Închide meniul

CM 2022 | Un jucător de la Campionatul Mondial a purtat ghete cu steagul Rusiei: „E casa mea! Nu mi-e frică de nimic!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 26 noiembrie 2022, 8:35

CM 2022 | Un jucător de la Campionatul Mondial a purtat ghete cu steagul Rusiei: „E casa mea! Nu mi-e frică de nimic!

Gael Ondoua a copilărit în Rusia, iar acum joacă pentru naționala Camerunului

Un jucător de la Campionatul Mondial a purtat ghete cu steagul Rusiei. Este vorba despre Gael Ondoua, mijlocașul din naționala Camerunului. Fotbalistul de 27 de ani a recurs la gestul respectiv în meciul pierdut de selecționata africană în fața Elveției, scor 0-1, în prima etapă a grupelor Mondialului din Qatar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rusia a fost interzisă de FIFA la Cupa Mondială, după ce Vladimir Putin a declanșat războiul în Ucraina.

CM 2022 | Un jucător de la Campionatul Mondial din Qatar a purtat ghete cu steagul Rusiei

Totuși, interdicția respectivă nu l-a speriat pe Gael Ondoua. Din contră, camerunezul spune că nu are motive să îi fie teamă.

Ondoua este născut în Camerun, la Yaounde, dar și-a petrecut copilăria în Rusia. Jucătorul și-a urmat acolo tatăl, care lucra la consulatul Camerunului din Moscova.

Gael Ondoua deține dublă cetățenie și chiar a sperat să fie convocat la națioala Rusiei, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Reclamă

În cele din urmă, mijlocașul a ales să reprezinte Camerunul și și-a făcut debutul la naționala africană în luna martie a acestui an.

După meciul Elveția – Camerun 1-0, Ondoua a vorbit despre atașamentul pe care îl are față de Rusia. Mijlocașul a precizat că nu se teme să afișeze steagul Rusiei pe ghete în timpul meciurilor.

„De ce să-mi fie frică să ies pe teren în ghete cu steagul Rusiei? Este casa mea, am crescut acolo şi tot acolo locuiesc acum.

Reclamă 4 / 0/3

Vreau să trăiesc acolo după ce mă retrag. Nu îmi este frică de nimic. Mă simt un om liber. Camerunul şi Rusia reprezintă casa mea şi asta nu se va schimba niciodată”, a spus Gael Ondoua, după meciul cu Elveția, de la Cupa Mondială din Qatar.

Breel Embolo a marcat golul victoriei în meciul Elveția – Camerun 1-0, dar nu s-a bucurat!

Breel Embolo a marcat în meciul Elveția – Camerun 1-0, dar nu s-a bucurat după gol. Atacantul de 25 de ani din naționala Elveției este născut în Camerun, la Yaounde, și a preferat să se abțină după ce a deschis scorul în meciul de la Cupa Mondială din Qatar.

Embolo a înscris primul gol al Elveției la Campionatul Mondial din Qatar. Atacantul de la AS Monaco a deblocat tabela în minutul 48.

Breel Embolo a fost servit ideal de Xherdan Shaqiri în fața porții și a finalizat cu latul în plasă. A fost golul cu numărul 12 marcat de tânărul atacant pentru naționala Elveției, în 60 de apariții.

Deși a reușit o performanță extraordinară, Embolo nu s-a bucurat deloc după gol. Motivul? Vârful de 25 de ani este originar din Camerun, dar evoluează pentru naționala Elveției.

Embolo s-a abținut de la orice fel de celebrare după golul înscris împotriva țării în care s-a născut. Atacantul de la AS Monaco și-a pus mâinile la gură, apoi a ridicat mâinile în aer în semn de iertare și a părut extrem de emoționat.

Reclamă

Breel Embolo are dublă cetățenie și evoluează pentru selecționatele de tineret ale Elveției începând din 2012. El a jucat pentru naționalele U16, U20 și U21, înainte să debuteze la prima reprezentativă, în 2015.

La nivel de club, Embolo a crescut la academia lui FC Basel, fiind promovat la prima echipă în 2014. Atacantul de 25 de ani a mai evoluat la Schalke și Borussia Monchengladbach, înainte să semneze cu AS Monaco, în vara acestui an.

Breel Embolo este cotat la 20 de milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com.

CM 2022 | Cum arată în timp real clasamentele grupelor de la Cupa Mondială din Qatar

Clasament Grupa A

Clasament Grupa B

Clasament Grupa C

Clasament Grupa D

Clasament Grupa E

Clasament Grupa F

Clasament Grupa G

Clasament Grupa H

Recomandări
  • Un jucător de la Campionatul Mondial a purtat ghete cu steagul Rusiei
  • Ce a spus după meci

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:39 „E strigător la cer!” Florinel Coman, taxat după ce a ales să se transfere de la FCSB în Qatar 12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 12:00 LIVE VIDEOFIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele sunt ACUM în AntenaPLAY 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China 11:20 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei! Cursa e duminică (10:00) pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! 10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” 9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” Vezi toate știrile
Citește și