Închide meniul

CM 2022 | Luis Figo l-a pus la zid pe Fernando Santos: „Nu poți câștiga Cupa Mondială cu Cristiano pe bancă!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 11 decembrie 2022, 17:01

CM 2022 | Luis Figo l-a pus la zid pe Fernando Santos: „Nu poți câștiga Cupa Mondială cu Cristiano pe bancă!

Luis Figo l-a criticat pe Fernando Santos după ce l-a lăsat pe bancă pe Cristiano Ronaldo

Luis Figo, în timpul unei conferințe de presă / Profimedia

Legenda fotbalului portughez Luis Figo l-a criticat pe selecționerul Fernando Santos după ce acesta l-a lăsat pe bancă pe Cristiano Ronaldo în meciul Maroc – Portugalia 1-0, în urma căruia lusitanii au fost eliminați de la Campionatul Mondial din Qatar 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cristiano Ronaldo a intrat abia în minutul 51 al confruntării dintre Maroc și Portugalia, la scorul de 1-0 pentru africani. Luis Figo e convins că lusitanii puteau să evite eliminarea de la Mondial dacă veteranul de 37 de ani ar fi jucat din primul minut.

CM 2022 | Luis Figo l-a criticat pe Fernando Santos după ce l-a lăsat pe bancă pe Cristiano Ronaldo

„Nu poți câștiga Cupa Mondială cu Cristiano pe bancă. A fost o greșeală că l-a lăsat pe Cristiano Ronaldo pe bancă. Această înfrângere este responsabilitatea lui Fernando Santos!”, a „tunat” Luis Figo, citat de as.com.

Înfrângerea cu Maroc ar putea fi ultimul meci pentru Cristiano Ronaldo la un Campionat Mondial. Starul portughez va avea 41 de ani la următoarea Cupă Mondială, în 2026.

Un singur gol a înscris Ronaldo pentru Portugalia la CM din Qatar, din penalty, în meciul cu Ghana din grupe, câștigat cu scorul de 3-2. Cristiano Ronaldo a început ca rezervă și partida cu Elveția din optimi, câștigată cu 6-1.

Reclamă

Fernando Santos nu regretă că l-a ținut pe bancă pe Ronaldo

În ciuda eliminării de la Mondial, Fernando Santos nu regretă că l-a lăsat pe bancă pe starul de 37 de ani.

„Nu regret nicio decizie. Echipa s-a descurcat foarte bine în meciul cu Elveţia. Cristiano este un jucător uriaş. A intrat când am decis că este necesar. Nu am astfel de regrete„, a spus Fernando Santos, citat de record.pt

„Pentru noi, pentru mine şi pentru jucători este o foarte mare dezamăgire. Echipa a fost încrezătoare, fericită, dar adevărul este că nu am reuşit ce ne-am propus. Jucătorii au muncit, în prima repriză am avut o oarecare pasivitate în ceea ce priveşte imaginaţia şi creativitatea, pentru a demonta zidul Marocului.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru asta ne-am pregătit, cu jucători creativi, pentru a ne crea situaţii de gol. Am sfârşit însă prin a primi gol în prima repriză, dar am avut şi noi o ocazie sau două. La pauză am vorbit despre asta, a trebuit să urcăm pentru că Marocul s-a apărat bine. Lucrurile s-au îmbunătăţit, dar, mai ales în ultimele 20 de minute am evoluat cu multă anxietate, dorind să aducem rapid mingea în careu, deşi ar fi trebuit să facem mai mult. În acest moment suntem foarte trişti„, a declarat Santos.

Cristiano Ronaldo a izbucnit în lacrimi după ce Portugalia a fost eliminată de la Campionatul Mondial!

Starul lusitan nu și-a putut stăpâni lacrimile și și-a dat frâu liber emoțiilor, la finalul meciului cu Maroc, pierdut cu 1-0. Atacantul de 37 de ani a continuat să plângă în hohote pe tunelul stadionului, în drumul spre vestiare.

Cristiano Ronaldo a fost introdus în repriza secundă a duelului Maroc – Portugalia 1-0, din sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar 2022, și a ajuns la 196 de meciuri pentru naționala lusitană.

Ronaldo, doar rezervă cu Maroc, a fost introdus în teren de Fernando Santos în minutul 51. Cu acest prilej a ajuns la 196 de meciuri pentru naționala Portugaliei. Niciun alt jucător din istoria fotbalului nu a adunat mai multe apariții pentru țara sa.

Ronaldo împarte primul loc în ierarhia selecțiilor cu un jucător din Kuweit, Bader Al-Mutawa. Pe locul secund este un malaezian, Soh Chin Ann, cu 195 de meciuri.

 

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 10:19 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” Vezi toate știrile
Citește și