper că se vor schimba condiţiile conform aşteptărilor oamenilor”, a mai spus fotbalistul.

În ultimele luni, în Iran a avut loc manifestaţii reprimate sângeros. Activiştii pentru drepturile omului au anunţat că peste 400 de protestatari au murit şi alţi 16.800 au fost arestaţi.

Liderii Iranului susţin că protestele sunt „revolte” orchestrate de inamicii străini ai ţării.

Harry Kane va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului

Căpitanul echipei Angliei, Harry Kane, a confirmat duminică, într-o conferinţă de presă, faptul că la partida cu Iran, din cadrul grupei B a Cupei Mondiale, va purta banderola în culorile curcubeului, simbol al comunităţii LGBTQ.

Kane a declarat că va purta banderola chiar dacă va fi sancţionat cu cartonaş galben de către arbitrul meciului, care ar putea considera că acest gest poate avea conotaţii politice: ”Am clarificat că noi toţi, echipa şi staff-ul, dorim ca eu să port această banderolă. Se poartă discuţii între Federaţia Engleză (FA) şi FIFA pe marginea acestui subiect, iar eu cred că se va găsi o cale pentru ca eu să nu fiu sancţionat pentru acest gest”.

Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, a dezvălui şi faptul că jucătorii naţionalei engleze vor îngenunchea înaintea loviturii de start a meciului, pentru a-şi arăta opoziţia faţă de rasism şi discriminare.

Recomandări
  • Anglia – Iran LIVE TEXT (15:00)
  • Anunțul făcut de căpitanul Harry Kane

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor Vezi toate știrile
Citește și