Închide meniul

CM 2022 | Karim Benzema, refăcut după accidentare, ar putea juca pentru Franța la Cupa Mondială!

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 28 noiembrie 2022, 18:01

CM 2022 | Karim Benzema, refăcut după accidentare, ar putea juca pentru Franța la Cupa Mondială!

Karim Benzema, refăcut după accidentare, ar putea juca pentru Franța la Cupa Mondială!

Karim Benzema, într-un meci pentru Franța / Profimedia

Karim Benzema aproape s-a refăcut după accidentare și ar putea să joace pentru Franța la Cupa Mondială din Qatar 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

RMC Sport anunță că Karim Benzema poate fi reprimit în cantonamentul Franței din Qatar pentru Cupa Mondială, atât timp cât s-a refăcut complet după accidentarea la coapsă care l-a scos inițial din lot.

CM 2022 | Karim Benzema, refăcut după accidentare, ar putea juca pentru Franța la Cupa Mondială!

Regulamentele FIFA susțin că Benzema s-ar putea întoarce în Qatar din simplul motiv că selecționerul Didier Deschamps nu a chemat pe nimeni să-l înlocuiască. Numele său continuă să apară pe foaia de meci, astfel că nu a fost scos din sistem. Este o situație asemănătoare cu cea a portarului camerunez Andre Onana, care a fost exclus din lot după o dispută cu selecționerul, dar numele său a apărut pe foaia de joc pentru duelul cu Serbia, 3-3, din această după-amiază.

De altfel, după aceeași regulă, Benzema ar primi medalia de campion chiar și fără a juca vreun meci pentru Franța, în cazul în care Les Bleus își apără trofeul. FIFA a confirmat că urmează să acorde 26 de medalii echipei care va fi proclamată campioană mondială pe 18 decembrie, astfel încât atacantul lui Real Madrid, care este încă component al echipei Franței în acte, este considerat campion.

Benzema a declarat forfait pentru Cupa Mondială după ce s-a accidentat la o coapsă în timpul unui antrenament, cu trei zile înaintea primului meci al Franței în Qatar, cu Australia. Decizia de a-l rechema pe câștigătorul Balonului de Aur la Cupa Mondială îi aparține selecționerului Didier Descamps și Federației de Fotbal Franceze.

Reclamă

Franţa este prima echipă calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale

Chiar și fără Karim Benzema, Franța s-a calificat fără emoții în optimile de finală ale Mondialului din Qatar. Les Bleus au obținut biletele pentru fazele eliminatorii după victoria obţinută în faţa celor din Danemarca, scor 2-1.

Franţa este lider în grupă cu 6 puncte. Pe locul al doilea se află Australia, cu 3 puncte, în timp ce Danemarca şi Tunisia au un singur punct. În ultima etapă, Franţa va juca cu Tunisia, în timp ce Danemarca va întâlni Australia.

Karim Benzema nu a făcut parte din lotul Franței nici la Cupa Mondială din 2018, când francezii au cucerit trofeul suprem. Pe atunci, atacantul lui Real Madrid nu se împăcase încă cu Didider Deschamps după scandalul avut cu Mathieu Valbuena.

Reclamă 4 / 0/3

Lotul Franţei pentru Campionatul Mondial din Qatar

Portari – 1. Hugo Lloris, 16. Steve Mandanda, 23. Alphonse Areola.

Fundaşi – 2. Benjamin Pavard, 3. Axel Disasi, 4. Raphaël Varane, 5. Jules Koundé, 17. William Saliba, 18. Dayot Upamecano, 21. Lucas Hernández, 22. Théo Hernández, 24. Ibrahima Konaté.

Mijlocaşi – 6. Mattéo Guendouzi, 8. Aurélien Tchouaméni, 13. Youssouf Fofana, 14. Adrien Rabiot, 15. Jordan Veretout, 20. Kingsley Coman, 25. Eduardo Camavinga.

Atacanţi – 7. Antoine Griezmann, 9. Olivier Giroud, 10. Kylian Mbappé, 11. Ousmane Dembélé, 12. Randal Kolo Muani, 26. Marcus Thuram.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și