Închide meniul

CM 2022 | Presa internațională, la picioarele lui Lionel Messi după Argentina – Croația 3-0: „Operă de artă!” / „Moment de magie!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 13 decembrie 2022, 23:02

Reclamă
CM 2022 | Presa internațională, la picioarele lui Lionel Messi după Argentina – Croația 3-0: „Operă de artă! / „Moment de magie!

Presa internațională, la picioarele lui Lionel Messi după Argentina - Croația 3-0

Lionel Messi a făcut show în Argentina - Croația 3-0 / Profimediaimages

Presa internațională este la picioarele lui Lionel Messi după meciul Argentina – Croația, scor 3-0, din semifinalele Cupei Mondiale. Messi a avut o prestație de gală și a contribuit la toate cele trei goluri. A marcat o dată și a oferit două pase decisive!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Starul „pumelor” a deschis scorul în minutul 34, din penalty. Cinci minute mai târziu i-a deviat mingea lui Julian Alvarez, care a scăpat pe contraatac și a marcat după o cursă magnificiă. Tot el a reușit „dubla”, în minutul 69, după o fază încântătoare reușită de Lionel Messi.

Presa internațională a fost la picioarele lui Lionel Messi după Argentina – Croația 3-0

Imediat după golul de 3-0 al starurilor lui Scaloni, presa internațională a reacționat și l-a ridicat în slăvi pe jucătorul lui PSG. Momentul de magie de la ultima reușită a făcut înconjurul lumii.

Fază grozavă a lui Messi, iar Julian a marcat pentru 3-0„, au reacționat imediat argentinienii de la Ole.

Argentina o distruge pe Croația cu dubla lui Alvarez și golul lui Messi și se duce în finala Campionatului Mondial„, a reacționat și varianta argentiniană a ESPN.

Reclamă

O operă de artă a lui Lionel Messi!„, au titrat spaniolii de la Marca după pasa de gol a lui Messi pentru Julian Alvarez, la scorul de 3-0.

Nebunia lui Messi și sentința lui Julian„, au transmis și cei de la Mundo Deportivo.

Alvarez a marcat din nou după un moment de magie al lui Messi„, au scris englezii de la The Sun.

Reclamă 4 / 0/3

Lionel Messi, driblingul Cupei Mondiale

Lionel Messi a reușit cel mai tare dribling al Cupei Mondiale 2022 în semifinala Argentina – Croația, în fața lui Josko Gvardiol.

Messi, aflat în flancul drept, a pătruns în careul Croației și l-a întors pe Gvardiol pe toate părțile pe cel mai lăudat fundaș de la această Cupă Mondială.

Gvardiol n-a reușit să-l oprească pe Messi, care s-a întors incredibil cu spre poarta adversă, deși fundașul croat era lipit de spatele său. Starul argentinian i-a pus ulterior mingea pe tavă lui Julian Alvarez, care a înscris golul al treilea al sud-americanilor.

Cu assist-ul pentru golul lui Alvarez, Messi a ajuns la nouă assist-uri la Mondial. Alături de cele 11 goluri, veteranul de 35 de ani a devenit jucătorul cu cele mai multe contribuții din istoria Cupei Mondiale.

Ce recorduri a spulberat Messi în Argentina – Croația

Cu golul reușit împotriva Croației, dar și assistul pentru Julian Alvarez (39), Messi a doborât mai multe recorduri:

  • A devenit golgheterul Argentinei la Cupa Mondială. A marcat pentru a 11-a oară și l-a depășit pe Gabriel Batistuta (11). Legenda Diego Maradona și Guillermo Stabile au câte 8 goluri.
  • Este cel mai în vârstă jucător care înscrie cinci goluri la o singură ediție de Campionat Mondial.
  • Este primul jucător al Argentinei care înscrie în trei meciuri din fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale. Înaintea acestui turneu final, Messi nu reușise niciodată să marcheze după faza grupelor.
  • De la ediția din 1966, niciun jucător nu a marcat sau a oferit pase decisive în mai multe meciuri diferite decât Lionel Messi. Atacantul Argentinei l-a egalat pe brazilianul Ronaldo (13).

Messi a fost aplaudat din tribună chiar și de Rivaldinho. Imaginile au devenit virale.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” 14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 VIDEORomânia – Ungaria 2-1. Victorie istorică la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A, live în AntenaPLAY 12:27 VIDEOCremonese – Pisa 2-1 şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” Vezi toate știrile
Citește și