Închide meniul

CM 2022 | Presa internaţională, la picioarele Olandei, după calificarea în sferturile Campionatului Mondial: „Van Gaal a explicat ce înseamnă fotbalul”

Viviana Moraru Publicat: 3 decembrie 2022, 19:39

Reclamă
CM 2022 | Presa internaţională, la picioarele Olandei, după calificarea în sferturile Campionatului Mondial: „Van Gaal a explicat ce înseamnă fotbalul

Presa internaţională, la picioarele Olandei după calificarea în sferturile Campionatului Mondial

Louis Van Gaal şi jucătorii Olandei, după partida cu SUA/ Profimedia

Presa internaţională este la picioarele Olandei, după ce s-a calificat în sferturile Campionatului Mondial din Qatar. Publicaţiile de top din Europa au lăudat jocul prestat de naţionala lui Louis Van Gaal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Olanda este prima echipă care se califică în sferturile Campionatului Mondial. „Portocala mecanică” a învins SUA cu 3-1, după un meci fantastic reuşit de Denzel Dumfries, care a reuşit un gol şi două asisst-uri. Daley Blind şi Memphis Depay şi-au trecut şi ei numele pe tabel de marcaj.

Presa internaţională, la picioarele Olandei după calificrea în sferturile Campionatului Mondial

„Van Gaal a explicat ce înseamnă fotbalul”, este titlul de pe AS.com. Antrenorul selecţionatei Olandei este ovaţionat pentru jocul prestat de „Portocala mecanică” în partida cu SUA, câştigată fără emoţii.

Memphis îi îndrumă pe portocalii în sferturi”, notează Mundo Deportivo. Spaniolii îl laudă pe atacantul Barcelonei, care a deschis scorul în confruntarea din optimi, cu un şut imparabil. A fost primul gol al lui Depay de la Campionatul Mondial din Qatar, vârful fiind rezervă în primele două dueluri ale Olandei.

De cealaltă parte, Marca notează faptul că Memphis şi Dumfries certifică faptul că „soccer-ul” este departe de fotbalul-model impus de naţionala Olandei.

Reclamă
Reclamă

Olanda, prima echipă calificată în sferturile Campionatului Mondial

Echipa antrenată de Louis van Gaal a făcut un joc tactic foarte bun şi s-a impus prin golurile marcate de Memphis Depay (10), Daley Blind (45+1) şi Denzel Dumfries (81), în timp ce pentru americani a punctat Haji Wright (76).

SUA a început foarte bine jocul cu solida formaţie batavă, iar în min. 3 Pulisic a fost găsit excelent în careu de Adams, însă portarul Noppert a salvat un gol ca şi făcut.

Olanda a deschis scorul la prima sa acţiune consistentă de gol, prin Depay (10), care a fost găsit nemarcat în centrul careului de Dumfries.

Reclamă

Jucătorii antrenaţi de Gregg Berhalter au fost periculoşi în finalul primei reprize, când Weah (43) a şutat din voleu din afara careului, dar Noppert a respins, şi prin Dest (44), care a pătruns bine în careu, dar a ratat şutul.

Olanda a mai dat o lovitură, chiar înainte de pauză, prin Blind, care a reluat în plasă de la 11 metri centrarea întoarsă de Dumfries (45+1), după şablonul primului gol.

Echipa Statelor Unite a reuşit să înscrie în min. 76, prin acelaşi Wright, care a reluat ciudat la centrarea lui Pulisic, mingea a făcut o boltă şi a intrat în plasă. Americanii au început să spere tot mai mult, iar Pulisic (79) a tras la poartă din afara careului, dar Noppert a reţinut.

Defensiva americană a fost surprinsă din nou în min. 81, când Blind l-a găsit nemarcat pe partea dreaptă pe Dumfries şi acesta a înscris simplu din voleu de la 7 metri, încununându-şi cu gol prestaţia excelentă şi cele două assist-uri.

În sferturi, Olanda va înfrunta pe 9 decembrie învingătoarea dintre Argentina şi Australia (Ahmad Bin Ali Stadium – Ar-Rayyan, 21:00), anunţă Agerpres.

Reclamă

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:03

Anunţul lui Cătălin Cîrjan după ce a marcat cu Farul şi apoi s-a accidentat! Ce se va întâmpla cu el înainte de meciul cu FCSB

23:55 4 oct.

VIDEORio Ave – Famalicao 1-1 a fost în AntenaPLAY. Porto – Braga (duminică, 22:30) e meciul etapei a 8-a din Liga Portugal

23:36 4 oct.

Gică Hagi a criticat şi el dur arbitrajul după Farul – Dinamo 1-1: „Am avut penalty-uri nu ştiu câte”! Ce i-a spus arbitrul

23:35 4 oct.

New Jersey Devils, victorie categorică cu Buffalo Sabres! Noul sezon din NHL a debutat la Praga

23:24 4 oct.

Denis Alibec a făcut praf arbitrajul după Farul – Dinamo 1-1: „Am avut 3 penalty-uri clare neacordate”!

23:21 4 oct.

Zeljko Kopic şi Dennis Politic nu au căzut de acord după Farul Constanţa – Dinamo 1-1! Ce au spus despre remiza de la Ovidiu

1 „Un miracol!” Daniel Bîrligea, după ce a marcat golul victoriei în PAOK – FCSB 0-1: „Nu ne mai fură nimeni punctele” 2 Darius Olaru a ieşit la atac după eliminarea din PAOK – FCSB 0-1: „Arbitrul a inventat acel cartonaş roşu!” 3 Farul – Dinamo 1-1. „Câinii” au urcat pe podium. Cătălin Cîrjan şi Grigoryan, marcatorii partidei. Constănţenii au avut şi o bară 4 „Şi-a scos banii!” Gigi Becali, dat pe spate de Daniel Bîrligea după PAOK – FCSB 0-1! Veste dură despre Lixandru: „E grav” 5 „Ferguson e mai puternic decât Răzvan Lucescu!” Gigi Becali, show total în faţa stadionului din Salonic: „Suntem coşmarul lui!” 6 FotoReacţia fiicei lui Elias Charalambous, după ce a văzut din tribună PAOK – FCSB 0-1. Andriana, fascinată de succesul tatălui ei
Citește și