Închide meniul

CM 2022 | Didier Deschamps, discurs genial despre Kylian Mbappe: „Nu vorbeşte mult, e ca o locomotivă cu abur pe teren!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 26 noiembrie 2022, 22:16

CM 2022 | Didier Deschamps, discurs genial despre Kylian Mbappe: „Nu vorbeşte mult, e ca o locomotivă cu abur pe teren!

Didier Deschamps, cuvinte uriaşe la adresa lui Mbappe

Didier Deschamps, alături de Kylian Mbappe | Profimedia

Didier Deschamps, discurs genial despre Kylian Mbappe. Selecţionerul Franţei a spus că Mbappe este un adevărat lider, deşi nu vorbeşte prea mult.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deschamps a făcut o comparaţie şi cu N’Golo Kante, unul dintre absenţii Franţei în Qatar, despre care a spus că în urmă cu 4 ani a fost „magician”.

Didier Deschamps, discurs genial despre Kylian Mbappe

„Mbappe este un lider. Nu vorbeşte mult, dar e ca o locomotivă cu abur pe teren. Nu contează că nu vorbeşte. Kante nu a vorbit prea mult în 2018 şi a fost magician”, a spus Didier Deschamps despre starul său din naţionala Franţei.

Franţa, prima echipă care s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale

Franţa este prima echipă calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale, după victoria obţinută în faţa celor din Danemarca, scor 2-1. Franţa a deschis scorul prin Mbappe, însă danezii au revenit în joc şi au egalat prin Andreas Christensen. Franţa a decis meciul în final.

Acelaşi Kylian Mbappe a marcat în minutul 86, din pasa perfectă a lui Antoine Griezmann. După dubla din partida cu Danemarca, Mbappe a ajuns la 31 de goluri marcate în tricoul naţionalei.

Reclamă

Franţa este lider în grupă cu 6 puncte. Pe locul al doilea se află Australia, cu 3 puncte, în timp ce Danemarca şi Tunisia au un singur punct. În ultima etapă, Franţa va juca cu Tunisia, în timp ce Danemarca va întâlni Australia.

Reacția presei internaționale după ce Franța s-a calificat în optimi

Presa internațională a oferit prima reacție după ce Franța s-a calificat în optimi la Campionatul Mondial din Qatar 2022. 

Franța a obținut biletele pentru optimi, sâmbătă, grație succesului cu 2-1 cu Danemarca. Mbappe a înscris ambele goluri ale Les Bleus.

Reclamă 4 / 0/3

„Calificați!”, a scris L’Equipe. Mulțumită dublei lui Mbappe, Franța câștigă și se califică în optimile Cupei Mondiale!”, a titrat RMC Sport.

„Mbappe e colosal!‘, notează AS. „Mbappé și-a arătat colții și a dus-o pe Franța în optimile de finală”, notează MARCA.

„Un Mbappe de neoprit o duce pe deținătoarea trofeului în optimi!„, scrie și Daily Mail.

Franța – Danemarca 2-1

Într-un meci destul de echilibrat, Franţa a făcut diferenţa prin vedetele sale, Mbappe, Griezmann şi Lloris. În prima repriză, echipa lui Deschamps a controlat jocul şi şi-a creat mai multe ocazii de gol, în timp ce danezii nu s-au remarcat prin nicio acţiune ofensivă decentă (niciun şut pe poartă).

Maehle a intervenit salvator în propriul la lovitura de cap a lui Varane (13), după un corner. Apoi, Schmeichel (21) a respins lovitura de cap a lui Rabiot, l,a centrarea lui Dembele. Hojbjerg a blocat şutul lui Kunde din careu (30). Griezmann (33) a tras la colţul scurt, dar Schmeichel a respins cu piciorul. Giroud a trimis cu capul pe lângă ţintă (37), iar Mbappe a fost imprecis de la 12 metri, după o centrare excelentă a lui Dembele (40). Mbappe a mai avut o şansă în prima repriză (45+3), cu un şut din afara careului, dar l-a nimerit pe coechipierul său Giroud.

Francezii au fost mai decişi în partea secundă, iar Mbappe a pătruns şi a şutat bine, însă Schmeichel a deturnat în corner (57). Griezmann (60) a tras peste poartă de la 15 metri, după o preluare superbă.

Campioana mondială a deschis scorul în min. 61, cu o doză de şansă, Mbappe trimiţând în plasă printre doi fundaşi danezi, la mingea întoarsă de Theo Hernandez, Pentru Mbappe a fost golul cu numărul 30 în tricoul naţionalei Franţei.

Reclamă

Danemarca a oferit replica la scurt timp, egalând prin Christensen, la selecţia 60, cu o lovitură de cap, din recentrarea lui Anderson, după cornerul executat de Eriksen (68).

Acelaşi Mbappe (86) a marcat golul victoriei, reluând în plasă la colţul lung, cu şoldul, centrarea lui Griezmann, profitând de ezitările lui Kristensen şi Schmeichel.

Mbappe putea realiza hat-trick-ul, dar a tras slab în poziţie de singur cu portarul (90+1).

Cele două echipe s-au întâlnit şi la ediţia precedentă, tot în faza grupelor, scorul final din Rusia fiind de 0-0.

Prin succesul de sâmbătă, Franţa a ajuns la şase victorii consecutive la Cupa Mondială.

În ultima etapă din grupă, miercuri 30 noiembrie, Danemarca va juca un meci decisiv cu Australia (Al Janoub Stadium – Al Wakrah, 17:00), după ce echipa de la antipozi a câştigat sâmbătă cu Tunisia (1-0). Celălalt meci le va opune pe Tunisia şi Franţa.

Recomandări
  • Didier Deschamps, discurs genial despre Kylian Mbappe
  • Comparaţie genială cu N’Golo Kante

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:58 Max Verstappen, despre condiţiile extreme din calificările pentru sprintul din MP al Chinei: „Ca şi cum ai conduce pe gheaţă” 12:49 Constantin Budescu a plecat de la Farul Constanța! Ultimele detalii despre situația mijlocașului 12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României 11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” 10:30 VIDEOLando Norris va pleca din pole în cursa de sprint din Marele Premiu al Chinei, pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY (sâmbătă, 06:00) Vezi toate știrile
Citește și