Închide meniul

CM 2022 | Argentina – Franţa, finală de vis la Campionatul Mondial din Qatar! Duel de gală între Lionel Messi şi Kylian Mbappe

Viviana Moraru Publicat: 15 decembrie 2022, 4:00

Reclamă
CM 2022 | Argentina – Franţa, finală de vis la Campionatul Mondial din Qatar! Duel de gală între Lionel Messi şi Kylian Mbappe

Argentina - Franţa, finală de vis la Campionatul Mondial

Lionel Messi şi Kylian Mbappe/ Cola Profimedia

Argentina – Franţa este finala de vis de la Campionatul Mondial din Qatar! Lionel Messi şi Kylian Mbappe se vor duela într-o partidă de gală, care se va desfăşura duminică, de la ora 17:00, în format live text, pe AS.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Argentina şi Franţa se vor duela pentru al doilea Campionat Mondial la rând, după partida de la turneul final din Rusia, din urmă cu patru ani. Atunci, în optimi, francezii se impuneau în faţa „pumelor” cu scorul de 4-3.

Argentina – Franţa, finală de vis la Campionatul Mondial din Qatar

Duelul din finala Campionatului Mondial va consemna şi duelul dintre cele două staruri ale turneului final, Lionel Messi şi Kylian Mbappe. Cei doi sunt colegi la PSG, şi fiecare a marcat câte cinci goluri pentru naţionala sa, astfel că ultimul act al turneului din Qatar ar putea decide şi golgheterul competiţiei.

Argentina a reuşit să se califice în finală după ce şi-a câştigat grupa, şi a reuşit să elimine pe rând, Australia, Olanda şi Croaţia. „Pumele” au avut un început dezastruos, pierzând în faţa Arabiei Saudite, însă pe parcurs, Lionel Messi&Co s-au redresat şi au prestat un joc solid.

De cealaltă parte, Franţa şi-a câştigat şi ea grupa, şi ulterior s-a impus în duelurile cu Polonia, Anglia şi Maroc. Campioana Mondială a pierdut şi ea un meci, cu Tunisia, partidă din grupă care nu mai conta pentru calculele calificării în optimi.

Reclamă

Argentina şi Franţa s-au duelat, de-a lungul istoriei, de 12 ori. Prima întâlnire a avut loc în 1930, chiar la prima ediţie a Cupei Mondiale. Partida respectivă a fost câştigată de sud-americani, cu scorul de 1-0. De altfel, argentinienii îi conduc pe francezi la duelurile directe, scor 6-3, alte 3 partide terminându-se la egalitate.

Pe lângă duleurile din 1930 şi 2018, Franţa şi Argentina s-au mai întâlnit la Campionatul Mondial în 1979, partidă câştigată tot de sud-americani cu scorul de 2-1.

Finala de duminică va fi ultimul meci din cariera lui Lionel Messi la un turneu final mondial. Cupa Mondială este singurul trofeu care-i lipseşte din carieră starului sud-american. De cealaltă parte, Kylian Mbappe, la 23 de ani, a câştigat deja Campionatul Mondial, la ediţia din 2018, fiind la a doua finală consecutivă.

Reclamă 4 / 0/3

Lionel Messi, anunț categoric înainte de finală

Lionel Messi a făcut un anunț categoric înainte de finală. Starul Argentinei susține că duelul cu învingătoarea dintre Franța și Maroc va fi ultimul al său la un Mondial.

”Sunt mândru să fiu capabil să îmi închei participarea la Cupa Mondială cu meciul e duminică. Ce am experimentat e ceva îmbucurător. Cu siguranță, duminică va fi ultimul meu meci la un Mondial. Patru ani sunt mulți, până la următorul. Sunt fericit că pot să termin cum se poate mai bine.

M-am simțit foarte bine la acest turneu. M-am simțit puternic înainte de fiecare meci. Am făcut multe sacrificii, ultimul meci a avut și prelungiri și nu ne-a fost deloc ușor. Am ajuns obosiți, dar grupul a arătat din nou putere. Am făcut un meci foarte bun cu Croația, știam de ce vom avea parte.

Am pregătit meciul foarte bine. Știam că vor avea și ei mingea, pentru că au niște jucători foarte buni la mijlocul terenului. Știam că vom avea șansele noastre. Sunt fericit și m-am simțit foarte bine de-a lungul acestui Mondial. Din fericire, am putut ajuta echipa și lucrurile au mers foarte bine.

Echipa, pe lângă putererea ei, este și una inteligentă și știe să citească fiecare moment al meciurilor. Scaloni a zis-o deja, e un grup foarte inteligent, care știe când trebuie să sufere, când trebuie să preseze, să se retragă. Echipa știe să citească meciurile.

Avem un staff foarte bun care nu lasă nimic la voia întâmplării. Ne învață fiecare detaliu important la fiecare meci. Niciodată nu ne simțim pierduți pe teren. Știm ce avem de făcut în fiecare meci. Știam că Croația poate avea posesia, dar știam ce forță avem după ce recuperăm mingea. Ei ne-au lăsat mai multe spații”, a spus Messi, citat de marca.com.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și