Închide meniul

CM 2022 | Didier Deschamps, prima reacție după Franța – Australia 4-1: „Nu le iau din merite jucătorilor mei!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 23 noiembrie 2022, 0:00

CM 2022 | Didier Deschamps, prima reacție după Franța – Australia 4-1: „Nu le iau din merite jucătorilor mei!

Didier Deschamps

Didier Deschamps, la CM 2022 / Profimedia

Didier Deschamps a oferit prima reacție după Franța – Australia 4-1. Selecționerul campioanei mondiale este în culmea fericirii după succesul obținut de elevii săi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deschamps și-a lăudat jucătorii pentru reacția pe care au avut-o după ce Australia a deschis scorul. Selecționerul Franței a recunoscut și că adversarul a cedat în repriza secundă, însă nu le-a luat din merite lui Mbappe & Co.

CM 2022 | Didier Deschamps, prima reacție după Franța – Australia 4-1

„Chiar dacă am început mai greu, am făcut tot ce trebuia să facem după aceea. Am făcut multe lucruri bune. Cred că Australia a suferit fizic după prima repriză, dar nu vreau să le iau din merite jucătorilor mei!”, a spus Didier Deschamps pentru TF1, citat de rmcsport.com.

Franţa şi-a respectat blazonul şi a obţinut o victorie clară, chiar dacă a fost condusă aproape douăzeci de minute.

Craig Goodwin (9) a deschis scorul pentru Socceroos, după care francezii au înscris de patru ori, prin Adrien Rabiot (27), Olivier Giroud (32, 71) şi Kylian Mbappe (68).

Reclamă

Australia a condus-o pe Franța cu 1-0

Australienii au reuşit să marcheze primii, după o fază frumoasă de atac, la care Leckie a centrat de pe partea dreaptă, iar Goodwin a reluat sub transversală (9). Franţa, deja decimată de accidentări, l-a pierdut la această fază pe fundaşul Lucas Hernandez, care s-a lovit la genunchi.

Echipa de la antipozi a continuat să aibă o perioadă bună de joc, iar şutul violent al lui Duke (22), de la 22 de metri, a trecut puţin pe lângă bară.

”Les Bleus” au pus stăpânire pe joc şi jocul lor de pase a început să creeze pericol la poarta lui Ryan. În min. 27, Rabiot a marcat cu capul din 6 metri, la centrarea lui Theo Hernandez. Giroud (29) a trimis cu capul peste poartă la centrarea lui Griezmann.

Reclamă 4 / 0/3

Giroud a adus echipa antrenată de Didier Deschamps în avantaj (32), marcând simplu, din pasa lui Rabiot, după o minge pierdută de Atkinson în preajma propriului careu.

Ratare uriașă a lui Kylian Mbappe

Până la pauză, ”Les Bleus” au mai ratat prin Griezmann (42), şut de la 18 m pe lângă poartă, şi Mbappe (45) care nu a reuşit să înscris din faţa porţii, la centrarea ideală a lui Griezmann.

Australienii au mai avut o oportunitate bună prin Irvine (45+2), care a reluat cu capul după centrarea lui McGree, dar mingea a şters bara.

Recitalul francezilor a continua şi după pauză, însă Giroud (50) nu a reuşit să marcheze din foarfecă la centrarea lui Theo Hernandez. Mbappe (61) a blocat in extremis de Souttar în careu, iar şutul lui Griezmann (67) a fost respins de pe linie de Behich.

Mbappe a marcat în cele din urmă, cu capul, din centrarea perfectă trimisă de Dembele (68).

Giroud l-a imitat în min. 71, tot cu capul, din 6 metri, centrarea venind de la Mbappe. Atacantul lui AC Milan a ajuns astfel la 51 de goluri, egalându-l pe Thierry Henry, care era până acum golgheterul all-time al naţionalei Franţei.

Franţa a mai avut o şansă mare de gol (90), dar portarul Ryan a respins lovitura de cap a lui Konate.

Reclamă

Franța va juca pentru primul loc în grupă cu Danemarca

Cele două echipe s-au întâlni şi în urmă cu patru ani, în meciul lor de debut la Cupa Mondială din Rusia, Franţa câştigând cu 2-1.

În celălalt meci al grupei, Danemarca şi Tunisia au terminat nedecis, 0-0.

Partidele din runda a doua vor avea loc sâmbătă 26 noiembrie, Tunisia – Australia (Al Janoub Stadium – Al Wakrah, 12:00) şi Franţa – Danemarca (Stadium 974 – Doha, 18:00).

Recomandări
  • Franța – Australia 4-1
  • Prima reacție a lui Didier Deschamps

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa Vezi toate știrile
Citește și