Închide meniul
Foto

CM 2022 | Lionel Messi, costumat de șeici înainte să ridice Cupa Mondială: „O dădeam jos!”. Ce s-a întâmplat la festivitatea de premiere

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 18 decembrie 2022, 21:02

CM 2022 | Lionel Messi, costumat de șeici înainte să ridice Cupa Mondială: „O dădeam jos!”. Ce s-a întâmplat la festivitatea de premiere

Lionel Messi a câștigat Campionatul Mondial, cu Argentina

Lionel Messi a câștigat Campionatul Mondial, cu Argentina / Captură TVR

Lionel Messi a fost costumat de șeici înainte să ridice Cupa Mondială. Starul argentinian a devenit campion mondial cu Argentina, după ce a învins Franța în finală, la loviturile de departajare, scor 3-3 (4-2 d.l.d.).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Messi și-a trecut în vitrină singurul trofeu major care îi lipsea.

CM 2022 | Lionel Messi, costumat de șeici înainte să ridice Cupa Mondială: „O dădeam jos!”

La festivitatea de premiere, Lionel Messi a avut parte de o surpriză. Înainte să primească mult așteptatul trofeu, căpitanul sud-americanilor a fost îmbrăcat cu o pelerină neagră, transparentă, cu margini aurii de către șeicii din Qatar (VEZI GALERIA FOTO).

Messi a părut complet surprins de inițiativa organizatorilor. Gianni Infantino, președintele FIFA, i-a explicat atacantului de 35 de ani surpriza pregătită, iar argentinianul a acceptat-o.

Lionel Messi a ridicat Cupa Mondială deasupra capului, alături de colegii săi, îmbrăcat cu pelerina respectivă, iar decizia l-a nemulțumit teribil pe Viorel Moldovan.

Reclamă

Fostul internațional român consideră complet nepotrivită inițiativa organizatorilor Campionatului Mondial.

„În locul lui, o dădeam jos (n.r. – pelerina). Nu poți să faci poza istoriei îmbrăcat în fantomă”, a spus Viorel Moldovan, potrivit tvr.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Lionel Messi a izbucnit în lacrimi după ce a devenit campion mondial!

Lionel Messi a izbucnit în lacrimi după ce a devenit campion mondial. De cealaltă parte, Kylian Mbappe a rămas „stană de piatră” după finala incredibilă din Qatar, Argentina – Franța 3-3 (4-2 d.l.d.).

Messi și-a condus naționala către cel de-al 3-lea titlu de campioană mondială din istorie, după cele cucerite în 1978 și 1986.

Argentina a câștigat cel mai râvnit trofeu din lumea fotbalului, după o finală halucinantă contra Franței. Sud-americanii s-au impus dramatic la loviturile de departajare, scor 4-2.

Lionel Messi și Kylian Mbappe au executat în prima serie de la „loteria penalty-urilor” și au înscris. Cei doi au făcut furori și în primele 120 de minute. Mbappe a marcat un hat-trick fabulos (80′, 81′ și 118′), în timp ce Messi a reușit „dubla” (23′ și 109′).

Messi și-a dat frâu liber emoțiilor și a izbucnit în lacrimi după ce a câștigat în premieră Campionatul Mondial.

Căpitanul Argentinei s-a bucurat în fața suporterilor sud-americani, în timp ce lacrimilie i se scurgeau pe obraji.

Reclamă

Argentina – Franţa 3-3 (4-2 d.l.d)

Argentina – Franța 3-3 (4-2 d.l.d). Argentina este câştigătoarea Campionatului Mondial din 2022. Lionel Messi a câştigat singurul trofeu care îi mai lipsea după ce a reuşit o „dublă” de senzaţie în finala cu Franţa, decisă la lovituri de departajare.

Angel Di Maria a impresionat în startul finalei. Fotbalistul lui Juventus a fost de neoprit de fundaşii lui Didier Deschamps. În minutul 22, Angel „Di Magia” a scos un penalty, după ce a fost faultat de Dembele. Lionel Messi a executat de la 11 metri şi a deschis scorul pe Lusail Iconic Stadium.

Di Maria nu s-a oprit şi a reuşit să îşi treacă şi el numele pe tabelă, până la pauză. A finalizat un contraatac „fulger” al Argentinei. Servit ideal de Mac Allister, extrema stânga nu i-a dat nicio şansă lui Lloris.

Când fanii Franţei îşi pierduseră orice speranţă s-a făcut remarcat Kylian Mbappe. Kolo Muani a fost faultat în careu de Otamendi, iar starul lui PSG a redus din diferenţă, în minutul 80. La faza imediat următoare, Mbappe a restabilit egalitatea. Kylian a înscris superb, în minutul 81, şi a trimis meciul în prelungiri.

În minutul 109, Messi a dus-o din nou pe Argentina în avantaj. Golul a fost validat cu VAR şi s-a declanşat sărbătoarea în rândul fanilor „pumelor”. Mbappe nu a fost de acord şi a reuşit hat-trick-ul în minutul 117.

Meciul fabulos s-a decis, în cele din urmă, la lovituri de departajare. Messi şi Mbappe au marcat de la 11 metri. Coman şi Tchouameni au ratat şi au făcut-o pe Argentina campioană mondială.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
Vezi toate știrile
Citește și