Închide meniul

CM 2022 | Lionel Messi a izbucnit în lacrimi după ce a devenit campion mondial! Kylian Mbappe, „stană de piatră” după Argentina – Franța 3-3 (4-2 d.l.d.)

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 18 decembrie 2022, 20:19

CM 2022 | Lionel Messi a izbucnit în lacrimi după ce a devenit campion mondial! Kylian Mbappe, „stană de piatră după Argentina – Franța 3-3 (4-2 d.l.d.)

Argentina a învins Franța în finala Campionatului Mondial din Qatar

Lionel Messi a izbucnit în lacrimi după ce a devenit campion mondial. De cealaltă parte, Kylian Mbappe a rămas „stană de piatră” după finala incredibilă din Qatar, Argentina – Franța 3-3 (4-2 d.l.d.).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Messi și-a condus naționala către cel de-al 3-lea titlu de campioană mondială din istorie, după cele cucerite în 1978 și 1986.

CM 2022 | Lionel Messi a izbucnit în lacrimi după ce a devenit campion mondial!

Argentina a câștigat cel mai râvnit trofeu din lumea fotbalului, după o finală halucinantă contra Franței. Sud-americanii s-au impus dramatic la loviturile de departajare, scor 4-2.

Lionel Messi și Kylian Mbappe au executat în prima serie de la „loteria penalty-urilor” și au înscris. Cei doi au făcut furori și în primele 120 de minute. Mbappe a marcat un hat-trick fabulos (80′, 81′ și 118′), în timp ce Messi a reușit „dubla” (23′ și 109′).

Messi și-a dat frâu liber emoțiilor și a izbucnit în lacrimi după ce a câștigat în premieră Campionatul Mondial.

Reclamă

Căpitanul Argentinei s-a bucurat în fața suporterilor sud-americani, în timp ce lacrimilie i se scurgeau pe obraji.

 

În timp ce Lionel Messi plângea de fericire, Kylian Mbappe privea în gol, fără reacție. Atacantul francez a fost surprins de camerele TV în timp ce urmărea bucuria argentinienilor complet debusolat.

Reclamă 4 / 0/3

Argentina a câştigat Campionatul Mondial din Qatar

Argentina a câştigat Campionatul Mondial din Qatar! Este al treilea trofeu mondial cucerit de sud-americani, aceştia învingând-o în ultimul act pe Franţa. Finala a fost în format live text, pe AS.ro!

Lionel Messi a înscris o dublă în finala epică cu Franţa. A reuşit să câştige singurul trofeu care îi lipsea dintr-un palmares greu de egalat. Starul sud-american a fost cel mai important jucător al „pumelor”, acesta aflându-se la ultimul turneu final mondial din carieră.

Argentina s-a impus în finala cu Franţa şi a obţinut un succes istoric. După o pauză de 36 de ani, „pumele” au cucerit din nou Cupa Mondială.

Sud-americanii au cucerit cel de-al treilea Campionat Mondial din istorie. Argentina s-a mai impus în 1978, după o finală câştigată în faţa Olandei, cât şi în 1986, cu Diego Maradona „motorul” echipei. Atunci, „pumele” au învins în ultimul act Germania de Vest.

De la ultimul succes mondial, şi până la turneul din Qatar, „pumele” au mai bifat două finale. În 1990, argentinienii pierdeau în faţa Germaniei de Vest, care şi-a luat revanşa după eşecul din 1986. Totodată, în 2014, Argentina pierdea din nou în ultimul act al turneului final mondial, tot în faţa Germaniei.

Reclamă

Campionatul Mondial din Qatar a fost unul de vis pentru Lionel Messi&Co. După înfrângerea surprinzătoare înregistrată în prima rundă, cu Arabia Saudită, sud-americanii s-au redresat şi au câştigat tot până la final. În faza grupelor, Argentina le-a învins pe Mexic şi Polonia, iar ulterior le-a eliminat pe Australia, Olanda şi Croaţia, ca în cele din urmă să câştige finala cu Franţa.

Argentina – Franţa 3-3 (4-2 d.l.d)

Argentina – Franța 3-3 (4-2 d.l.d). Argentina este câştigătoarea Campionatului Mondial din 2022. Lionel Messi a câştigat singurul trofeu care îi mai lipsea după ce a reuşit o „dublă” de senzaţie în finala cu Franţa, decisă la lovituri de departajare.

Angel Di Maria a impresionat în startul finalei. Fotbalistul lui Juventus a fost de neoprit de fundaşii lui Didier Deschamps. În minutul 22, Angel „Di Magia” a scos un penalty, după ce a fost faultat de Dembele. Lionel Messi a executat de la 11 metri şi a deschis scorul pe Lusail Iconic Stadium.

Di Maria nu s-a oprit şi a reuşit să îşi treacă şi el numele pe tabelă, până la pauză. A finalizat un contraatac „fulger” al Argentinei. Servit ideal de Mac Allister, extrema stânga nu i-a dat nicio şansă lui Lloris.

Când fanii Franţei îşi pierduseră orice speranţă s-a făcut remarcat Kylian Mbappe. Kolo Muani a fost faultat în careu de Otamendi, iar starul lui PSG a redus din diferenţă, în minutul 80. La faza imediat următoare, Mbappe a restabilit egalitatea. Kylian a înscris superb, în minutul 81, şi a trimis meciul în prelungiri.

În minutul 109, Messi a dus-o din nou pe Argentina în avantaj. Golul a fost validat cu VAR şi s-a declanşat sărbătoarea în rândul fanilor „pumelor”. Mbappe nu a fost de acord şi a reuşit hat-trick-ul în minutul 117.

Meciul fabulos s-a decis, în cele din urmă, la lovituri de departajare. Messi şi Mbappe au marcat de la 11 metri. Coman şi Tchouameni au ratat şi au făcut-o pe Argentina campioană mondială.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și