Închide meniul

CM 2022 | Argentina – Arabia Saudită 1-2. Ruşine istorică pentru „Pume” şi Lionel Messi. Şoc la Mondialul din Qatar

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 22 noiembrie 2022, 13:18

CM 2022 | Argentina – Arabia Saudită 1-2. Ruşine istorică pentru „Pume şi Lionel Messi. Şoc la Mondialul din Qatar

CM 2022 | Argentina – Arabia Saudită

CM 2022 | Argentina – Arabia Saudită / Profimedia Images

Argentina – Arabia Suadită 1-2. Argentina a fost învinsă incredibil de Arabia Saudită, în primul meci al Grupei C. Saudiţii au întors meciul în repriza a doua, în doar cinci minute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lionel Messi fusese cel care a deschis scorul, în minutul 10. Messi a intrat în istorie, ca fiind primul argentinian care marchează la patru cupe mondiale diferite.

Argentina – Arabia Saudită 1-2

Update Min. 90+14: S-a încheiat partida. Argentina – Arabia Saudită 1-2.

Update Min. 90+6: Accidentare teribilă în finalul meciului. Al Shahrani a fost lovit cu piciorul în plină figură de portarul saudiţilor. Fundaşul a rămas întins pe gazon şi accidentarea pare una gravă.

Update Min. 53: Goool Arabia Saudită! Al Dawsari o aduce pe Arabia Saudită în avantaj. Surpriză incredibilă.

Reclamă

Update Min. 48: Goool Arabia Saudită! Al Shehri egalează.

Update Min. 46: A început repriza a doua.

Update Min. 45+6: S-a terminat prima repriză.

Reclamă 4 / 0/3

Update Min. 34: Gol anulat Argentina! Lui Lautaro Martinez i s-a mai anulat un gol, tot pentru ofsaid.

Update Min. 28: Gol anulat Argentina! Lautaro Martinez înscrie spectaculos, după o pasă a lui Papu Gomez, dar şi acest gol e anulat pentru ofsaid.

Update Min. 22: Lionel Messi a marcat din nou, dar tuşierul a ridicat fanionul pentru ofsaid.

Update Min. 10: Goool Argentina! 1-0! Lionel Messi a deschis scorul, după un penalty primit de sud-americani, după consultarea VAR

Update 12:00: A început meciul!

Echipele de start:

Argentina: E. Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico – De Paul, Paredes – Di Maria, Messi, Papu Gomez – L. Martinez
Rezerve: Armani, Rulli – Acuna, Almada, Alvarez, A. Correa, Dybala, E. Fernandez, Foyth, Mac Allister, Lisandro Martinez, Montiel, Palacios, Pezzella, G. Rodriguez
Selecționer: Lionel Scaloni

Reclamă

Arabia Saudită: Al Owais – Abdulhamid, Tambakti, Al Boleahi, Al Shahrani – Al Shehri, Kanno, Al Malki, Al Dawsari – Al Faraj – Al Buraikan
Rezerve: Al Aqidi, Al Rubaie – Al Abed, Al Amri, Al Breik, Al Dawsari, Al Ghannam, Al Hassan, Al Najei, Al Oboud, Asiri, Bahebri, Madu, Otayf
Selecționer: Hervé Renard

Ştirea iniţială

Lionel Messi, ajuns la 35 de ani, se află la ultima participare la un tunreu final mondial, din carieră. Este singurul trofeu care-i lipseşte argentinianului dintr-un palmares incredibil. Starul lui PSG a bifat o finală la Campionatul Mondial, în 2014, turneu care s-a desfăşurat în Brazilia. Argentina a ajuns până în ultimul act, fiind învinsă la limită de Germania.

Rămâne de văzut dacă selecţionerul sud-americanilor îl va titulariza pe Lionel Messi, având în vedere că forma fizică a mijlocaşului nu este cea mai bună. Starul de la PSG s-a prezentat cu glezna umflată la un antrenament al naţionalei sale, însă se presupune că de fapt era vorba de un bandaj mai proeminent.

Argentina ţinteşte să-şi continue seria invincibilităţii. Sud-americanii, care au câştigat Copa America anul trecut, au înregistrat 36 de partide fără înfrângere. Ânainte de startul turneului final, argentinienii au dat repetiţia finală într-un amical cu Emiratele Araba Unite, amical câştigat clar cu scorul de 5-0.

Echipele probabile:

Argentina: E. Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Acuna – De Paul, Paredes, Mac Allister – Messi, L. Martinez, Di Maria.
Selecționer: Lionel Scaloni

Arabia Saudita: Al-Owais – Al-Burayk, Al-Amri, Al-Bulahyi, Al-Shahrani – Kanno, Al-Malki – Al-Shehri, Al-Faraj, Al-Daswari – Al-Buraikan.
Selecționer: Herve Renard

Motivul incredibil pentru care medicul lui Lionel Messi vrea ca Argentina să piardă pe linie meciurile de la Cupa Mondială

Medicul lui Lionel Messi vrea ca Argentina să piardă pe linie meciurile de la CM 2022 şi să fie eliminată încă din faza grupelor. Motivul pentru care Diego Schwarzstein a făcut acest anunţ nu are însă legătură cu sportul.

Ca orice argentinian, medicul este un fan înfocat al „Pumelor”. Totuşi, ca cetăţean, cel care l-a tratat pe Messi încă din copilărie, şi-ar dori ca guvernul să nu se folosească de un eventual triumf al naţionalei, pentru a acoperi problemele financiare cu care s-ar confrunta sud-americanii.

„Ca fan al fotbalului, aș vrea ca Argentina să fie campioană mondială. Ca cetățean argentinian, ca om, mi-aș dori însă ca ei să piardă toate cele trei meciuri din grupe și să fie eliminați după prima fază a competiției.

De ce? Sunt convins că acest guvern obscen populist pe care îl avem aici ar folosi succesul Argentinei la Cupa Mondială pentru a acoperi lucrurile.

Ei ar putea anunța devalorizarea monedei în ziua în care echipa națională joacă, când nimeni nu este concentrat pe altceva. Am trecut prin multe crize în această țară, dar aceasta este cea mai gravă.

Datele de la guvern spun că pentru a nu fi sărac trebuie să câștigi 120.000 de pesos argentinieni pe lună (n.r. 3.543 RON). Salariul minim lunar este de 60.000 de pesos (n.r. 1.771 RON), deci chiar și cei care au de lucru sunt săraci”, a spus Schwarzstein, conform eurosport.ro, care citează The Times.

Recomandări
  • Argentina – Arabia Saudită, LIVE TEXT, 12:00
  • Lionel Messi, la ultimul Campionat Mondial din carieră

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” 15:16 Gică Hagi, anunţ radical despre noul stadion din Constanţa, făcut chiar de ziua „Regelui”: „Nu va purta numele meu!” 14:35 „Ce rol are Gigi Becali în câştigarea Ligii 1?” Răspuns sincer al lui Elias Charalambous. Ce a spus despre primele de titlu 14:32 Selecţionerul Dave MacQueen, înainte de Campionatul Mondial, Dizivia 1, Grupa A: „Cine ştie ce putem realiza cu acest lot” Vezi toate știrile
Citește și