Închide meniul

CM 2022 | Franța – Argentina, posibil duel „de foc” în optimile Cupei Mondiale! Cum arată grupele celor două naționale

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 22 noiembrie 2022, 23:31

CM 2022 | Franța – Argentina, posibil duel „de foc în optimile Cupei Mondiale! Cum arată grupele celor două naționale

Franța - Argentina, posibilă partidă de top în optimile Cupei Mondiale

Franța - Argentina, posibilă partidă de top în optimile Cupei Mondiale / Colaj Profimedia

Franța – Argentina poate fi un posibil duel „de foc” în optimile Cupei Mondiale din Qatar. Cele două naționale de top se pot confrunta din nou în optimile de finală, așa cum au făcut-o și la ediția precedentă, din Rusia. În 2018, Franța s-a impus cu un spectaculos 4-3 în fața sud-americanilor și nu s-a mai oprit până în finală, unde a învins Croația, scor 4-2, și a cucerit marele trofeu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Franța a debutat cu dreptul la Campionatul Mondial, în timp ce Argentina a suferit cea mai rușinoasă înfrângere din istorie, la turneele finale.

CM 2022 | Franța – Argentina, posibil duel „de foc” în optimile Cupei Mondiale din Qatar

Naționala lui Didier Deschamps s-a impus cu 4-1 în fața Australiei. „Cangurii” au condus cu 1-0, după golul lui Goodwin, apoi campioana mondială en-titre a pus în scenă o revenire de senzație. Adrien Rabiot, Olivier Giroud (dublă) și Kylian Mbappe au marcat pentru francezi și au bifat un debut perfect la Mondialul din Qatar.

La polul opus se află Argentina. Naționala condusă din teren de Lionel Messi a fost învinsă în mod incredibil de Arabia Saudită, scor 1-2. Messi a deblocat tabela, din penalty, apoi arabii au reușit să revină într-un interval de numai 5 minute, prin golurile marcate de Al Shehri și Al Dawsari.

Ținând cont de situația actuală din cele două grupe, după rezultatele din prima rundă, există șanse reale ca Franța și Argentina să se întâlnească în optimile de finală. Conform tabloului de la Mondialul din Qatar, câștigătoarea grupei D (din care face parte Franța) va juca în optimi împotriva locului 2 din grupa C (din care face parte Argentina).

Reclamă

După prima etapă, Argentina se află pe ultimul loc în grupa C, cu 0 puncte, în timp ce Franța conduce grupa D, cu 3 puncte. Sud-americanii vor mai juca împotriva Mexicului (26 noiembrie) și Poloniei (30 noiembrie). De cealaltă parte, naționala lui Deschamps va da piept cu Danemarca (26 noiembrie) și Tunisia (30 noiembrie).

Situația din grupa C de la Campionatul Mondial, după prima rundă:

1. Arabia Saudită 3p
2. Polonia 1p
3. Mexic 1p
4. Argentina 0p

Reclamă 4 / 0/3

Situația din grupa D de la Campionatul Mondial, după prima rundă:

1. Franța 3p
2. Danemarca 1p
3. Tunisia 1p
4. Australia 0p

Lionel Messi, prima reacţie după ce Argentina a fost umilită de Arabia Saudită

Lionel Messi a avut prima reacţie după ce Argentina a fost umilită la CM 2022 de Arabia Saudită. „Starul Pumelor” a recunoscut că aceasta este cea mai mare lovitură de când este internaţional argentinian.

„În doar cinci minute în care am greşit, am ajuns la 1-2. Am comis-o, am încercat să ne folosim de centrări şi totul s-a complicat. Am văzut că a fost ofsaid la cele două goluri anulate.

Nu am văzut imaginile, dar dacă au fost luate deciziile, aşa trebuie să fie. Nu există nicio scuză. Ştiam că este o echipă pe care dacă o lăsăm să joace, o va face bine şi au împins jocul către poarta noastră.

Nu am mai primit o asemenea lovitură cu acest grup. Lucrurile se întâmplă din anumite motive. Acum trebuie să câştigăm următoarele meciuri”, a spus Messi, citat de marca.com.

Olivier Giroud a egalat recordul deținut de Thierry Henry, pentru cel mai bun marcator din istoria naționalei Franței!

Olivier Giroud a marcat prima oară în minutul 32, cu poarta goală în față, după un assist oferit de Adrien Rabiot.

Reclamă

Vârful de la AC Milan a ieșit la rampă din nou în minutul 71, când a finalizat cu o lovitură de cap centrarea expediată de Kylian Mbappe.

A fost golul cu numărul 51 marcat de Olivier Giroud pentru naționala Franței. Atacantul de 36 de ani a devenit cel mai bun marcator din istoria selecționatei „Cocoșului Galic”, egalându-l pe legendarul Thierry Henry.

Giroud a reușit să ajungă la această bornă fabuloasă în 115 meciuri, în timp ce fostul mare atacant de la Arsenal și Barcelona a atins aceste cifre în 123 de partide.

La 36 de ani și 53 de zile, Olivier Giroud a mai stabilit două recorduri fantastice. Atacantul lui AC Milan a devenit cel mai în vârstă jucător francez care evoluează la un Campionat Mondial, precum și cel mai în vârstă jucător francez care înscrie la o Cupă Mondială.

De asemenea, Giroud a devenit al doilea cel mai în vârstă jucător care marchează o „dublă” la un Mondial, după Roger Milla, în 1990 (38 de ani și 34 de zile).

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:40 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out Vezi toate știrile
Citește și