Închide meniul

CM 2022 | Argentina – Croația și Franța – Maroc, „șocurile” din semifinalele Campionatului Mondial din Qatar! Istoricul confruntărilor

Cosmin Cioboată Publicat: 10 decembrie 2022, 23:50

CM 2022 | Argentina – Croația și Franța – Maroc, „șocurile din semifinalele Campionatului Mondial din Qatar! Istoricul confruntărilor

Dueluri de "5 stele" în semifinalele Campionatului Mondial din Qatar

Dueluri de "5 stele" în semifinalele Campionatului Mondial din Qatar / Colaj Profimedia

  • Argentina – Croația și Franța – Maroc, „șocurile” din semifinalele Campionatului Mondial din Qatar!
  • Cele două meciuri „de foc” sunt LIVE TEXT, pe AS.ro

Argentina – Croația și Franța – Maroc sunt „șocurile” din semifinalele Campionatului Mondial. Au mai rămas doi pași până la marea finală din Qatar. Franța și Maroc au obținut sâmbătă seară calificarea în penultimul act, acolo unde așteptau deja Argentina și Croația.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Argentina – Croația și Franța – Maroc se joacă pe 13, respectiv 14 decembrie, de la ora 21:00. Cele două semifinale „de foc” vor putea fi urmărite în format LIVE TEXT pe AS.ro.

CM 2022 | Argentina – Croația și Franța – Maroc, „șocurile” din semifinalele Campionatului Mondial

Argentina a învins Olanda în sferturile de finală de la Campionatul Mondial, scor 2-2 (4-3 d.l.d.), și se va duela în semifinale cu Croația. Naționala lui Zlatko Dalic a trecut în sferturi de Brazilia, tot la loviturile de departajare, scor 1-1 (4-2 d.l.d.).

Reclamă

Sâmbătă, în celelalte două sferturi de finală n-a mai fost nevoie de prelungiri și lovituri de departajare, dar dramatismul tot a existat. Maroc a produs o altă surpriză colosală și a eliminat Portugalia lui Cristiano Ronaldo, scor 1-0.

Naționala africană va da piept în semifinale cu campioana mondială, Franța. Trupa lui Didier Deschamps a eliminat Anglia în sferturi, scor 2-1, după un final nebun de meci în care Harry Kane a ratat un penalty.

Reclamă

 

Franța și Maroc s-au mai duelat de 11 ori de-a lungul timpului. Naționala „Cocoșului Galic” a obținut 7 victorii, Marocul s-a impus o singură dată, în timp ce alte 3 confruntări s-au încheiat la egalitate.

Reclamă 4 / 0/3

Ultimul duel dintre cele două naționale a avut loc în 2007. Franța și Maroc au încheiat la egalitate meciul amical din urmă cu 15 ani, scor 2-2.

Argentina – Croația. Lionel Messi vs Luka Modric, în penultimul act din Qatar

Argentina și Croația s-au mai întâlnit de 5 ori de-a lungul timpului. Fiecare națională s-a impus de câte două ori, în timp ce altă partidă s-a încheiat la egalitate.

Ultimul meci direct a avut loc la Campionatul Mondial din 2018, când Croația a desființat Argentina în faza grupelor. La turneul din Rusia, vicecampioana s-a impus cu un categoric 3-0, grație golurilor marcate de Ante Rebic, Luka Modric și Ivan Rakitic.

Croația a mai învins Argentina în 2006, scor 3-2, într-un meci amical. De cealaltă parte, sud-americanii s-au impus în fața Croației la Campionatul Mondial din 1998, scor 1-0, și într-un amical disputat în 2014, scor 2-1. Prima confruntare dintre cele două, din 1994, s-a încheiat cu 0-0, într-un alt amical.

Kylian Mbappe a avut o reacție virală după ce Harry Kane a ratat un penalty în Anglia – Franța 1-2!

Kylian Mbappe a avut o reacție virală după ce Harry Kane a ratat un penalty în meciul Anglia – Franța 1-2, din sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar.

Franța s-a impus în duelul de „5 stele” cu Anglia, grație golurilor marcate de Aurelian Tchouameni (17′) și Olivier Giroud (78′). Harry Kane a înscris din penalty (54′) pentru naționala lui Gareth Southgate, apoi a ratat o nouă șansă colosală.

Harry Kane a avut ocazia de a restabili din nou egalitatea, în minutul 84 al meciului din Qatar. Anglia a primit al doilea penalty al meciului pe final, după un fault comis în propriul careu de Theo Hernandez asupra lui Declan Rice.

Reclamă

Kane a trimis mult peste poartă, iar francezii au răsuflat ușurați. Ba mai mult, unii dintre ei au avut o reacție mult mai puternică. Kylian Mbappe a fost surprins de camerele TV cu o „explozie” de bucurie după ce căpitanul Angliei a ratat lovitura de la 11 metri.

Mbappe a râs cu poftă, cu gura până la urechi, iar gestul său a ajuns imediat viral.

„Așa a reacționat Mbappe după ratarea lui Harry Kane”, a notat ESPN.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie Vezi toate știrile
Pe același subiect
Mihai Stoica, manager general FCSB
Campionatul Mondial 2022 • 15 dec., 9:07
CM 2022 | Mihai Stoica, reacţie uluitoare după Franţa – Maroc: „Am văzut mulţi proşti la viaţa mea”. Pe cine a făcut praf managerul FCSB
CM 2022 Un copil a fost omorât în Montpellier
Campionatul Mondial 2022 • 15 dec., 8:43
CM 2022 Un copil a fost omorât în Montpellier, după confruntările din stradă dintre fanii Franţei şi ai Marocului
Kylian Mbappe, alături de Achraf Hakimi după Franţa - Maroc 2-0
Campionatul Mondial 2022 • 15 dec., 8:38
CM 2022 | Kylian Mbappe, mesaj de mare campion pentru Achraf Kakimi: „Nu fi trist, prietene”. Ce a transmis după Franţa – Maroc 2-0
Jucătorii Franței celebrează victoria cu Maroc și calificarea în finala Cupei Mondiale
Campionatul Mondial 2022 • 14 dec., 22:35
CM 2022 | Franţa – Maroc 2-0. Les Bleus, în finala Cupei Mondiale! Kylian Mbappe l-a învins pe prietenul Hakimi. Finală infernală cu Argentina
Ivana Knoll a făcut senzaţie la Cupa Mondială 2022
Campionatul Mondial 2022 • 14 dec., 10:20
FOTO
“Cea mai frumoasă femeie de la Cupa Mondială” nu s-a ferit şi a criticat Argentina. Ce a declarat Ivana Knoll după eliminarea Croaţiei de la CM 2022