Închide meniul

CM 2022 | Iranul amenință familiile jucătorilor! „Închisoare sau tortură!” Dezvăluiri scandaloase făcute de CNN

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 29 noiembrie 2022, 15:42

CM 2022 | Iranul amenință familiile jucătorilor! Închisoare sau tortură!” Dezvăluiri scandaloase făcute de CNN

Guvernul Iranului a amenințat familiile jucătorilor

Jucătorii Iranului, în timpul meciului cu Țara Galilor, de la Cupa Mondială 2022 din Qatar / Profimedia

Guvernul Iranului a amenințat familiile jucătorilor echipei naționale de la Cupa Mondială din Qatar cu „închisoare sau tortură” dacă aceștia „nu se comportă” corespunzător în meciul de marți seară împotriva SUA, anunță CNN.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Zeci de ofițeri din Corpul Gărzii Revoluționare Iraniene (IRGC) au fost recrutați pentru a controla jucătorii iranieni, cărora nu li se permite să comunice cu persoane din exteriorul echipei sau să se întâlnească cu străini.

CM 2022 | Guvernul Iranului a amenințat familiile jucătorilor

Potrivit CNN, autoritățile iraniene i-au avertizat pe jucători că familiile lor se vor confrunta cu situații de „violență și tortură” dacă nu vor cânta imnul național sau dacă se alătură oricărui protest politic împotriva regimului de la Teheran.

Carlos Queiroz, selecționerul portughez al Iranului, s-a întâlnit separat cu oficialii IRGC și și-a încurajat jucătorii să protesteze, dar numai în conformitate cu regulile FIFA.

Amenințările la adresa familiilor jucătorilor iranieni vin în contextul în care aceștia au refuzat să cânte imnul național la prima lor partidă disputată la Cupa Mondială din Qatar, împotriva Angliei. Au recurs la acest gest după protestele din țara natală din septembrie, după ce o tânără a fost arestată pentru că nu a purtat corect hijabul, apoi a fost bătută de poliție și a murit la spital.

Reclamă

În cel de-al doilea meci la Mondial, cu Țara Galilor, fotbaliștii Iranului au cântat imnul național, potrivit imaginilor televizate.

Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor Vezi toate știrile
Citește și