Închide meniul

Dan Petrescu, copleșit de amintiri după „șocul” Croația – Brazilia: „Portarul croat i-a apărat penalty și lui Golofca! Și Orsic ne-a dat două goluri”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 10 decembrie 2022, 16:31

Dan Petrescu, copleșit de amintiri după „șocul Croația – Brazilia: „Portarul croat i-a apărat penalty și lui Golofca! Și Orsic ne-a dat două goluri

Dan Petrescu, reacție după Croația - Brazilia 1-1 (4-2 d.l.d.)

Dan Petrescu, reacție după Croația - Brazilia 1-1 (4-2 d.l.d.) / Profimedia

Dan Petrescu a fost copleșit de amintiri după „șocul” Croația – Brazilia 1-1 (4-2 d.l.d.), din sferturile Campionatului Mondial. Antrenorul lui CFR Cluj a urmărit cu mare atenție meciul din Qatar și și-a amintit de forța lui Dinamo Zagreb.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CFR Cluj și Dinamo Zagreb s-au întâlnit în turul 2 al UEFA Champions League, în vara anului 2020. La vremea respectivă, croații s-au impus la loviturile de departajare.

Dan Petrescu, copleșit de amintiri după „șocul” Croația – Brazilia!

La meciul din urmă cu 2 ani s-au remarcat portarul Dominik Livakovic și atacantul Mislav Orsic.

Cei doi croați au jucat un rol uriaș și în partida cu Brazilia, din sferturile Cupei Mondiale din acest an. Livakovic a apărat două penalty-uri în fața Braziliei, în timp ce Orsic a oferit pasa decisivă la golul de 1-1, marcat de Bruno Petkovic în minutul 117.

La ultima conferință de presă, Dan Petrescu le-a amintit jurnaliștilor că cei doi eroi croați au contribuit și la eliminarea lui CFR Cluj din preliminariile UEFA Champions League, din sezonul 2020/2021.

Reclamă

„La Croația nu știu dacă ați remarcat. Cred că nimeni nu a scris. Portarul care a apărat penalty-urile este portarul lui Dinamo Zagreb, care i-a apărat și lui Golofca aici. Când toată lumea era foarte supărată.

Și Orsic, care ne-a dat două goluri aici, a intrat și a dat pasa de gol lui Petkovic, care și el ne-a dat un gol. Deci Orsic juca la Dinamo Zagreb în momentul ăla, Petkovic juca la Dinamo Zagreb, portarul… fundașul central care valoarează 100 de milioane de euro și a jucat cu mască… și mai era unul. Deci erau cinci jucători de la Dinamo Zagreb.

Noi am jucat de la egal la egal și presa românească, toată lumea pe aici prin club, ne-au făcut praf că ne-a eliminat Dinamo Zagreb după penalty-uri. Că de ce a bătut Golofca și nu a bătut nu știu cine.

Reclamă 4 / 0/3

Și acum dacă au ratat Rodrygo și Marquinhos, ce trebuia? Oricine poate să rateze penalty-uri. Realitatea este că Dinamo Zagreb… uitați-vă la ce nivel e. Și noi vrem să ajungem în Champions League… cum? Uitați Dinamo Zagreb unde e, în semifinale la Campionatul Mondial”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă premergătoare meciului FC Botoșani – CFR Cluj.

Luka Modric, reacție în numai 3 cuvinte după ce Croația a eliminat Brazilia la Campionatul Mondial din Qatar

Luka Modric a avut o reacție în numai 3 cuvinte după ce Croația a eliminat Brazilia la Campionatul Mondial din Qatar. Naționala lui Zlatko Dalic a învins dramatic Selecao, la loviturile de departajare, scor 1-1 (4-2 d.l.d.), și s-a calificat în semifinale.

La 37 de ani, Modric a avut o nouă prestație memorabilă la Campionatul Mondial și și-a condus naționala către o calificare fabuloasă.

Vicecampioana mondială a fost condusă cu 1-0 de Brazilia, după golul marcat de Neymar în minutul 105+1. Croații n-au renunțat la luptă și au restabilit egalitatea în minutul 117, prin Bruno Petkovic.

Calificarea s-a decis la „loteria penalty-urilor”, acolo unde croații au fost mai inspirați. Jucătorii lui Dalic au transformat toate cele 4 lovituri executate. Modric a bătut al 3-lea penalty și a înscris cu un șut plasat.

După calificarea extraordinară în penultimul act din Qatar, Luka Modric a oferit o reacție pe rețelele sociale.

„Nu. Renunța. Niciodată.”, a fost mesajul postat de Modric, pe contul oficial de Twitter, alături de o poză cu el zâmbind, în timp ce sărbătorește calificarea în semifinale.

Reclamă

Postarea mijlocașului de la Real Madrid a adunat peste 100.000 de aprecieri în mai puțin de o oră.

În semifinalele Campionatului Mondial, Croația se va duela cu învingătoarea din meciul Olanda – Argentina.

După fluierul de final, Luka Modric a oferit un exemplu minunat de fair-play și a mers să-i consoleze pe jucătorii brazilieni aflați în lacrimi pe gazon.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
29
apr.
22:57
Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident
29
apr.
22:46
Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul
29
apr.
22:37
Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu
29
apr.
22:35
Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului”
Vezi toate știrile
Citește și