Închide meniul

CM 2022 | Cristiano Ronaldo, prima reacție după calificarea Portugaliei în optimile Cupei Mondiale: „Visul nostru este încă viu!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 29 noiembrie 2022, 0:02

CM 2022 | Cristiano Ronaldo, prima reacție după calificarea Portugaliei în optimile Cupei Mondiale: „Visul nostru este încă viu!

Prima reacție din partea oficialilor lui Al-Nassr, despre transferul lui Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo, în timpul unui meci de la Campionatul Mondial din Qatar 2022 / Profimedia

Cristiano Ronaldo a oferit prima reacție după meciul Portugalia – Uruguay 2-0, în urma căruia lusitanii și-au asigurat calificarea în optimile Cupei Mondiale din Qatar 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Suntem în optimile de finală ale Cupei Mondiale! Super treabă, echipă! Ne-am afirmat puterea și calitatea în fața unui adversar puternic. Să mergem! Suntem în luptă și visul nostru este încă viu! Hai, Portugalia!”, a scris Cristiano Ronaldo, după meci, pe Instagram.

 
View this post on Instagram
 
A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Cristiano Ronaldo, reacție după Portugalia – Uruguay 2-0

Selecţionata Portugaliei s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Uruguayului cu scorul de 2-0, luni seara, pe Lusail Stadium din Al Daayen, într-un meci din Grupa H.

Lusitanii au dominat jocul şi au reuşit să se impună prin golurile marcate de Bruno Fernandes (54, 90+3 – penalty) în faţa unei echipe care a dezamăgit din nou, fiind departe de vremurile de glorie în care obţinea titlul mondial (1930, 1950) sau se clasa aproape de podium (locul 4 – 2010).

Reclamă

Seleccao şi-a creat prima ocazie în min. 3, când William Carvalho a reluat din voleu de la 15 metri, dar peste poartă. Uruguayul a replicat prin Gimenez (12), cu lovitură de cap peste poartă.

Joao Felix (16) a încercat un şut de la 16 metri, dar a fost blocat de Gimenez. Uruguayenii au avut cea mai mare ocazie a primei reprize, prin Bentancur (32), o acţiune personală, însă mijlocaşul lui Tottenham, rămas singur cu portarul, a fost blocat de Diogo Costa.

Până la pauză, Cristiano Ronaldo (37) s-a remarcat o singură dată, dar Rochet a blocat reluarea starului portughez din poziţie incomodă şi uşor dezechilibrat.

Reclamă 4 / 0/3

După pauză, Joao Felix (52) a ameninţat poarta lui Rochet, dar a şutat doar în plasa laterală.

Gol „fantomă” al lui Cristiano Ronaldo

În min. 54, Bruno Fernandes l-a căutat în careu pe Cristiano Ronaldo cu o centrare cu efect, iar mingea a intrat în plasă. Iniţial golul i-a fost acordat lui Ronaldo, însă acesta a părut că nu atinge mingea şi s-a revenit asupra autorului, fiind creditat cu reuşita Bruno Fernandes.

Au urmat 20 de minute de forcing din partea sud-americanilor, care au reuşit să îşi creeze şi situaţii bune de gol. Nunez a şutat slab de la 20 de metri (60), fără probleme pentru Diogo Costa, apoi Maxi Gomez (75) a trimis de la 17 metri în bară, Suarez (78) a trimis în plasa laterală, din doi metri, dintr-o poziţie dificilă, iar Diogo Costa (78) a apărat şutul-centrare al lui De Arrascaeta.

Echipa lui Diego Alonso a părut că gâfâie şi Portugalia a revenit în ofensivă, însă Rafael Leao (83) a şutat pe lângă poartă.

Bruno Fernandes a dat recital pe finalul meciului. Mai întâi mijlocaşul lui Manchester United a scos un penalty, după ce Gimenez a făcut henţ la pătrunderea sa în careu (lovitură de pedeapsă acordată de VAR), şi tot el l-a transformat (90+3). Apoi a şutat la colţul scurt, dar Rochet a respins cu piciorul (90+8), iar în cele din urmă a trimis în bară de la 17 metri (90+9).

În min. 51, jocul a fost întrerupt câteva seci de secunde după pătrunderea unui spectator pe teren.

Portugalia s-a calificat în optimi la Mondialul din Qatar

Portugalia şi-a luat astfel o revanşă în faţa Uruguayului, care a câştigat cu 2-1 în optimile CM 2018, în Rusia.

Reclamă

În celălalt meci al grupei, jucat tot luni, Ghana a dispus de Coreea de Sud cu 3-2.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc pe 2 decembrie, Ghana – Uruguay (Al Janoub Stadium – Al Wakrah, 17:00) şi Coreea de Sud – Portugalia (Education City Stadium – Doha, 17:00).

Dacă Portugalia e calificată în optimi, Uruguayul are nevoie de o victorie în faţa Ghanei pentru a merge mai departe, cu condiţia ca Portugalia să nu piardă cu Coreea de Sud, situaţie în care diferenţa dintre sud-americani şi asiatici s-ar face la golaveraj.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și